Neler Yeni

monitör oyunun görüntü kalitesini etkiler mi?

Valla iyi hoş diyorsun da 2060 ile 2k oyunu oynaman pek kolay değil hocam eğer ileride yükseltirim dersen neyse de öbür türlü yeltenme çünkü aynı boyuttaki 1080p monitör ile 2k çözünürlükteki monitörü 1080p çözünürlükte çalıştırmak çok şeyi değiştiriyor monitörü kendi önerilen çözünürlüğünde kullanman lazım o yüzden oyun konusunda sıkıntı çekebilirsin
doğru hocam zaten monitörü hemen almıyacam ekran kartı da belli değil belkide bakmışın 3060 almışım
birde 5600x miss

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
O zaman kararlaştırınca al istersen çünkü dediğim gibi oyun oynayamayabilirsin :D
hocam fps yerlerde sürünüyor hocam :D
aynen usta öyle yapacağım
çok teşekkür ederim yardımın için sayende monitörden monitöre büyük farkın olduğunu öğrenmiş oldum

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
hocam fps yerlerde sürünüyor hocam :D
aynen usta öyle yapacağım
çok teşekkür ederim yardımın için sayende monitörden monitöre büyük farkın olduğunu öğrenmiş oldum
Rica ederim ben de çok bilgili sayılmam aslında da kendime alırken en ince ayrıntısına kadar araştırıyodum oradan öğrendim az çok :D

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Buyur bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 tane ips monitörüm var biri 10 bit biri 8 bit bu bile çok şeyi değiştiriyor 8 bitlerde 16.8 milyon renk varken 10 bitlerde 1.07 milyar renk var

Ayrıca renk gamutu denilen bir şey de var srgb yüzdesi gibi gibi bir sürü detay görüntü kalitesini etkiler

Şu çok yanlış bir düşünce tasarım monitörleri de ips ama gidip 600-1000 TL bandındaki ipsleri almıyorlar mesela gerçek 10 bit olması panel kalitesi renk skalası gibi sebeplerden ötürü
Şimdi BNQ ile Asus tuf aynı renk canlılığını mı veriyor?
Öyle ise ben körüm.

Kaliteden bahsetmiyorum renk canlılığında Asus her türlü önde.
BENQ tn panel ASUS ise IPS panel.
Gözle görülür bir fark var otada.
size katılmıyorum hocam benq her türlü diğer monitörlerden önde o testte
ıps olması bişey değiştirmez adamlar öyle bir tn panel yapmış ki ıps'i sollamış işte

Top Bottom