Neler Yeni

Mining Yapımı Haram mıdır?

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Aldığın ürünün vergisini verip kullanımda elektrik faturasını ödeyip kazanç ediyorsun. Ha bir arabayı günlük olarak kiralamış bundan kar etmiş birileri varken haram değil. Bir ev alıp kiraya verip bundan kazanç sağlamak haram değil ise haksız kazanç diyenler olacaktır. O zaman 60.000 TL'lik arabayı 150.000 TL'den satmayın kardeşim. Kaçtan aldıysanız aynı fiyata satın bütün arabaları alacağım haksız kazanç para kazanmayın yatırım dediğiniz döngüden. Daha ileri bir açıklama istiyorsan daha sert girerim karışır buralar.
müq açıklama

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Ya Allah aşkına neden haram olsun? Ben vergisini odeyerek ekran kartı alıyorum ve sistem kuruyorum değil mi? Kurdum ve giderim nedir benim? Elektrik. Elektriğinde vergisini odüyorum ve borcumu kapatıyorum. Bu sistemi çalıştırıyorum kazım yaptırıyorum. Aslında kartın gücünü hesaplama yaptırmak için kullanıyorum. Yaptırdığım hesaplama kadar pay alıyorum. Olay bu değil mi ben mi yanlış biliyorum. Sınav kazanmak için matematik sorusu çozmeye benziyor. Hesaplıyorsun bir şeyleri.

NOSCOPE1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Selim EREN
Instagram
selim.eren00
mining yapıp btc kazdığını farz edelim.Dinimize göre elde olmayan elde tutulmayan sadece sanal alemde kazanılan bir şeyin alınıp satılması caiz değil haram demek yanlış obtc

Altına dolara yatırıp elde tutamadığın paradan kazanç sağlamakta caiz değil bankaya para yatırıp bunu işletmekte caiz değil faiz almakta caiz değil oturduğun yerden ekstra para kazanmak caiz değil çalışıp kazandığının paranın belki 1 TL fazla veriyorlar neye göre kime göre kazanç emek para.
altına yatırmak caiz kardeşim ayrıca faiz almak caiz değil diyemeyiz haramdır hatta faize bulaşan Allah'a ve peygamberine savaş açmıştır.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Sadece ekran kartı olarak düşünmeyelim koca sistem 7/24 açık oluyor bence en azından 200 TL yakıyordur.
Sanmıyorum o kadar harcayağını. Benim bilgisayarım genellikle 12 saatten fazla açık durur fakat o kadar elektrik faturası yansımıyor.
30 40 lira anca

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Değildir. Haram diyenlere de inanmayın. Ekran kartının parasını veriyorsunuz. Elektriğin parasını veriyorsunuz ve kar elde ediyorsunuz. Yani bu hasarlı araba alıp tamir ettirip satmak ile aynı mantıkta hasarlı araca da para veriyorsunuz. Tamir malzemelerine de para veriyorsun. Ve tamir ediyorsun. Mining de ise Ekran kartına para veriyorsun. Elektriğe para veriyorsun. Oda sana sanal para veriyor. Onu da satıp para alıyorsun.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Kısacası değildir istediğiniz gibi mining yapabilirsiniz ama bir oyuncu olarak oyuncularında çok haklarını yemeyin. Arada bize de ekran kartı bıraksanız fena olmaz sanki.

Ciguli0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Ciguli
Kuranı kerim indiğinde ekran kartı mi vardı shsvavabdhhwhahs

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
altına yatırmak caiz kardeşim ayrıca faiz almak caiz değil diyemeyiz haramdır hatta faize bulaşan Allah'a ve peygamberine savaş açmıştır.
Altına yatırmak neye göre caiz o zaman kriptoya yatırmakta caiz neticede kripto alıyorsun değer kaybedip yükselir aynı altın mantığı :)

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,949