monitör oyunun görüntü kalitesini etkiler mi?

IPS ise daha renkli ve canlı görünür.

Monitör Ayarlarını değiştirmek bile etkiliyor

kaç bit olduğu hangi panel olduğu (kalitesinden bahsediyorum) her şeyi etkiler ips kadar güzel gösteren tn paneller de var

IPS ise daha renkli ve canlı görünür.
Sorduğunuz sorudan hiç bir şey anlamadım.
Monitör Ayarlarını değiştirmek bile etkiliyor
mesela bağzı monitörlerde hdr10 özelliği felan oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kaç bit olduğu hangi panel olduğu (kalitesinden bahsediyorum) her şeyi etkiler ips kadar güzel gösteren tn paneller de var
işte aradığım cevap
arkadaşımda asus 1080p 144hz ıps panel monitör var benim monitörden daha canlı duruyor renkleri

Nerde?
Biraz abarttınız gibi geldi IPS panel kadar renk canlılığına sahip bir TN panel monitör görmedim hiç.

Nerde?
Biraz abarttınız gibi geldi IPS panel kadar renk canlılığına sahip bir TN panel monitör görmedim hiç.
Buyur bakabilirsin

2 tane ips monitörüm var biri 10 bit biri 8 bit bu bile çok şeyi değiştiriyor 8 bitlerde 16.8 milyon renk varken 10 bitlerde 1.07 milyar renk var

Ayrıca renk gamutu denilen bir şey de var srgb yüzdesi gibi gibi bir sürü detay görüntü kalitesini etkiler

Sanmıyorum.
IPS panel sonuçta ikiside.
Şu çok yanlış bir düşünce tasarım monitörleri de ips ama gidip 600-1000 tl bandındaki ipsleri almıyorlar mesela gerçek 10 bit olması panel kalitesi renk skalası gibi sebeplerden ötürü

Buyur bakabilirsin

2 tane ips monitörüm var biri 10 bit biri 8 bit bu bile çok şeyi değiştiriyor 8 bitlerde 16.8 milyon renk varken 10 bitlerde 1.07 milyar renk var
video da
sağ aşağıdaki lg benim monitör gibi gösteriyor
sol yukardaki zowie de arkadaşımın monitörü gibi duruyor görüntü kalitesi olarak

Geri