Neler Yeni

🔥İndirim MLD 1 TB M300 M.2 PCI-Express 3.0 - 1189 LİRA

KnightDavion

80+ Bronze
Günaydınlar,

Sizin için üşenmedim Samsung 980 pro ve Hynix marka adı sanı duyulmamış bir M2'nin aynı anakart üzerinde okuma yazma hız testini yaptım.
Sonuç aşağıda, Ben bu Samsung'a dünyanın parasının verdim nerde 7000 Mb okuma yazma hızı? MLD'ye laf ediyorsunuz Hynix'in 3.4k okuma hızı aldığı yerde Samsung 2.4K aldı, nasıl olcak şimdi?

Anakartın PCle 3 olabilir mi?

overkill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Axl Rose
Garantiye göndereceğim büyük ihtimal çünkü bir kaç farklı bilgisayarda daha test yaptım veriler aynı, ama anlatabiliyor muyum ben demek istediğimi bak MLD sorunsuz çalışırken dünya para verdiğim Samsung sorun çıkarttı bana ve burada tartışırken fark ettim sizlerle birlikte., Test programı da herkesin kullandığı test programı. Ve bir kaç senedir hatırı sayılı miktarda Hynix kullanıyorum bilgisayarlarda (Benim tercihim değil Dell pc'lerde bu marka geliyor) en ufak bir sorun yaşamadım. Ama kendim için aldığım dünya para verdiğim Samsung'un bana yaptığına bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam onu da denedim, ikinci M2 olarak taktim işletim sistemi dahi çalışmıyordu üzerinde. Kaldı ki ne işlem yaparsa yapsım 7K okuma hızını 3K'ya düşürecek standart bir işlem yok bilgisayarda :) Yüksek miktarda veri kopyalıyor falan olman lazım
7K okuma hızına ulaşabilmek için zaten PCIe 4.0 destekli bir anakartınız olması gerekiyor. O olmadığı anda maksimum okuma yazma hızı 3500'ü geçmez zaten, sizde de muhtemelen 3.0 destekli bir anakart var. Ve yazma hızında da bir sorun görünmüyor, hatta yazma hızı o şekilde çıktığı bir durumda okuma hızının 3K altı olması o sırada işlem olduğunu gösteriyor bence. İki hızda da sorun olsa cihaz arızalı diyebilirdim.

KnightDavion

80+ Bronze
7K okuma hızına ulaşabilmek için zaten PCIe 4.0 destekli bir anakartınız olması gerekiyor. O olmadığı anda maksimum okuma yazma hızı 3500'ü geçmez zaten, sizde de muhtemelen 3.0 destekli bir anakart var. Ve yazma hızında da bir sorun görünmüyor, hatta yazma hızı o şekilde çıktığı bir durumda okuma hızının 3K altı olması o sırada işlem olduğunu gösteriyor bence. İki hızda da sorun olsa cihaz arızalı diyebilirdim.

Boşver hocam.

SadeceSeyf

80+ Gold
Arkadaşlar bunda dram var mı ?

Shaco

80+ Bronze

SadeceSeyf

80+ Gold

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
Garantiye göndereceğim büyük ihtimal çünkü bir kaç farklı bilgisayarda daha test yaptım veriler aynı, ama anlatabiliyor muyum ben demek istediğimi bak MLD sorunsuz çalışırken dünya para verdiğim Samsung sorun çıkarttı bana ve burada tartışırken fark ettim sizlerle birlikte., Test programı da herkesin kullandığı test programı. Ve bir kaç senedir hatırı sayılı miktarda Hynix kullanıyorum bilgisayarlarda (Benim tercihim değil Dell pc'lerde bu marka geliyor) en ufak bir sorun yaşamadım. Ama kendim için aldığım dünya para verdiğim Samsung'un bana yaptığına bak.

Hocam onu da denedim, ikinci M2 olarak taktim işletim sistemi dahi çalışmıyordu üzerinde. Kaldı ki ne işlem yaparsa yapsım 7K okuma hızını 3K'ya düşürecek standart bir işlem yok bilgisayarda :) Yüksek miktarda veri kopyalıyor falan olman lazım
Ben zaten anlıyorum ama müşteri her zaman haklıdır. Bu nedenle "Vaad Edilen Sunulmalıdır" diyorum.

Ayrıca teknoloji şans işi. Her malzeme aynı olacak uzun süre gidecek diye de bir kaide yok.

@Maris 1 yıldır kullanıyorum demiştiniz şu anda sağlığı nedir? Benim de alasım vardı zaten konu ilk açılınca alınır mı falan yazmıştım. Bilemiyorum alsam mı almasam mı. 2 sata ssd ve 1 hdd var. 400 gb boş yer kalmadı oyun indirmekten.

Shaco

80+ Bronze
Kanka bu iyi midir?.Sağlık kısmı falan nasıldır? Ya da bu fiyatlara dramli var mı acaba
Dramli bi model 2K civarı oluyor genelde 1tb kanka. Ben geçenlerde sata ssd aldım depolama için yoksa bunu alırdım direk.

SadeceSeyf

80+ Gold

Shaco

80+ Bronze

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Ben zaten anlıyorum ama müşteri her zaman haklıdır. Bu nedenle "Vaad Edilen Sunulmalıdır" diyorum.

Ayrıca teknoloji şans işi. Her malzeme aynı olacak uzun süre gidecek diye de bir kaide yok.

@Maris 1 yıldır kullanıyorum demiştiniz şu anda sağlığı nedir? Benim de alasım vardı zaten konu ilk açılınca alınır mı falan yazmıştım. Bilemiyorum alsam mı almasam mı. 2 sata ssd ve 1 hdd var. 400 gb boş yer kalmadı oyun indirmekten.

Ben dediğim gibi kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım, okuma yazma hızlarını da atmıştım zaten. Ben günlük işlerim ve oyun için kullanıyorum, veri depolama için ayrı birimim var. Gayet memnunum hiç bir sorun da yaşamadım. Bugün bir 1 TB en kötü SSD'yi alayım desen zaten aynı para, okuma yazma hızı SSD nin 4 katı şu an bence almak isteyenin kaçırmaması gereken bir ürün.

Hocam yoktu diyorum bir işlem 2.ci disk olarak da takıp denedim okumadan yorum atmışsınız. Ayrıyetten aynı slotta Hynix de denedim 3.5K okuma hızı verdi.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,554
İsim
Hakanbey
Samsung 980 pro 500gb ile PCİ 3.0 da aldığım değerler.
1670523379968.png

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,967
İsim
tümen dağ
Aldim bendr gelsin bende atarim degerleri

Top Bottom