Neler Yeni

monitör oyunun görüntü kalitesini etkiler mi?

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Evet değişir.
Ama normal bir kullanıcı isen fark etmezsin.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
video da
sağ aşağıdaki lg benim monitör gibi gösteriyor
sol yukardaki zowie de arkadaşımın monitörü gibi duruyor görüntü kalitesi olarak
sol yıkarıdaki zowie tn panel mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet değişir.
Daha iyisini görmediyse fark etmez ama bilgisayarla içli dışlı olmaktan ziyade gözle alakalı bir konu bence fark edilir

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Evet değişir.
quepardo arkadaşa katılıyorum ben bunu çok net fark ediyorum
gözlerimin maşallahı var keskindir renkleride çok kolay ayır ederim
Allah nazardan korusun

Adam da videoda onu söylüyor zaten bir ips panel ile arasında fark varmış gibi görmüyorsun diyor
monitör çoook önemli usta çok
sol üstteki gibi bir monitörden sol alttaki acer e geçtiğini düşünsene bir ya da tam tersini

@Quepardo hocam sizden monitör tavsiyesi almayı çok isterim 1440p

Son düzenleme:

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
quepardo arkadaşa katılıyorum ben bunu çok net fark ediyorum
gözlerimin maşallahı var keskindir renkleride çok kolay ayır ederim
Allah nazardan korusun

monitör çoook önemli usta çok
sol üstteki gibi bir monitörden sol alttaki acer e geçtiğini düşünsene bir ya da tam tersini

@Quepardo hocam sizden monitör tavsiyesi almayı çok isterim 1440p
Ne amaçla kullanıcaksın mesela bende 2k 32" bi monitör var imzadaki vx3276 gayet hoş aslında ama buna biraz uzaktan bakmak gerekir 24g2u 144hz 1080p ama aradaki görüntü kalitesi farkını kolayca çıkıp söyleyemezsin çok kaliteli gerçekten

Ne amaçla kullanıcaksın mesela bende 2k 32" bi monitör var imzadaki vx3276 gayet hoş aslında ama buna biraz uzaktan bakmak gerekir 24g2u 144hz 1080p ama aradaki görüntü kalitesi farkını kolayca çıkıp söyleyemezsin çok kaliteli gerçekten
hocam oyun, dizi ve film izlemek için kullanacağım film dizi izlemeyi çok severim projeksyonum bile var :D

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
hocam oyun, dizi ve film izlemek için kullanacağım film dizi izlemeyi çok severim projeksyonum bile var :D
Oynadığın oyunlar ne tarz

Yani büyük ekran mı tercihin olur yoksa 24inç falan mı bir de bütçe de önemli 1080p en fazla 24 inç , 2k en fazla 32inç alınır fazlasında görüntü bozulmaya başlıyor piksel yoğunluğu muhabbeti

Oynadığın oyunlar ne tarz

Yani büyük ekran mı tercihin olur yoksa 24inç falan mı bir de bütçe de önemli 1080p en fazla 24 inç , 2k en fazla 32inç alınır fazlasında görüntü bozulmaya başlıyor piksel yoğunluğu muhabbeti
hocam daha çok hikayeli oyunları oynamayı severim ac serisi gibi batman lar gibi far cry gibi onun haricinde online the division 2 oynuyorum bu aralar 27 inç kafi diye düşünüyorum
birde kusura bakmyaın geç cevap verdim biraz afk kalmak zorundaydım

bütçe sınırı yok

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
hocam daha çok hikayeli oyunları oynamayı severim ac serisi gibi batman lar gibi far cry gibi onun haricinde online the division 2 oynuyorum bu aralar 27 inç kafi diye düşünüyorum
birde kusura bakmyaın geç cevap verdim biraz afk kalmak zorundaydım

bütçe sınırı yok
Sıkıntı yok reis :D bütçe sınırı yoksa imzadaki gibi bir de 3000 serisi alacaksan eğer 4k monitöre yönelebilirsin bence bende 2060s var bununla bile cyberpunk dahil her oyunu kasmadan 2k oynayabiliyorum

