Sanmıyorum.hocam şuanda ıps panel 1080p monitör kullanıyorum başka bir 1080p ıps monitöre geçsem görüntü kalitesi değişir mi daha canlı daha keskin renkler olur mu
Gözle görülecek kadar olmaz. Renk ayarlarını vs. ayarlarsanız fark etmez.hocam şuanda ıps panel 1080p monitör kullanıyorum başka bir 1080p ıps monitöre geçsem görüntü kalitesi değişir mi daha canlı daha keskin renkler olur mu
usta diyorum ki 2 adet 1080p ıps panele sahip monitörüm var diyelim bunların birisi asus birisi msiSorduğunuz sorudan hiç bir şey anlamadım.
IPS ise daha renkli ve canlı görünür.
Sorduğunuz sorudan hiç bir şey anlamadım.
mesela bağzı monitörlerde hdr10 özelliği felan oluyorMonitör Ayarlarını değiştirmek bile etkiliyor
işte aradığım cevapkaç bit olduğu hangi panel olduğu (kalitesinden bahsediyorum) her şeyi etkiler ips kadar güzel gösteren tn paneller de var
Nerde?kaç bit olduğu hangi panel olduğu (kalitesinden bahsediyorum) her şeyi etkiler ips kadar güzel gösteren tn paneller de var
Nerde?
Biraz abarttınız gibi geldi IPS panel kadar renk canlılığına sahip bir TN panel monitör görmedim hiç.
Şu çok yanlış bir düşünce tasarım monitörleri de ips ama gidip 600-1000 tl bandındaki ipsleri almıyorlar mesela gerçek 10 bit olması panel kalitesi renk skalası gibi sebeplerden ötürüSanmıyorum.
IPS panel sonuçta ikiside.
video daBuyur bakabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
2 tane ips monitörüm var biri 10 bit biri 8 bit bu bile çok şeyi değiştiriyor 8 bitlerde 16.8 milyon renk varken 10 bitlerde 1.07 milyar renk var