Boş işte emek sarf etmeden kazanç yapıyorsun diyorlarNeden haram diyorlar sorar mısın?
SebepKripto para işi caiz değil ama direkt haram diyemeyiz
Milyonlarca kum tanesininin içinde daha başka bir renk kum tanesi aramak gibi bir şeyPeki mining nsıl yapılıyor ayrıntısı nedir yani kartların görevi nedir?
Katılıyorum çoğu sadece sayısal veri. Sanal kısmına gelirsek, sanal olduğu için haram olduğunu söyleyenler var, o zaman banka hesabımızdaki paralar da sanal
Gerçek değeri olmayan paralar caiz değildir. Mesela altın, gümüş para olarak kullanılabilir. Ama bez parçası para olarak kabul edilmez. Ama bizim kullandığımız paralar ne o zaman? Merkez bankası çıkıp diyor ki 200 TL yarım gram altın ediyor, arkasında da ben varım. Bir sorun varsa muhattabı benim. Tüm sorumluluğu üstleniyorum. Böyle bir durumda da kullanması caizdir. Ama kripto paraların sabit bir merkez bankası olmadığı için, her an sahibi tüm parayı alıp kaçtıktan sonra anonim olduğu için sorumluluk almayacağından caiz değildir. Aynısı bankadan altın almak için de geçerli. O da caiz değildir, çünkü o altın aslında ortada yok. Varmış gibi davranılıyor.Sebep
Reis bu mining nedir peki yani ekran kartının görevi ne ne kazıyorlar yani ne yapıpBazı kaynaklar haram diyor arkasında herhangi bir güvence olmadığı için.
Fakat arkadaşların dediği gibi ev alıp kiraya verip oturduğun yerden kazanç sağlamak ile aynı şey, hatta bu daha zor.
Belirli bir sermayeye ekran kartı alıyorsunuz ve bundan kazanç sağlıyorsunuz. Zaten sandığınız kadar kolay da değil sürekli başında durmanız gerekiyor.
Eğer ev alıp kiraya vermek haram ise bu da haram. Sanal kısmına gelirsek, sanal olduğu için haram olduğunu söyleyenler var, o zaman banka hesabımızdaki paralar da sanal
.Bazı kaynaklar haram diyor arkasında herhangi bir güvence olmadığı için.
Fakat arkadaşların dediği gibi ev alıp kiraya verip oturduğun yerden kazanç sağlamak ile aynı şey, hatta bu daha zor.
Belirli bir sermayeye ekran kartı alıyorsunuz ve bundan kazanç sağlıyorsunuz. Zaten sandığınız kadar kolay da değil sürekli başında durmanız gerekiyor.
Eğer ev alıp kiraya vermek haram ise bu da haram. Sanal kısmına gelirsek, sanal olduğu için haram olduğunu söyleyenler var, o zaman banka hesabımızdaki paralar da sanal
ben de size katılıyorum ama öyl düşünenler parayı istediğin zaman atmden çekip canlı bir varlık olabileceği için bu düşünceyi reddediyoırBazı kaynaklar haram diyor arkasında herhangi bir güvence olmadığı için.