Mesela rekabetçi hiç oynamam dersen eğer şöyle bir şeye de bakabilirsin https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg289q.html

Veya ben televizyon gibi karşıma koyar yarış oyunu hikayeli oyun falan her şeyi oynar 1 metre en az uzaklıktan bakarım diyorsan bu da olabilir aoc kaliteli markadır https://www.epey.com/monitor/aoc-cu34p2a.html

Son attığım va panel o da filmlerde siyahı daha iyi verdiği için tercih edilebiliyor genelde

Sıkıntı yok reis :D bütçe sınırı yoksa imzadaki gibi bir de 3000 serisi alacaksan eğer 4k monitöre yönelebilirsin bence bende 2060s var bununla bile cyberpunk dahil her oyunu kasmadan 2k oynayabiliyorum

Mesela rekabetçi hiç oynamam dersen eğer şöyle bir şeye de bakabilirsin https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg289q.html
hocam 2060 düşünüyorum
şuanda stok sıkıntısı var ama beklemek istemiyorum çünkü şuanda
elimde bütçem kısıtlı idi 3500x li 16gb li sistem toplaya bildim ama ekran kartım 970 olarak düşük kaldı
2060 geçip 2k denemek istiyorum
montörde sınır tanımam hocam
ama diğer bileşenlerde sınır tanırım
çünkü montörle her şeyi yapıcam
kasa ile belli başlı önemli
şeyleri mesela film izlycem diyelim sıradan bir pc yeterli olur ama kötü ekranın varsa isterse sen 4k da izle film i bişey anlayamazsın

hocam uzaklık mesafem monitörün büyüklüğüne göre değişiyor
ama genelde yakın bakmayı severim film dizi hariç

asus'u sevdim hocam kafama yattı ama 2k 144hz daha iyi sarar beni sanki
aoc' yi biliyorum hocam güzel marka şuanda da zaten aoc kullanıyorum

Veya ben televizyon gibi karşıma koyar yarış oyunu hikayeli oyun falan her şeyi oynar 1 metre en az uzaklıktan bakarım diyorsan bu da olabilir aoc kaliteli markadır https://www.epey.com/monitor/aoc-cu34p2a.html

Son attığım va panel o da filmlerde siyahı daha iyi verdiği için tercih edilebiliyor genelde
hocam bu baya hoşuma gitti

Son düzenleme:

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
hocam 2060 düşünüyorum
şuanda stok sıkıntısı var ama beklemek istemiyorum çünkü şuanda
elimde bütçem kısıtlı idi 3500x li 16gb li sistem toplaya bildim ama ekran kartım 970 olarak düşük kaldı
2060 geçip 2k denemek istiyorum
montörde sınır tanımam hocam
ama diğer bileşenlerde sınır tanırım
çünkü montörle her şeyi yapıcam
kasa ile belli başlı önemli
şeyleri mesela film izlycem diyelim sıradan bir pc yeterli olur ama kötü ekranın varsa isterse sen 4k da izle film i bişey anlayamazsın

hocam uzaklık mesafem monitörün büyüklüğüne göre değişiyor
ama genelde yakın bakmayı severim film dizi hariç

asus'u sevdim hocam kafama yattı ama 2k 144hz daha iyi sarar beni sanki
aoc' yi biliyorum hocam güzel marka şuanda da zaten aoc kullanıyorum

hocam bu baya hoşuma gitti
Valla iyi hoş diyorsun da 2060 ile 2k oyunu oynaman pek kolay değil hocam eğer ileride yükseltirim dersen neyse de öbür türlü yeltenme çünkü aynı boyuttaki 1080p monitör ile 2k çözünürlükteki monitörü 1080p çözünürlükte çalıştırmak çok şeyi değiştiriyor monitörü kendi önerilen çözünürlüğünde kullanman lazım o yüzden oyun konusunda sıkıntı çekebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,231
Üyeler
169,550
Son üye
teoxxy
Top Bottom