Yardım MODEM ÖNERİSİ İSTİYORUM

basriii

80+
Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar selam. Modem almak istiyorum fakat çok bir bilgim yok. Aradığım özellikler şunlar :
2.4ghz ve 5ghz ayrımı yapabilen,
Hem fiber hem VDSL uyumlu,
Yüksek çekim kapasitesi,
Sim kart destekli,
Güncel, en düşük wifi-6,
Mümkünse uygun fiyatlı bir modem önermenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar selam. Modem almak istiyorum fakat çok bir bilgim yok. Aradığım özellikler şunlar :
Yüksek çekim kapasitesi,
Sim kart destekli,
Güncel, en düşük wifi-6,
valla hocam sim kart destekli modemi ilk defa duydum çok zaruri bi ihtiyaç değilse ben zyxel

Zyxel VMG3625-T50B modelini kullanıyorum çok memnunum

wifi 6 desteği var mıydı emin değilim ama fiyatına göre çok iyi bir modem eğer işini görürse ikinci elde çok az kullanılmış uygun fiyatlı tertemiz modemler oluyor hocam değerlendir derim.

Çekim kapasitesi konusunda bir şey diyemem, ama yorumlarda iyi değerlendirmeler almış. Yerelde satılan yazılımı en iyi modem diyebilirim. Asus vb. modemler ₺6-7K satılıyor. Donanım ve yazılımda bence Keenetic gerisinde kalıyorlar. Yazılımı internet hattından en istikrarlı ve gecikmesi düşük değerleri almanı sağlıyor. Wifi-6 içeriyor ve bu modeli yenilendi, içerisinde CPU değişti ve bellek miktarı falan arttı.

Fiber konusunda bir şey diyemem, çok anlamıyorum ve aratınca bu modemden daha ucuz ürünler çıkıyor. Genelde kullanıcılar Fiber altyapılarda firmanın verdiği modemi kullanıyorlar. Bu cihazları da router olarak kullanıyorlar. Bağlantı açıklamasında Fiber yazıyor galiba desteği var.

Keenetic yazılımın siz ayar yapmadan bile değerleri iyileştirmesinin çok faydasını görürsünüz. Kesinlikle öneririm. Bütçesi biraz pahalı gelebilir, ama bu özelliklerde dediğim gibi Asus vb. ürünleri ₺6000 civarına çıkıyor. Ama onların da yazılımı bence Keenetic göre tırt kalıyor.

Türk Telekom kullanıyorsanız da modemi ayarlamak için Hero modeli için yapılana bakabilirsiniz. Benzer işlemler olacaktır. İkinci videoda bahsettiğim Bufferbloat gecikmesini ne kadar azalttığını görebilirsiniz. Ben önceden ₺300 aldığım Tenda bir modem kullanıyordum. Sonra Carrier DSL modeline geçtim galiba ₺1000 civarına almıştım. Bufferbloat testinden F alırken bu modem ile herhangi bir ayar yapmadan B sabit almaya başladım. Sınırlama yapınca ise A alıyor. Bu oyunlarda çok avantaj sağlıyor belirteyim.

Çekim kapasitesi konusunda bir şey diyemem, ama yorumlarda iyi değerlendirmeler almış. Yerelde satılan yazılımı en iyi modem diyebilirim. Asus vb. modemler ₺6-7K satılıyor. Donanım ve yazılımda bence Keenetic gerisinde kalıyorlar. Yazılımı internet hattından en istikrarlı ve gecikmesi düşük değerleri almanı sağlıyor. Wifi-6 içeriyor ve bu modeli yenilendi, içerisinde CPU değişti ve bellek miktarı falan arttı.

Fiber konusunda bir şey diyemem, çok anlamıyorum ve aratınca bu modemden daha ucuz ürünler çıkıyor. Genelde kullanıcılar Fiber altyapılarda firmanın verdiği modemi kullanıyorlar. Bu cihazları da router olarak kullanıyorlar.

Keenetic markasını bende şu siralar çok duyuyorum. Extra DSL AC1200 modeli hakkında bir bilginiz var mıdır? Yoksa bu modeli de alabilirim.

Keenetic markasını bende şu siralar çok duyuyorum. Extra DSL AC1200 modeli hakkında bir bilginiz var mıdır? Yoksa bu modeli de alabilirim.
Wifi 6 içermiyor, Wifi 6 içeren Hopper modeli. Üstteki ürünü almanızı öneririm. N11'den alacaksanız kuponlara da bakın, biraz daha ucuza denk gelebilir.

