Neler Yeni

Modem-Router onerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Hiçbir fikrim yok ne desem yalan olur. Ben de yakında geçmeye düşünüyorum super online'a da daha geçmediğim için çok bilmiyorum ne desem yanlış olur. Ama ping çok düşeceğini sanmam eğer bilgisayara kablolu bağlanıyorsan
sen kendi internetinde ispnin verdigi modemden yeni modeme gecince pingi dusup yada internet hizi bi miktar olsada artan birini taniyor musun yada sende oyle mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
superonlineda huawei hg8245x6 modemi kullaniyorum ve herseyi kisitli ben butun ozelliklerini kapatip mercusys mr50g veya Xiaomi Mi Router AX1800 kablo ile baglattirsam sonra bende kablo ile mr50g yada xiamoi routera baglansam ping dusup hizimda artar mi yoksa hic bi degiskenlik olmaz mi bilen yazarsa iyi olur

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
Xiaomi Router 4A gigabit edition kullanıyorum. Openwrt kurdum canavar gibi bir şey oldu tavsiye ederim. Ucuza çok iyi performans alıyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Xiaomi Router 4A gigabit edition kullanıyorum. Openwrt kurdum canavar gibi bir şey oldu tavsiye ederim. Ucuza çok iyi performans alıyorsun.
peki eski isp routerindaki kablolu hiz mi daha iyi simdiki xiaomi router 4a nin kablolu hizi mi daha iyi veya pingi

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
peki eski isp routerindaki kablolu hiz mi daha iyi simdiki xiaomi router 4a nin kablolu hizi mi daha iyi veya pingi
Tabi ki 4a nin ki iyi. Isp nin verdiği modem veya routerlar çok kaliteli olmuyor zaten. Ayrı olarak openwrt yazılımından sqm yükledim hiçbir şekilde ping olmuyor full indirme yapsan dahi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Tabi ki 4a nin ki iyi. Isp nin verdiği modem veya routerlar çok kaliteli olmuyor zaten. Ayrı olarak openwrt yazılımından sqm yükledim hiçbir şekilde ping olmuyor full indirme yapsan dahi.
peki ayni

Xiaomi Mi Router AX1800 daha iyi deil mi 4a dan daha yen model diye seninki gibi ayar yapabilir miyim​

Mesaj otomatik birleştirildi:

openwrt Xiaomi Router ax1800 de yokmus galiba
Mesaj otomatik birleştirildi:

4a biraz kotu gibi ya digerlerine gore openwrt ciddi bir hiz artisi sagliyormus

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
superonlineda huawei hg8245x6 modemi kullaniyorum ve herseyi kisitli ben butun ozelliklerini kapatip mercusys mr50g veya Xiaomi Mi Router AX1800 kablo ile baglattirsam sonra bende kablo ile mr50g yada xiamoi routera baglansam ping dusup hizimda artar mi yoksa hic bi degiskenlik olmaz mi bilen yazarsa iyi olur
Xiaomi AIoT AX1800 en iyisi. O Mercusys (TP-Link) kazık. O kadar F/P ki 256 MB RAM, 2x2 MU-MIMO, WPA3, Mesh, MIPS'li bir Qualcomm SoC vs var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Xiaomi AIoT AX1800 en iyisi. O Mercusys (TP-Link) kazık. O kadar F/P ki 256 MB RAM, 2x2 MU-MIMO, WPA3, Mesh, MIPS'li bir Qualcomm SoC vs var.
huawei hg8245x6 modemin butun ozelliklerini kapatip ax1800 e lan kablosuyla taksam pcimden lan kablosuyla ax1800 e baglansam kabloyla ama ping duser mi yada internet hizim 200 mbit 170 180 ini alabiliyorum 200 unu alabilir miyim

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
huawei hg8245x6 modemin butun ozelliklerini kapatip ax1800 e lan kablosuyla taksam pcimden lan kablosuyla ax1800 e baglansam kabloyla ama ping duser mi yada internet hizim 200 mbit 170 180 ini alabiliyorum 200 unu alabilir miyim
Hayır, pingini vs etkilemiyor. Ayrıca OpenWRT desteklemiyor derken? modifiyeli bir OpenWRT ile geliyor. Ayrıca bunu Xiaomi saklamıyor bile. Das U-Boot kullandığı için de başka distrolar da kolayca portlanabilir ona.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Hayır, pingini vs etkilemiyor. Ayrıca OpenWRT desteklemiyor derken? modifiyeli bir OpenWRT ile geliyor. Ayrıca bunu Xiaomi saklamıyor bile. Das U-Boot kullandığı için de başka distrolar da kolayca portlanabilir ona.
yani yeni router alsam kablo ile baglandigimda pingim dusmez mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Evet, düşmüyor. Modeminize varsa WAN olan RJ-45'den yoksa LAN'lardan olan RJ-45'lerden birine takıp, modemi bridge moda ayarlamanız gerekiyor. Sonra routerı kurmak kalıyor.
dusmuyorsa gerek yok router almaya ben ping duser yada hizimi tam olarak alirim diye alcaktim

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Düşmüyor derken, 1'se 10 ms vs olmuyor manasında dedim. Sizin dediğiniz 10'sa 1 manasındaymış. Öyleyse düşüyor. Hatta ASUS'larıj bazılarında oyun modu var ve cidden CS:GO da bariz bir düşüş oluyor.

Top Bottom