Neler Yeni

Mining Rig Kurmayı Planlıyorum Yardımcı Olur Musunuz

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
az önce 7k ya rtx 2060 sistem aldım, 550 watt psu var, 2 tane 1660ti alsam 550 watt ile rtx 2060 + 2 x 1660ti besleyebilir miyim ?
Psu 550w ise yaklaşık 450w a kadar kullanabilirsin. Ben max %80 ile kullanıyorum. O kartların toplamı 300w geçmez zaten rahat kullanabilirsin. Ben 5 kartı 750w psu ile kullanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Mining için alıyorum, yani riser kullanacağım.
Dostum anakartı aldınmı ve memnun musun ? 6 lı rig kuracağım aynı anakartı almayı düşünüyorum. Hem 2. el piyasası canlı bir anakart hemde 6 tane riser ile mis gibi sistem hatta m2 slotunada riser takarak 7 ekran kartı takılabiliyor.

babapro21

80+ Bronze
teşekkürler, 1660ti ve s için karlılık açısından kart fiyatı ne olmalı. Şu piyasada 6.5k civarı satılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden ?
Nerede oturuyorsunuz?

Eğer isterseniz benim 5 günlük RTX 2060 ım var.

Ve Mining performansını merak ettiğim icin test ettim şimdi değerleri yazacağım (İnanmazsan fotosunu atarım) ;

•Hava sıcaklığı (Antalya); 36 Derece.
•GPU Sıcaklığı; 50-53
•HotsPot; 63-65
•Fan hızı; %75
•Ekran Kartı güç tüketimi; 85-90W
•Aldığı Mhs; 32,10 Mhs
•Memory Type; (Samsung)

Ve bunu test amaçlı 2 saat test amaçlı denedim Ve bu değerleri sabit verdi.

Ve inanirmisiniz bu sıcaklık değerlerini tek fanlı PNY Rtx 2060 ile elde ettim.

Ve şuan TechnoPat dan soru sordum ve Gigabayte Çift Fanlı olanlara nazaran daha az ısınıyor...

Diğer modelleri sormadım.
Birde Memory Type i (Samsung) olduğu için hem az ısınıyor hem de daha çok O.C. performansı sunuyor...

Ve bu Samsung Memory Type leri ASUS MSI gibi lider markalar kullaniyor yani en kalitelisinden.

Almayi düşünürseniz mesaj yazarsınız.

Son düzenleme:

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Dostum anakartı aldınmı ve memnun musun ? 6 lı rig kuracağım aynı anakartı almayı düşünüyorum. Hem 2. el piyasası canlı bir anakart hemde 6 tane riser ile mis gibi sistem hatta m2 slotunada riser takarak 7 ekran kartı takılabiliyor.
Hayır almadım, hazır sistem ile ekran kartı çok daha ucuza geldi 3 pci 1 m2 slotu olan bir bilgisayar aldım. Gerekirse ekran kartı hariç parçaları satıp o anakarta geçerim. Gaming anakartlı rigler gördüm, mining anakartlara göre ucuz olduklarından tercih ediliyor galiba, satması da daha kolay. Problem olacağını sanmam.

5150 bence normal fiyat alınabilir, bu arada deneme yanılmayla buldum şuan 95w, youtube'dan da bakacağım kesinlikle fena bişeymiş.
Elimde şuan bir gigabyte'ın 2060ı var, msi 2060 kart ile aynı ayarlarda, msi 75 Watt, gigabyte 100 Wattta çalışıyor :)

Bir de msi 54 derecelerde çalışıyor, gigabyte 59 derecelerde. İkisi de çift fanlı.

Aynı oc değerleri için msi daha yüksek MH veriyor

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Elimde şuan bir gigabyte'ın 2060ı var, msi 2060 kart ile aynı ayarlarda, msi 75 Watt, gigabyte 100 Wattta çalışıyor :)

