Neler Yeni

🔥İndirim MLD 1 TB M300 M.2 PCI-Express 3.0 - 1189 LİRA

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
Bu ürünü 1 seneyi aşkın kullanıyorum, 700 TL civarında almıştım.
Alınmaz diyenler keşke neye göre alınmaz onu da açıklasa da engin bilgilerinden biz de bir faydalansak.

Biraz önce okuma yazma testi yaptım sonuç aşağıda. 1099 TL ye 1 TeraByte M2 alıyorsun Normal SSD diskin 4 katı okuma/yazma hızı var Allah bereket versin. Benim anlamadığım sen ne iş yapıyorsun da 2000/1700 hızı sana yetmiyor ben çok merak ediyorum. Sanki 3000/2000 hız alınca aya çıkacak bana da MLD disk kesiyor önünü. Ben gündelik işlerimi hallediyorum, Microsoft Flight Simulatör 2020 gibi sistemin her parçasının anasını ağlatan oyun oynuyorum ki maşallah 1 senedir tık demedi. Ha sana yetmiyor mu bu hız? Eyvallah buyur hocam ver 3000-4000 TL al Samsung Evo Plus 7000/5000 okuma yazma hızı hayırlı uğurlu olsun. Burada o alınmaz bu alınmaz diyeceğinize tecrübenizi paylaşın (Varsa tabi), kullanıcı alır almaz o onun kararıdır.
Kullanan 5 elemandan 1'i öneriyor. Eğer adamlar hız değeri paylaşmışsa o hızı sunmaları gerekiyor. Hadi %10 yanılma payına bir şey demem ama %30 %40 için de ne kadar alınır bilemiyorum. O zaman gelen her malzeme için de aynısını söyleyebiliriz. Ayrıca dakika 1 gol 1, hız değerleri tutmuyor, sağlığını ya da ömrü gibi faktörleri de göz önüne almak gerek. Teknik destek anlamında yeterli mi?

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Kullanan 5 elemandan 1'i öneriyor. Eğer adamlar hız değeri paylaşmışsa o hızı sunmaları gerekiyor. Hadi %10 yanılma payına bir şey demem ama %30 %40 için de ne kadar alınır bilemiyorum. O zaman gelen her malzeme için de aynısını söyleyebiliriz. Ayrıca dakika 1 gol 1, hız değerleri tutmuyor, sağlığını ya da ömrü gibi faktörleri de göz önüne almak gerek. Teknik destek anlamında yeterli mi?
1. Konuda veya başka bir yerde kullanıp da önermeyen ben kimseyi görmedim :)
2. Ben bunu 1 senedir kullanan biri olarak diyorum ki stabil çalışıyor, bir sorun yok. :)
3. Elimde Samsung Evo Plus 7000/5000 okuma yazma hızlı M2 var şimdi geç oldu saat, yarın senin için bir hız testi yapıp buraya atacağım istersen video da alırım bakalım yazan ile Crystal Mark birbirini tutacak mı :)
4. Hiç bir şekilde tecrübe etmediğin bir donanım hakkında yorum yapıyorsun, sağlığı ya da ömrü gibi nasıl bir tecrüben var da teknik destek anlamında yeterli mi diyorsun ve bunu elinde o cihazı 1 yıldan uzun süredir kullanan birine diyorsun inan onu da anlamadım :),

Ben MLD çok iyi / çok kötü al/alma demiyorum, kullanım sürem, tecrübem ve test verisi paylaşıyorum. Alan alır almayan almaz beni de hiç ilgilendirmez. Yarın atacağım bakalım Samsung Evo Plus'u birlikte görelim bende merak ediyorum 7000/5000 tutacak mı :)

Rich Kedy

80+ Bronze
Daha önce de 1300 lira civarına satılmıştı ama yaklaşık 3 haftadır fiyatı gereksiz pahalıydı.Belki kaçıran yada almak isteyen olur diye paylaşıyorum.Stok kalmaması duruma karşı 2 link var.

ITOPYA - 1189 TL
SINERJI - 1195
Windows kurmak için değilde, oyun için alınabilir.

TurkishAerospace

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
taha
Yorumlara baktım da 2k okuma hızı olan ssdler bile 1600tl üzeri.Bende arada kaldm alicam gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada pci3.0 ile 4.0 arasında fiyat farkına değecek fark olur mu?

