Neler Yeni

Monitör parlaklık ve renk ayarları

RYCS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
Merhaba 8 aydır Gigabyte G24F-2 monitörü kullanıyorum ve göz ağrım hiç geçmiyor. Felaket bir şekilde ağırıyor sürekli gözüm. Nvidia renk ayarları ve parlaklık ayarları nasıl olmalı? Hem görüntü çok güzel bir şekilde gözükücek hem de gözlerimi rahatsız etmeyecek. Ben parlaklığı düşürmeyi deniyorum ama bu sefer de çok düşürünce gri renk falan siyah gözüküyor, koyu renkler güzel gözükmüyor bu sefer. Parlaklığı düşürsem de beyaz renk deli gibi vuruyor göze zaten. mavi ışık engelleyici gözlük de kullanıyorum bu arada ama bir faydası yok. Günde 12 saate yakın bilgisayar başındayım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Parlaklık, renk vb. konularda yardımcı olamam fakat bir kaç tavsiye verebilirim. Günde 16 saatimi PC başında geçirmek zorunda kalıyorum. Eczanelerden göz damlası alıp kullanın ve karanlıkta kullanmamaya çalışın. LG GN60R-B monitörümde 40 parlaklıkta kullanıyorum ve bu göz ağrıları, göz batması, dikkat dağınıklığı ve odaklanamama sıkıntılarım azaldı diyebilirim. Konuyu takibe aldım belki benimde işimi görebilecek şeyler olabilir.

RYCS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parlaklık, renk vb. konularda yardımcı olamam fakat bir kaç tavsiye verebilirim. Günde 16 saatimi PC başında geçirmek zorunda kalıyorum. Eczanelerden göz damlası alıp kullanın ve karanlıkta kullanmamaya çalışın. LG GN60R-B monitörümde 40 parlaklıkta kullanıyorum ve bu göz ağrıları, göz batması, dikkat dağınıklığı ve odaklanamama sıkıntılarım azaldı diyebilirim. Konuyu takibe aldım belki benimde işimi görebilecek şeyler olabilir.
Sürekli göz damlası kullanmak da iyi bir şeymiş gibi gelmiyor hocam bana, alışmamak lazım öyle. Ya çok araştırdım da internette konuyla alakalı çok az bilgi var. Umarım yardımcı olan biri çıkar da şu ağrılardan kurtuluruz :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sürekli göz damlası kullanmak da iyi bir şeymiş gibi gelmiyor hocam bana, alışmamak lazım öyle. Ya çok araştırdım da internette konuyla alakalı çok az bilgi var. Umarım yardımcı olan biri çıkar da şu ağrılardan kurtuluruz :D
Parlaklık ayarını ve renk ayarlarını gözüme en güzel gözükücek şekilde ayarladım çok parlak oldu ama belki gözüm alışır ve artık ağırmaz. 2-3 gün böyle deniyicem bakalım. Çünkü bazı insanlar var benden daha fazla bilgisayar başındalar ama parlaklığı fullemişler ve hiç bir şekilde gözleri ağırmıyor. Nasıl oluyor gerçekten şaşıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,013
Üyeler
168,551
Son üye
Canavar06
Top Bottom