Bir de msi 54 derecelerde çalışıyor, gigabyte 59 derecelerde. İkisi de çift fanlı.
Her 2060 aynı değil maalesef, bende de aynı durum, en düşük kart 87 en yüksek kart 101w. Birde hepsinin o.c ayarı da aynı olmuyor, biri +500 diğeri +900 bir diğeri +1100 gibi. Aynı iki modelde de durum böyle biri +500 diğeri +900 oluyor bellek hızı. Bir de Gigabyte içlerinde en kötü modellerden onun sıcaklık limitini 75'e çekde ısınıp thorttle etmesin, şuan kıştayız pek sorun olmaz ama aklında olsun yazın felan Power Limit ile Tempature Limit arasındaki kilidini kaldırırsın manuel Tl arttırırsın. İkisi beraber inince 65'e kadar iniyordu yazında sıcak her türlü o değerleri görüyor gücünü kısıyor sonra. Dual 1660ti nin gözünü seveyim beni hiç uğraştırmıyor 15 adet felan var hepsine aynı değeri veriyorum aynı sonuç hepsinde bebek givi.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Bir kasama ikinci kartı takacağım üzerinde 2060 var 2. Kart Olarak 1660ti takacağım. Bir pcie Power kablomda iki çıkış var. Biri ile 2060 ı besliyorum 2. Ye bir uzatma bağlayarak 1660ti ı beslemem sıkıntı olur mu. Riser ı beslemek için molex ve sata nın yandığını pcie Power çoklayıcı ile hem kartı hem riser ı beslenmenin sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Kablodaki 2. Çıkışa çoğaltıcı takıp hem kartı hem riser ı mı takmalıyım, sadece uzatma alıp kartı takıp molex veya sata ile riser ı mı beslemeliyim yoksa 2. Çıkışa kart takmamalı mıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
@Furkan Furkan

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Power supply modelin nedir?

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
@ensarxx tek pci çıkışı var ucunda 2*8 pin var deme. İki ucuda farklı iki ekran kartına takabilirsin sorun olmaz.
Riseri beslediğin moleks ya da sata kablosu ile ekran kartını da bağlama yeter.
Ben riserları sata kablosu ile besliyorum 1 kabloda 4 sata var ama 2 ya da 3 Tanesini bağlıyorum 3'den fazlası sorun oluyor.
Diğer sata kablosunu kullanıyorum.
8'li rigde 3 ya da 4 sata kablosu bağlıyorum.
Ekran kartı için molex kullandığım da oluyor ama asla riser ya da başka bir şeyle kullandığın kabloyu ekran kartı ile de paylaşma.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
@ensarxx tek pci çıkışı var ucunda 2*8 pin var deme. İki ucuda farklı iki ekran kartına takabilirsin sorun olmaz.
Ben riserları sata kablosu ile besliyorum 1 kabloda 4 sata var ama 2 ya da 3 Tanesini bağlıyorum 3'den fazlası sorun oluyor.
O zaman 2. Çıkışı bir uzatma ile karta bağlasam sata veya moleks i riser a bağlasam problem olmaz doğru mudur?

Ekran kartı için molex kullandığım da oluyor ama asla riser ya da başka bir şeyle kullandığın kabloyu ekran kartı ile de paylaşma.
Moleks mi daha verimli olur sata mı riser için, riser lar çok akım çekiyor mu, çok video var sata moleks kablolar yanıyor diye.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
O zaman 2. Çıkışı bir uzatma ile karta bağlasam sata veya moleks i riser a bağlasam problem olmaz doğru mudur?
Doğru. Ben böyle kullandım sorun yaşamadım. Kabloları kontrol et ama sistemi çalıştırdıktan belli bi süre sonra kontrol et çok ısınmamış olmalılar. Fazla ısı varsa tehlikeli, kablo ya da power alev alabilir.

Moleks mi daha verimli olur sata mı riser için, riser lar çok akım çekiyor mu, çok video var sata moleks kablolar yanıyor diye.
İkisi de olur farketmez. Sen dediğim gibi kabloları kontrol et çok ısınmamış olsun.
Yanmalar ya düzgün montajlanmadığı için ya da dandik psu ve kablolar dan kaynaklı.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Doğru. Ben böyle kullandım sorun yaşamadım. Kabloları kontrol et ama sistemi çalıştırdıktan belli bi süre sonra kontrol et çok ısınmamış olmalılar. Fazla ısı varsa tehlikeli, kablo ya da power alev alabilir.

İkisi de olur farketmez. Sen dediğim gibi kabloları kontrol et çok ısınmamış olsun.
Yanmalar ya düzgün montajlanmadığı için ya da dandik psu ve kablolar dan kaynaklı.
Tamamdır çok teşekkürler, bir pci Power uzatma ve riser alacağım, riser için atabileceğiniz link var ise çok sevinirim çok alternatif var kararsız kaldım.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Tamamdır çok teşekkürler, bir pci Power uzatma ve riser alacağım, riser için atabileceğiniz link var ise çok sevinirim çok alternatif var kararsız kaldım.
Rica ederim ö.d. Riser olarak v07 ve üstü hepsi olur ben v09 öneririm.

Top Bottom