Neler Yeni

Monitör için Kablo almalı mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet
İlk defa hazır sistem kasa aldım ve monitör alıcam ama bi bilgim yok monitörün kasaya bağlamak için vs kabloları içinde mi geliyo yoksa ayrıca kablo almam gerekiyo mu

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,476
İsim
Mehmet Aslan
İlk defa hazır sistem kasa aldım ve monitör alıcam ama bi bilgim yok monitörün kasaya bağlamak için vs kabloları içinde mi geliyo yoksa ayrıca kablo almam gerekiyo mu
monitör modeli nedir bakayım , kablo meselesi markadan markaya değişir

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,476
İsim
Mehmet Aslan
Samsung odyssey g4 27inch 240hz 1ms
Ve aoc 240hz 0.5ms var hangisi daha iyi olur
Birisi ips biride va panel burada sizin kullanım senaryonuz devreye giriyor. Va paneller kontrast oranı ve tepki süreleri olarak öne çıkar, ips lerin renk doygunluğu ve kalitesi bir miktar daha iyidir. G4 modeli ips panel , aoc modeli ise va , fakat aoc un avantajlı diyebileceğimiz tarafı 0.5 ms tepki süresi var ve daha güncel bir model. Ghosting oranlarının ne düzeyde olduğunu anlamak için iki modelinde incelemesini izle fps oyunu oynuyorsan bu senin için çok önemli. Kablo konusunda samsung un içinden hdmı kablosu çıkıyor buda 120 hz üstüne çıkamazsın demek , harici bir dp kablosu alman gerekecek , aoc modelinde ise bütün kablolar içinde mevcut harici kablo almana gerek yok. Hangisi alınır konusunda ise panel kalitesi olarak ips ilk tercih olmalıdır. Şuan aoc nin 2k va panel bir monitörünü kullanıyorum normalde ips alacaktım fakat bu monitörü 5000 tl gibi bir fiyata bulduğum için kaçırmak istemedim film izleme konusunda okey uçmasa da götürür dedirtti bana , ama ips de daha güzel bir performans yakalanabilir. Onun dışında va da güzel bir fiyat avantajı olmadığı sürece ips panel tercih ederdim diyebilirim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birisi ips biride va panel burada sizin kullanım senaryonuz devreye giriyor. Va paneller kontrast oranı ve tepki süreleri olarak öne çıkar, ips lerin renk doygunluğu ve kalitesi bir miktar daha iyidir. G4 modeli ips panel , aoc modeli ise va , fakat aoc un avantajlı diyebileceğimiz tarafı 0.5 ms tepki süresi var ve daha güncel bir model. Ghosting oranlarının ne düzeyde olduğunu anlamak için iki modelinde incelemesini izle fps oyunu oynuyorsan bu senin için çok önemli. Kablo konusunda samsung un içinden hdmı kablosu çıkıyor buda 120 hz üstüne çıkamazsın demek , harici bir dp kablosu alman gerekecek , aoc modelinde ise bütün kablolar içinde mevcut harici kablo almana gerek yok. Hangisi alınır konusunda ise panel kalitesi olarak ips ilk tercih olmalıdır. Şuan aoc nin 2k va panel bir monitörünü kullanıyorum normalde ips alacaktım fakat bu monitörü 5000 TL gibi bir fiyata bulduğum için kaçırmak istemedim film izleme konusunda okey uçmasa da götürür dedirtti bana , ama ips de daha güzel bir performans yakalanabilir. Onun dışında va da fiyat avantajı olmadığı sürece ips panel tercih ederdim diyebilirim.
Samsung mu almalıyım yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birisi ips biride va panel burada sizin kullanım senaryonuz devreye giriyor. Va paneller kontrast oranı ve tepki süreleri olarak öne çıkar, ips lerin renk doygunluğu ve kalitesi bir miktar daha iyidir. G4 modeli ips panel , aoc modeli ise va , fakat aoc un avantajlı diyebileceğimiz tarafı 0.5 ms tepki süresi var ve daha güncel bir model. Ghosting oranlarının ne düzeyde olduğunu anlamak için iki modelinde incelemesini izle fps oyunu oynuyorsan bu senin için çok önemli. Kablo konusunda samsung un içinden hdmı kablosu çıkıyor buda 120 hz üstüne çıkamazsın demek , harici bir dp kablosu alman gerekecek , aoc modelinde ise bütün kablolar içinde mevcut harici kablo almana gerek yok. Hangisi alınır konusunda ise panel kalitesi olarak ips ilk tercih olmalıdır. Şuan aoc nin 2k va panel bir monitörünü kullanıyorum normalde ips alacaktım fakat bu monitörü 5000 TL gibi bir fiyata bulduğum için kaçırmak istemedim film izleme konusunda okey uçmasa da götürür dedirtti bana , ama ips de daha güzel bir performans yakalanabilir. Onun dışında va da güzel bir fiyat avantajı olmadığı sürece ips panel tercih ederdim diyebilirim.
Benim yapacağım sadece oyun oynamak ips de renkler daha canlıymış diye öğrendim o yüzden samsungu araştırdım buldum

