Modemde ping var Actuel Delay problemi

Reaksiyon skoru
7
Beyler internetimde sıkıntı vardı gitti gitmeden önce pingim 26-27ms arasıydı modem istatisliklerindede actuel delay 0ms internet geldikten sonra pingim 60-61ms sorunun modem istatistiklerinden actuel delayın 32ms olduğunu düşünüyorum aramadığım yer kalmadı internette çözümüde yok nasıl bir yol zilemeliyim @Mehmet Yılmaz bir çözüm bulalım..

Ekler

• IMG_3382.webp
    IMG_3382.webp
    29.7 KB · Hit: 66
  • IMG_3434.webp
    IMG_3434.webp
    52.8 KB · Hit: 76
  • InkedIMG_3432_LI.webp
    InkedIMG_3432_LI.webp
    45 KB · Hit: 59
  • hh.webp
    hh.webp
    47.9 KB · Hit: 73
speednet testlerin öncesi ve sonrası %0 kayıp ile sonuçlanmış zaten.
3,47 mbps de 27ms
2,98 de 61ms ping değerleri almışsınız. arka arkaya testler bile bir öncekini tutmaz yani. Bu testler bir fikir amacı güder. %100 doğruluk payı ile çalışmaz lakin %100'e yakın kısmi değerler gösterirler. modem arayüzü veya hız testlerinden aldığın değerlerden ziyade gerçerk kullanımdaki değerlere bakman gerekir. Mesela 35 megabit kullanırken kimi zamanlarda 1080p bir youtube video bile donmaya uğrayabilirken yavaş dediğim 16 megabit hız düşümleri yaşadığım zamanlarda 1080p akıcı şekilde yükleniyor ki keza ping değerleri de aynı şekilde.
kısacası kullanımda bariz farklar olmadığı sürece her şey yolunda.
neden hızınız bu kadar düşük. normalde de bu şekilde hız kullanıyorsunuz ?

speednet testlerin öncesi ve sonrası %0 kayıp ile sonuçlanmış zaten.
3,47 mbps de 27ms
2,98 de 61ms ping değerleri almışsınız. arka arkaya testler bile bir öncekini tutmaz yani. Bu testler bir fikir amacı güder. %100 doğruluk payı ile çalışmaz lakin %100'e yakın kısmi değerler gösterirler. modem arayüzü veya hız testlerinden aldığın değerlerden ziyade gerçerk kullanımdaki değerlere bakman gerekir. Mesela 35 megabit kullanırken kimi zamanlarda 1080p bir youtube video bile donmaya uğrayabilirken yavaş dediğim 16 megabit hız düşümleri yaşadığım zamanlarda 1080p akıcı şekilde yükleniyor ki keza ping değerleri de aynı şekilde.
kısacası kullanımda bariz farklar olmadığı sürece her şey yolunda.
neden hızınız bu kadar düşük. normalde de bu şekilde hız kullanıyorsunuz ?
hızdan yana sıkıntım yok paketim 4mbps sabip 60pingim var örnek vereyim Battlefield 5 de eskiden 70-75ms arası sabit pingim vardıki bu çok normaldi dediğim sorun başgösterdikten sonra yani 60ms sabit almaya başladıktan sonra 100-120ms cs go da da aynı şeklide yani bu farklılık gösteren bir şey değil nasıl bir durum varsa kendi pingimin üstüne modemde işaretlediğim ping ekleniyor demek isdeğimi anladınmı şuan akşam sabah pingim sabit 60ms

hızdan yana sıkıntım yok paketim 4mbps sabip 60pingim var örnek vereyim Battlefield 5 de eskiden 70-75ms arası sabit pingim vardıki bu çok normaldi dediğim sorun başgösterdikten sonra yani 60ms sabit almaya başladıktan sonra 100-120ms cs go da da aynı şeklide yani bu farklılık gösteren bir şey değil nasıl bir durum varsa kendi pingimin üstüne modemde işaretlediğim ping ekleniyor demek isdeğimi anladınmı şuan akşam sabah pingim sabit 60ms
anladım. İnternet servis sağlayıcını arayıp ping hakkında arıza kaydı açman en hızlı ve doğru çöüm yolu olacaktır bence. hiçbir ayarı vs kurcalamadan bunu bi dene derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,607
Üyeler
187,537
Son üye
rrocky
Geri