Neler Yeni

Monitör alacağım ancak yakınlarda indirim vs bişey olur mu

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
@Redmental hocam 24G2U modelinde Panda marka kalitesiz bir panel kullanılıyor. IPS ancak bu panelin çok büyük eksileri var. C24G1'de yaşadığım sorunların VA panelden kaynaklandığını düşünürken aynı sorunların IPS panel 24G2U'da da yaşandığını gördüm. Sorunlara gelirsek başlıca sorunu aşırı düzeyde olan IPS Glow. Gerçekten insanı sinir edip monitörden soğutacak kadar fazla. İkinci olaraksa ekranda pikseller çok belli oluyor. Ancak uzaktan bakarsanız (2-3 metre kadar uzaktan.) iyi bir görüntü yakalayabiliyorsunuz. Eğer bu monitörü almayı düşünüyorsanız tek işiniz oyun oynamak olsun. Yalnızca animasyon görüntülerinde güzel bir görüntü yakalayabiliyorsunuz. Ama iş dizi/film yada real life videolarına geldiğinde AOC'nin bu modellerindeki 1080pHD, elinizde bulunan diğer bir cihazdaki 480p ile aynı görüntüyü sunuyor. Sizi yanlış tercihte bulunmamanız için uzun uzadıya elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Lütfen @enisberberr ve bana kulak verin almayın hocam bu monitörü. Bizim yaşadığımız pişmanlıkları sizin de yaşamanızı istemeyiz.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

Ekler

• Screenshot_2020-05-29-22-01-05-679_com.incehesap.web.web2.jpg
    Screenshot_2020-05-29-22-01-05-679_com.incehesap.web.web2.jpg
    486.8 KB · Hit: 50
  • Screenshot_2020-05-29-22-00-47-928_com.incehesap.web.web2.jpg
    Screenshot_2020-05-29-22-00-47-928_com.incehesap.web.web2.jpg
    468.7 KB · Hit: 52

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
Tercih meselesi tabi curvedler teknolojik olarak tam oturmuş durumda değiller bazı zamanlar problem oluşturduğunu duymuştum ama bana kalırsa alırdım marka ve fiyat farkı var. Ayrıca hdmi 144hz destekliyor demir bir arkadaş bunu duymamıştım daha önce eğer destekliyorsa dahi 144hz veren bir kablo alman gerekir yine her hdmi kablosu o değeri vermez. Direk display al geç bana kalırsa o kadar tartışılacak mevzu değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Redmental hocam 24G2U modelinde Panda marka kalitesiz bir panel kullanılıyor. IPS ancak bu panelin çok büyük eksileri var. C24G1'de yaşadığım sorunların VA panelden kaynaklandığını düşünürken aynı sorunların IPS panel 24G2U'da da yaşandığını gördüm. Sorunlara gelirsek başlıca sorunu aşırı düzeyde olan IPS Glow. Gerçekten insanı sinir edip monitörden soğutacak kadar fazla. İkinci olaraksa ekranda pikseller çok belli oluyor. Ancak uzaktan bakarsanız (2-3 metre kadar uzaktan.) iyi bir görüntü yakalayabiliyorsunuz. Eğer bu monitörü almayı düşünüyorsanız tek işiniz oyun oynamak olsun. Yalnızca animasyon görüntülerinde güzel bir görüntü yakalayabiliyorsunuz. Ama iş dizi/film yada real life videolarına geldiğinde AOC'nin bu modellerindeki 1080pHD, elinizde bulunan diğer bir cihazdaki 480p ile aynı görüntüyü sunuyor. Sizi yanlış tercihte bulunmamanız için uzun uzadıya elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Lütfen @enisberberr ve bana kulak verin almayın hocam bu monitörü. Bizim yaşadığımız pişmanlıkları sizin de yaşamanızı istemeyiz.
ben de bu ekrana çok düşkündüm baya takip ettim sonra kullananların ips ekranı yüzünden yerden yere vurduğunu görünce vazgeçmiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

James Donkey'nin ekranını al diyeni görüp duymadım şuana kadar. gaming gecesi etkinlik bittiğinde o ekranın stokları hala duruyordu.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Asus TUF VG249Q nasıldır ?

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Asus TUF VG249Q nasıldır ?
C24G1 ile değiştereceğim monitör muhtemel bu olacak. Sorun yaşayanı görmedim. IPS kalitesinden herkes memnun. Tasarımını da çok beğeniyorum. Bence alınır.

Whattyu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Açıklmaya yazdığım gibi monitör alacağım ama bu sıralar piyasa fiyatları nasıldır beklemelimiyim biraz daha yoksa alınacak vakit mi yakında kampanya veya indirim olur ne dersiniz ?
Karne günü yaklaşıyor biraz bekleyebilirsin

Top Bottom