Yardım Mönitör renk ve diğer ayarlar

Reaksiyon skoru
184
Yeni mönitörüme nasıl bir ayar uygulamam lazım şuan rdr2 oynarken acayip yırtılma söz konusu ve renk ayarlarıda kötü nasıl yapayım

Ghosting testleri böyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Che_ @Mahmut Yılmaz

Ekler

• IMG_1614.webp
    IMG_1614.webp
    125.2 KB · Hit: 14
  • IMG_1613.webp
    IMG_1613.webp
    153.5 KB · Hit: 15
Yeni mönitörüme nasıl bir ayar uygulamam lazım şuan rdr2 oynarken acayip yırtılma söz konusu ve renk ayarlarıda kötü nasıl yapayım
hocam ben şöyle ayarladım nvidia denetim masasından renk ayarlarını aç
whatsapptan bir fotoğrafını aç fotoğrafa bakarak gerçeğe en yakın canlı renklere ayarla

Ghosting testleri böyle

@Che_ @Mahmut Yılmaz
freesync-gsync açarak dene

ekran yandı beyler ac,l bakın

ekran yandı gibi duruyodu gitti fligran gibi bir şey

hocam ben şöyle ayarladım nvidia denetim masasından renk ayarlarını aç
whatsapptan bir fotoğrafını aç fotoğrafa bakarak gerçeğe en yakın canlı renklere ayarla

freesync-gsync açarak dene
hocam o çok zor gibi

ekran yandı beyler ac,l bakın

ekran yandı gibi duruyodu gitti fligran gibi bir şey

hocam o çok zor gibi
o zaman hazır ayar vereyim dene
zor bişey değil aslında fotoya bakarak ayarlayacaktın neyse
1762101604953.webp

1762101621464.webp

ikisinide dene

monitör modeline göre arat internette kullanıcıların paylaşmış olduğu ayarları bulabilirsin

Oyunlarda freesync - vsync - gsync ne varsa onu aç ekran kartın dahil. Renk olarak Eğer Amoled ekran telefonun varsa gece modunu kapatıp ışık derecesini ekranına benzer bir dereceye getirip beyaz, kırmızı, yeşil, mavi gibi ana renkleri karşılaştırarak ayarla. Kontrast ayarı vs için google a contrast calculator ya da screen calculator vs yazarsan chartları var, oradaki detayları kaybetmeden deneye deneye ayarlaman lazım. Eğer yeni bir monitör aldıysan ve mouse'un da 250-500-1000hz gibi değerlere ayarlanabiliyorsa monitör/mouse ayarını da yapman lazım. Eğer monitör 1ms ve daha düşükse olabilecek en hızlı mouse hz'ine ayarlaman gerekiyor. Bu son dediğime katılmayanlar çok olacaktır, benim mouse ve monitör gecikmem birebir aynı o şekilde rahat hissediyorum..

Geri