Molex fan nasıl bağlayacağım

1) Sakın MOLEX'le anakart fan girişini aynı anda bağlama
2) 5 fan +işlemci fanı çok fazla 2-3 tane sıkıntı olmaz ama 6 fan için bir şey diyemem kitapçıktan ya da siteden bak fan girişi maksimum kaç watt güç verebiliyor
3) PWM fan kontrolcü HUB almanızı tavsiye ederim o kadar fana anca bu gider

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PWM olmayan fanların devir hızları ne ki PWM fanla birlikte bağlamak istiyorsun, çoğu PWM olmayan fan 1200 RPM, zaten en kötü 1200 RPM fan bile kolay kolay ses yapmaz balance ayarı falan bozuk değilse :)
hayir 6 degil 5
4 kasa fani bir islemci
coklayicida bir anakart yeri bir molex yeri vardi bir ucu molex e bagladim digerini anakarta
anakarta gerek yoksa baglamayayim o ucu

hayir 6 degil 5
4 kasa fani bir islemci
coklayicida bir anakart yeri bir molex yeri vardi bir ucu molex e bagladim digerini anakarta
anakarta gerek yoksa baglamayayim o ucu
Güzel kardeşim işlemci fanını anakarta bağla diğerlerini de MOLEX'le bağla, işlemci fanını neden MOLEX'e bağlıyorsun ya hepsini CPU fan girişine bağla ya da işlemciyi CPU fana diğerlerini MOLEX'e bağla, anakartın kitapçığından veya internetten bak anakartın CPU fan girişi kaç watt destekliyor. 5 fana da bir şey diyemiyorum 2-3 fanda bir şey olmaz ona eminim 4 fanda da bir şey olmaz diye düşünüyorum ama fanların hepsi aynı watt değerinde değil öyle bir durum var, o yüzden 5 fazla gelebilir, emin olmak için anakartın sitesinden veya forumlardan öğrenebilirsin kaç watt desteklediğini. Anakartın ne?

Güzel kardeşim işlemci fanını anakarta bağla diğerlerini de MOLEX'le bağla, işlemci fanını neden MOLEX'e bağlıyorsun ya hepsini CPU fan girişine bağla ya da işlemciyi CPU fana diğerlerini MOLEX'e bağla, anakartın kitapçığından veya internetten bak anakartın CPU fan girişi kaç watt destekliyor. 5 fana da bir şey diyemiyorum 2-3 fanda bir şey olmaz ona eminim 4 fanda da bir şey olmaz diye düşünüyorum ama fanların hepsi aynı watt değerinde değil öyle bir durum var, o yüzden 5 fazla gelebilir, emin olmak için anakartın sitesinden veya forumlardan öğrenebilirsin kaç watt desteklediğini. Anakartın ne?
Esonic h61 fhl

Kaç watt desteklediğini bulamadım ama 4 fana kadar ben bir şey olmaz diyorum, 4 fandan sonrasını bilemem. PWM fan HUB alıp gücü SATA'yle PSU'dan alıp kontolü anakartla yapabilirsiniz, kontolcünün içinde ters akım olmaması için gerekli devreler var ama siz direk kabloyla bunu yapmaya çalışırsanız kısa devre vs olabilir. Risk almayın, illa PWM'le kontrol edecem diyorsanız CPU fana toplam 4 fan bağlayın 1 tanesini de MOLEX'le ayrı bağlayın kafanız rahat olsun

Kaç watt desteklediğini bulamadım ama 4 fana kadar ben bir şey olmaz diyorum, 4 fandan sonrasını bilemem. PWM fan HUB alıp gücü SATA'yle PSU'dan alıp kontolü anakartla yapabilirsiniz, kontolcünün içinde ters akım olmaması için gerekli devreler var ama siz direk kabloyla bunu yapmaya çalışırsanız kısa devre vs olabilir. Risk almayın, illa PWM'le kontrol edecem diyorsanız CPU fana toplam 4 fan bağlayın 1 tanesini de MOLEX'le ayrı bağlayın kafanız rahat olsun
Şu an cpu fanı kontrolcüye takılı, kontrolcü kablosunun bir ucu anakartta diger ucu psu da, ben islemciyi kendi yerine takip diger fanlari direk psu ya baglayip anakarta takilacak olan donusturucu kablosu da bosta mi kalsin?

Şu an cpu fanı kontrolcüye takılı, kontrolcü kablosunun bir ucu anakartta diger ucu psu da, ben islemciyi kendi yerine takip diger fanlari direk psu ya baglayip anakarta takilacak olan donusturucu kablosu da bosta mi kalsin?
Anakartımda baska bir fan girisi yok cpu fan haric
elimde ki kontrolcu ile en iyi yontem ne olur

Anakartımda baska bir fan girisi yok cpu fan haric
elimde ki kontrolcu ile en iyi yontem ne olur
Elinizde kontrolcü olduğunu yeni öğreniyorum, marka model?
Kontrolcü varsa sorun olmaz ben kontrolcüsüz sanıyordum, kontrolcüye MOLEX'le güç verip fanları kontrolcüye bağlayıp kontolcüden çıkan 4 pin kablosunu da CPU fan girişine takarsanız problem olmaz

Son düzenleme:
Ya kontrolcu dedim pardon
coklayici
ozur dilerim fanlar dondu diye seviniyordum bide kisa devre olayi falan cikti ne yapacagimi bilmiyorum
Sadece kabloyla hem MOLEX hem de CPU fan girişi bağlamayın, fanlarınız full devirde dönsün direk MOLEX'le bağlayın, CPU'ya da sadece işlemci fanını bağlayın çünkü olay gittikçe daha da karman çurman oluyor aklınız bulanmasın benim tavsiyem budur.

Sadece kabloyla hem MOLEX hem de CPU fan girişi bağlamayın, fanlarınız full devirde dönsün direk MOLEX'le bağlayın, CPU'ya da sadece işlemci fanını bağlayın çünkü olay gittikçe daha da karman çurman oluyor aklınız bulanmasın benim tavsiyem budur.
Tamam sadece molex anladim sagolun

Tamamdır yaptım şu an, işlemci anakartta ki yuvasında diğer fanlar direk molex ile bağlı. Yardımlarınız için teşekkürler hocam beni olası bi zarardan kurtardınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,679
Üyeler
189,686
Son üye
YıLMaZ10LAyN
Geri