Birisi ips biride va panel burada sizin kullanım senaryonuz devreye giriyor. Va paneller kontrast oranı ve tepki süreleri olarak öne çıkar, ips lerin renk doygunluğu ve kalitesi bir miktar daha iyidir. G4 modeli ips panel , aoc modeli ise va , fakat aoc un avantajlı diyebileceğimiz tarafı 0.5 ms tepki süresi var ve daha güncel bir model. Ghosting oranlarının ne düzeyde olduğunu anlamak için iki modelinde incelemesini izle fps oyunu oynuyorsan bu senin için çok önemli. Kablo konusunda samsung un içinden hdmı kablosu çıkıyor buda 120 hz üstüne çıkamazsın demek , harici bir dp kablosu alman gerekecek , aoc modelinde ise bütün kablolar içinde mevcut harici kablo almana gerek yok. Hangisi alınır konusunda ise panel kalitesi olarak ips ilk tercih olmalıdır. Şuan aoc nin 2k va panel bir monitörünü kullanıyorum normalde ips alacaktım fakat bu monitörü 5000 TL gibi bir fiyata bulduğum için kaçırmak istemedim film izleme konusunda okey uçmasa da götürür dedirtti bana , ama ips de daha güzel bir performans yakalanabilir. Onun dışında va da güzel bir fiyat avantajı olmadığı sürece ips panel tercih ederdim diyebilirim.