Zamanla kazim icin daha yuksek sisteme ihtiyac oluyo heralde dogru mu
Daha yüksek sistemlere pek ihtiyaç olmuyor. aslında genel olarak ne kadar elektrik harcarsan o kadar üretim oluyor. Örneğin 5600 XT ile 40 mh üretim yaparken 100 w elektrik harcarsın, 6900 XT ile 60 mh üretim yaparken 150 w elektrik gerekiyor. yani yakın oranlar. kart üretimi düşük ise daha fazla, daha çok yere ve fazla ekipmana ihtiyacın var. daha büyük alanın soğutması tozdan koruması da sorun oluyor.
Kartların bozulmaması için çok ısınmaması ve voltaj problemi yaşamaması lazım. Elektronik olarak bozulma riski var ama esas olarak ısı ve toz ve elektrik bu işin kritik noktaları.
Kişisel tecrübeme göre yeni kartlarda sorun yaşama ihtimalin daha düşük ama ilk kurulum maliyetin daha yüksek. ikinci el de ise risk artıyor ama aynı paraya %10-20 arası daha fazla üretecek sistem kurabilirsin. Ayrıca yeni model kartlar ile eth dışında alternatif coin üretim imkanı da çok. Bilhassa 6GB RAM olan kartlarda üretim çeşidi sınırlı
Bence ETH üretimi bitse de başka coinler ile bu iş devam edecek. ilk zamanlar eth ye göre yarı yarıya az da kazandırsa yarılanma vs dolar artışı derken gene kazandırır. Bu madencilik bitmez.
Hepsi kişisel fikirlerimdir.