Bu arada üst mesaja 1-2 video daha attım. Onlara da bakın. Türk Telekom'da router olarak kullanma rehberi var. Ama Turkcell için de araştırın. Bazen zorluk çıkarabiliyorlar.

Keenetic candır, gerisi heyecan. Bu kadar net söylüyorum.
Keenetic Extra DLS, Hero DSL, Hopper DSL ve Hopper. Hepsini kullandım. Tipi sade ama özellikleri çok iyi. Yazılımı çok iyi.
Aradığınızda ulaşabildiğiniz çok kaliteli bir desteği var. Gerekirse uzaktan bağlantı ile her türlü desteği veriyorlar.
Hopper DSL al, fiber gelirse router olarak da kullanırsın. Sonra bir Keenetic daha alırsan mesh yaparsın.
SNR Margin ayarını yapmana izin veren nadir markalardan.
Keenetic sahibi, Zyxel in kurucu ortaklarından biriydi yanlış hatırlamıyorsam.

Keenetic candır, gerisi heyecan. Bu kadar net söylüyorum.
Keenetic Extra DLS, Hero DSL, Hopper DSL ve Hopper. Hepsini kullandım. Tipi sade ama özellikleri çok iyi. Yazılımı çok iyi.
Aradığınızda ulaşabildiğiniz çok kaliteli bir desteği var. Gerekirse uzaktan bağlantı ile her türlü desteği veriyorlar.
Hopper DSL al, fiber gelirse router olarak da kullanırsın. Sonra bir Keenetic daha alırsan mesh yaparsın.
SNR Margin ayarını yapmana izin veren nadir markalardan.
Keenetic sahibi, Zyxel in kurucu ortaklarından biriydi yanlış hatırlamıyorsam.
Wifi 6 içermiyor, Wifi 6 içeren Hopper modeli. Üstteki ürünü almanızı öneririm. N11'den alacaksanız kuponlara da bakın, biraz daha ucuza denk gelebilir.

Bu arada üst mesaja 1-2 video daha attım. Onlara da bakın. Türk Telekom'da router olarak kullanma rehberi var. Ama Turkcell için de araştırın. Bazen zorluk çıkarabiliyorlar.
Teşekkürler canlar. Hopper DSL hayırlı olsun o zaman

Keenetic Extra DSL AC1200 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+/Fiber

Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve tek kelime ile mükemmel
Arayüz Türkçe ve kullanması kolay
Her kullanıcıya ayrı öncelik ve hız atanabiliyor
Arayüz de vpn ayarları var ve bir sağlayıcıda değil birçok VPN sağlayıcı var.
kullandığım modelden memnunum ama hem fiyat hemde kullanılabilirlik açısından farklı modelini de tercih edebilirsin

Kaça alıyorsun ve nereden alıyorsun?
@KYTECHNGAMING Bu arkadaşa da bir sormanı tavsiye ederim
N11 üzerinden taksitle almayı planlıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Keenetic Extra DSL AC1200 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+/Fiber

Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve tek kelime ile mükemmel
Arayüz Türkçe ve kullanması kolay
Her kullanıcıya ayrı öncelik ve hız atanabiliyor
Arayüz de vpn ayarları var ve bir sağlayıcıda değil birçok VPN sağlayıcı var.
kullandığım modelden memnunum ama hem fiyat hemde kullanılabilirlik açısından farklı modelini de tercih edebilirsin
Bunu da alabilirim aslında

@KYTECHNGAMING Kemal Bey, şu bendeki iki tane Hopper ın yerine 2 tane Wifi 7 li bir Keenetic koysak kaça patlar bize :)

Yüksek çekim kapasitesi,
Sim kart destekli,
Güncel, en düşük wifi-6,
Hepsi bir arada bir ürün maalesef yok. Yani DSL ve 4G sim kart girişini aynı anda Keenetic modellerinde bulamazsınız. Ama tüm Keeneticlere mobil hatlı telefonunuzu kablosuz ya da USB li modellerde USB ile tethering yaptırabilirsin.

Extra DSL biten bir model şu anda.
Hopper DSL KN-3611 modeline yönelebilirsiniz.

Geri