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
bu markanın 480 gb satasını kaçırdım 2.elden bile ucuzdu 15 gb boş yerimle bakışıyoruz 2 haftadır

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,554
İsim
Hakanbey
Bişey dikkatimi çekti , Okuma yazma hızına bakarak neden peformanslı olup olmadığı tartışılıyor anlamadım :) Okuma yazma hızının Sisteme herhangi bir artısı bulunmuyor Bilgisayarın üzerinde yaptığınız bütün işlemler uygulamalar oyunların açılış süreleri v.s hepsi İOPS hızı ile ölçülür bunu dikkate almanız gerekir. Yani yok 3500 yazıyor ama 2000 veriyor bu kötü demeniz anlamsız :) Okuma yazma hızları 2 disk arasındaki aktarım hızıdır hiç bir şekilde Tek başına bir anlam ifade etmez :) Bu biraz şuna benziyor. 1GB/s ethernet portum var ama internet hızım 10 mb/s :)

proCedure

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Gorkem
Bişey dikkatimi çekti , Okuma yazma hızına bakarak neden peformanslı olup olmadığı tartışılıyor anlamadım :) Okuma yazma hızının Sisteme herhangi bir artısı bulunmuyor Bilgisayarın üzerinde yaptığınız bütün işlemler uygulamalar oyunların açılış süreleri v.s hepsi İOPS hızı ile ölçülür bunu dikkate almanız gerekir. Yani yok 3500 yazıyor ama 2000 veriyor bu kötü demeniz anlamsız :) Okuma yazma hızları 2 disk arasındaki aktarım hızıdır hiç bir şekilde Tek başına bir anlam ifade etmez :) Bu biraz şuna benziyor. 1GB/s ethernet portum var ama internet hızım 10 mb/s :)
Okuma-yazma hızı dediğiniz IOPS'tan türetilen bir parametre. Okuma, yazma hızının sisteme bir katkısı bulunmuyor mu ? Yanlış bilgi veriyorsunuz. Bu bilgiler nereden çıkıyor anlamış değilim. IOPS hızı diye bir tabir de yoktur. Paralelinde teorik olarak depolama birimlerinin performans ölçümlerinde "throughput" ve "latency" de kontrol edilir. İstediğin kadar yüksek IOPS değerin olsun, block size değerin düşük veya response time'nın yüksekse optimum senaryo oluşmaz. Donanım, yazılım, file-management algoritmaları (random, sequential) vs göre bir sürü parametre değişkenlik gösterir. Ek olarak "okuma-yazma hızlarının 2 disk arasındaki aktarım hızı olması" kısmında patladım.

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Günaydınlar,

Sizin için üşenmedim Samsung 980 pro ve Hynix marka adı sanı duyulmamış bir M2'nin aynı anakart üzerinde okuma yazma hız testini yaptım.
Sonuç aşağıda, Ben bu Samsung'a dünyanın parasının verdim nerde 7000 Mb okuma yazma hızı? MLD'ye laf ediyorsunuz Hynix'in 3.4k okuma hızı aldığı yerde Samsung 2.4K aldı, nasıl olcak şimdi?

Ekler

• hynıx256.jpg
    hynıx256.jpg
    147.1 KB · Hit: 71
  • samsung980.jpg
    samsung980.jpg
    144 KB · Hit: 67

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı
Ya ssd düşünüyorumda alınır mı bu ?

Oddo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Osman delil
İlgilendiği Kategoriler
HARDWARE
"2300-2200 gibi bir değer veriyor" diyor kullananlar onun dışında bir sorun yok alınır bu fiyata. Yılbaşından sonra ne olur bilemeyiz.
hazır sistem ile 500 gb geldi. 2200e 1300 gibi rakamlar var. ( 3300-3100 yazmasına rağmen). dolayısı ile .. bilemiyorum. belki ben yanlış bişey yapıyorumdur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Günaydınlar,

Sizin için üşenmedim Samsung 980 pro ve Hynix marka adı sanı duyulmamış bir M2'nin aynı anakart üzerinde okuma yazma hız testini yaptım.
Sonuç aşağıda, Ben bu Samsung'a dünyanın parasının verdim nerde 7000 Mb okuma yazma hızı? MLD'ye laf ediyorsunuz Hynix'in 3.4k okuma hızı aldığı yerde Samsung 2.4K aldı, nasıl olcak şimdi?
bu da enteresan bi bilgi ...

r4NG3r

80+ Silver
Günaydınlar,

Biz 6600 okuma 5000 yazma hizli ssd aldik hepsini sonuna kadar kullaniyoruz sizin samsung neden oyle acaba

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Biz 6600 okuma 5000 yazma hizli ssd aldik hepsini sonuna kadar kullaniyoruz sizin samsung neden oyle acaba
Vallahi inanın onu bende merak ettim, Normalde ben onu Asus ROG Strix Arion m2 kutusunda kullanıyordum arkadaş öyle konuşunca çıkarıp bir test edeyim dedim bende şaşırdım daha da yeni üstelik. Öğleden sonra bakacağım bu kadar da düşük değer beklemiyordum açıkçası. Hadi desem slotta veya anakart da sorun var desteği yok vs. diğer hynix olan daha fazla hız gösteriyor aynı bilgisayar aynı anakart aynı test programı. Ama neticede uğraşacağım bak şimdi, Samsung da olsa al sana problem bunu anlatmaya çalışıyorum. Samsung da benim, Hynix de benim MLD'de benim. MLD babamın oğlu değil ki benim, Körü körüne daha eline o markayı almamış adamın o alınmaz bu alınmaz demesine acayip tutuluyorum.

KnightDavion

80+ Bronze
Top Bottom