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,476
İsim
Mehmet Aslan
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet
full hd mi almayı düşünüyorsunuz istiyorsunuz
Yani tam bi bilgim veya hedefim yok sadece iyisini almak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

full hd mi almayı düşünüyorsunuz istiyorsunuz
Normalde aoc sepetimde duruyodu alıcaktım ama yorumlarını okudum Va panel çok cansız renkler veriyo ips daha iyi tarzı şeyler gördüm

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,476
İsim
Mehmet Aslan
Yani tam bi bilgim veya hedefim yok sadece iyisini almak istiyorum
bana maximum bütçenizi , işlemcinizi , ekran kartınızı ve ne tür oyunlar oynadığınızı söyler misiniz sizin için araştırayım :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet
bana maximum bütçenizi , işlemcinizi , ekran kartınızı ve ne tür oyunlar oynadığınızı söyler misiniz sizin için araştırayım :)
Sistemim 4070ti amd ryzen 5 7600 oynadığım oynadığım oyunlar genelde rainbow six siege tarzı fps oyunları bazen simülasyon bazen hikaye ama devamlı olarak yaklaşık 8 yıldır rainbow oynuyorum aralıksız bütçem totalde 65-70 arası monitör içinse sadece 5-8 arası bütçem var kasam 55k tutuyo

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,726
İsim
Emir
Sistemim 4070ti amd ryzen 5 7600 oynadığım oynadığım oyunlar genelde rainbow six siege tarzı fps oyunları bazen simülasyon bazen hikaye ama devamlı olarak yaklaşık 8 yıldır rainbow oynuyorum aralıksız bütçem totalde 65-70 arası monitör içinse sadece 5-8 arası bütçem var kasam 55k tutuyo
hocam o sisteme 2k monitör yakışır

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,476
İsim
Mehmet Aslan
hocam öncelikle 4070 ti gibi güçlü bir karta sahipsiniz bu sebeple minimum 2k monitör almalısınız 1080p hikayeli ve fps oyunlarında darboğaz yapacaktır. Şöyle birkaç model buldum maximum bütçeyi küçük bir miktar aşıyor. Bu modellerin inceleme videolarına bakarak gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Önemli bir tüyo nvidia kart kullandığınız için monitörün g-sync desteği olup olmadığına ekstra dikkat edin :) (NOT: fazla link olduğu için karışık gözüküyor https yazılarına dikkat ederek bakın arada görmediğiniz modeller olabilir) https://www.akakce.com/monitor/en-u...MIqMfKtqGngwMVLZGDBx3isQRfEAAYASAAEgKHdfD_BwE https://www.hepsiburada.com/asus-vg27aq1a-27-170hz-1ms-displayport-hdmi-wqhd-hdr10-ips-g-sync-freesync-gaming-monitor-pm-HBC00000F2MAH?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ https://www.itopya.com/gamebooster-...eesync-gsync-ss-ips-qhd-gaming-monitor_u24787 https://www.akakce.com/monitor/en-u...nc-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,96855348.html https://www.akakce.com/monitor/en-u...7-1-ms-qhd-ips-oyuncu-u-fiyati,229673007.html https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,197368225.html

Dahası  
Reaksiyon skoru
901
İsim
Onur Uygun
İlgilendiği Kategoriler
PC toplama
Instagram
onur27uygun
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri