Monitör Renk Gamutu Önem Sırası

Günümüzde en çok kullanılan monitör pazarlama taktiklerini sana söylüyorum alırken aklında bulunsun.

HDR10-HDR400-HDR ON pazarlama (bir işe yaramaz)
0.5ms gtg veya 0.5ms mprt pazarlama (hepsi hile)
yazılan renk gamutu, parlaklık ve kontrast oranı değerlerinin çoğu hileli
16.7 milyon veya 1.07 milyar renk (çoğu içerik hala 8 bit yani 16.7 milyon renk) 10 bit normal kullanıcı için pazarlamadan ibaret.
Monitör üreticilerinin pazarladığı dark stabilizer (isimlendirme değişebilir), MPRT, ELMB (isimlendirme değişebilir) vs bir işe yaramaz.
Çoğuna bakmıyorum bile

Çoğuna bakmıyorum bile
Boyut, çözünürlük, ergonomi, hdmı 2.1 veya kvm gibi ek özelliklere bakabilirsin. Renk gamutu, parlaklık vs incelemeye bakmak lazım. Ama 250nit yazan bir monitörde 400nit vermez. O kadar büyük sapmalar pek olmuyor.

yani önem sırası saçma bişi şu gamut iyi diyerek alınmaz fiyatıyla orantılı gitmek daha mantıklı mesela birisinin renkleri iyidir birisinin renkleri bir tık daha kötüdür ama ms ve hz bakımından o iyidir o alınır tamamen fiyata ve alternatiflerine bağlı seçim

yani önem sırası saçma bişi şu gamut iyi diyerek alınmaz fiyatıyla orantılı gitmek daha mantıklı mesela birisinin renkleri iyidir birisinin renkleri bir tık daha kötüdür ama ms ve hz bakımından o iyidir o alınır tamamen fiyata ve alternatiflerine bağlı seçim
Fiyattan ve hz vs değerlerinden bağımsız demiştim

Geri