Neler Yeni

Mining Rig Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
Mining rig kurabilirim aklımda bu parçalar ve bunlara ek olarak 6x riser 6x palit rtx 3060dual ve 150gb hdd sorularım bu parçalar iyi midir? Montaj yaparken nelere dikkat etmeliyim? Bu işin kilit noktaları neler ve aklımı kurcalayan en büyük solar 6 ekran kartı sorunsuz çalışır mı bu sistemde ve riserlara nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor yapmamaları vs için

Ekler

• D5F3605F-5816-4DF2-98CE-7508FB9F9C6D.png
    D5F3605F-5816-4DF2-98CE-7508FB9F9C6D.png
    241.5 KB · Hit: 100
  • 0867FDC3-DEA1-4DD5-A13E-667D86F4A47A.png
    0867FDC3-DEA1-4DD5-A13E-667D86F4A47A.png
    274.7 KB · Hit: 120
  • 142C7D23-B004-42EC-9C3C-F580FE4A370D.png
    142C7D23-B004-42EC-9C3C-F580FE4A370D.png
    458 KB · Hit: 127
  • BBC176B8-A219-4D6D-B63B-2A448854FBCA.png
    BBC176B8-A219-4D6D-B63B-2A448854FBCA.png
    319.9 KB · Hit: 105

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,884
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Mining rig kurabilirim aklımda bu parçalar ve bunlara ek olarak 6x riser 6x palit rtx 3060dual ve 150gb hdd sorularım bu parçalar iyi midir? Montaj yaparken nelere dikkat etmeliyim? Bu işin kilit noktaları neler ve aklımı kurcalayan en büyük solar 6 ekran kartı sorunsuz çalışır mı bu sistemde ve riserlara nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor yapmamaları vs için
İşlemci pahalı olmuş 2.elden almanızı öneririm.Bir miningci arkadaşın videosunu izlerken işlemci pek önemli değil pentium 4 kullansanız bile olur demişti.

alperenn01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln
Mining bizi bitirdin bee

-CrawL

80+ Gold
İşlemci ve ram pahallı olmuş İşlemciyi ola bildiğince ucuz bişey al Pentium 4 kullansan bile olur.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,555
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
rtx 3060 için sli destekli anakart kullanman gerekir riser ile kullanınca kazım hızını düşürüyor (mining kilidi kırık driver için de geçerli bir durum)
ve aynı şekilde her kartı her bir monitöre bağlama gibi bir düşüncen yoksa her kart için sanal ekran adaptörü alman da şart
nette gördüm bi abi riser ile kullanmayı başarıyor ama nasıl yaptığı hakkında bir fikrim yok sen de yeni başlıyorsan böyle bir risk almanı önermiyorum

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rtx 3060 için sli destekli anakart kullanman gerekir riser ile kullanınca kazım hızını düşürüyor (mining kilidi kırık driver için de geçerli bir durum)
ve aynı şekilde her kartı her bir monitöre bağlama gibi bir düşüncen yoksa her kart için sanal ekran adaptörü alman da şart
nette gördüm bi abi riser ile kullanmayı başarıyor ama nasıl yaptığı hakkında bir fikrim yok sen de yeni başlıyorsan böyle bir risk almanı önermiyorum
Sanal ekran adaptörü nedir tam olarak ne işe yarıyor

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İşlemci değil de bellek pahalı

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,555
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Sanal ekran adaptörü nedir tam olarak ne işe yarıyor
rtx 3060'a özel bir durum, kart monitöre bağlı değilse ya da monitöre bağlı olduğu halde monitörün ekranı kapalı ise kazım hızı ciddi bir şekilde düşer. Bunun önüne geçmek için aşağıya linkini koyduğum ürüne göz atabilirsiniz ben de aldım kullanıyorum tak çalıştır tarzında bilgisayarla uğraşıp işim bittikten sonra monitörü kapıyorum kazıma aynı şekilde devam ediyor.
bu arada asus'un 3 fanlı tuf modelini öneririm kart 56, hot spot 66 dereceyi geçmiyor aşırı serin çalışıyor (bu arada UV ve OC da yaptım)

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rtx 3060'a özel bir durum, kart monitöre bağlı değilse ya da monitöre bağlı olduğu halde monitörün ekranı kapalı ise kazım hızı ciddi bir şekilde düşer. Bunun önüne geçmek için aşağıya linkini koyduğum ürüne göz atabilirsiniz ben de aldım kullanıyorum tak çalıştır tarzında bilgisayarla uğraşıp işim bittikten sonra monitörü kapıyorum kazıma aynı şekilde devam ediyor.
bu arada asus'un 3 fanlı tuf modelini öneririm kart 56, hot spot 66 dereceyi geçmiyor aşırı serin çalışıyor (bu arada UV ve OC da yaptım)
Riserla mh düşme olayı nedir tam olarak araştırdım öyle bir sorun yada sorunun cevabını bulamadım ve 6 lı rig kurmak istediğimde ne türlü sıkıntılarla karşılaşırım yazılımsal vs.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,555
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Riserla mh düşme olayı nedir tam olarak araştırdım öyle bir sorun yada sorunun cevabını bulamadım ve 6 lı rig kurmak istediğimde ne türlü sıkıntılarla karşılaşırım yazılımsal vs.
riser olayı kulaktan dolma bir bilgi aslında denemedim ama öyle deniyor
ama net bir şekilde linkini attığım adaptörü kullanmazsan kazım hızı düşer kendim de denedim ciddi düşüş oluyor
beta driver kullanacağın için kartın yüzde kaç kullanıldığı arada bir görev yöneticisinden gözükmüyor bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Nvidia 3060 serisi için mining hızını %50 oranında düşürüyor. Nvidia YANLIŞLIKLA developer driver bölümünde hızın kaldırıldığı bir driver yayınlamıştı. Bu hızın azalmasını engelliyor. Fakat bu driver'ı kurmakla yetmiyor.

Riser kullanırsan sistem bunu farkediyor, driver farketmeksizin hızını düşürüyor.

Henüz bilinen tek çözüm şu, her ekran kartına yanlışlıkla yayınlanan driver'ı kurmak. Her ekran kartını monitöre bağlamak. Ve ekran kartının , anakart slotuna bağlı olması gerekiyor.

Mesela 2 tane slotluk bir anakartın var. Sadece 2 tane 3060 kullanabilirsin.

Her ekranı monitöre bağlamak yerine sanal ekran adaptörü kullanabilirsin.

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
Nvidia 3060 serisi için mining hızını %50 oranında düşürüyor. Nvidia YANLIŞLIKLA developer driver bölümünde hızın kaldırıldığı bir driver yayınlamıştı. Bu hızın azalmasını engelliyor. Fakat bu driver'ı kurmakla yetmiyor.

Riser kullanırsan sistem bunu farkediyor, driver farketmeksizin hızını düşürüyor.

Henüz bilinen tek çözüm şu, her ekran kartına yanlışlıkla yayınlanan driver'ı kurmak. Her ekran kartını monitöre bağlamak. Ve ekran kartının , anakart slotuna bağlı olması gerekiyor.

Riser kullanılraa kaç mh düşüyor?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,555
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler

ben de riser kazım hızını düşürüyor diye biliyorum ve bundan eminim ancak bunu nedense internette doğrulayan bir makale bulamıyorum bildiğin bir makale varsa link atabilir misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Riser kullanılraa kaç mh düşüyor?
seni tatmin etmeyecek hızlara, 33-29 veyahut daha altı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,252
Üyeler
163,287
Son üye
TyphoonX