Merhabalar rapid Qmax 300 hz 2k modelinden sipariş verdim (İncehesap) elime ulaştı ve daha teslim alırken sıkıntılı bir durum olduğunu anladım. Öncelikle cihazın kutusu daha önceden açılmış yani kutuyu ilk açan ben değilim etiketleri yırtık geldi. Etiketin yırtık olduğuna dair Fotoğrafları mevcut. Ürünü açarken video da çektim. Kendimi garantiye almak için. Ben gene de bir şey olmaz diyerek ince hesaba güvendiğim için aldım eve getirdim cihazı kurdum. Ekrandaki Mat jelatin koruması parmak izleri ile doluydu ve sanki şekerli bir şeyler ekrana sıçratılmış gibi izler vardı neyseki jelatini kaldırınca onlardan da kurtulduk. Cihazın ölü piksel testini yapmak için jelatini çıkarttım (jelatini mecburen çıkarttım çünkü gamepower yazılı büyük bir etiket yapışık olduğu için altında ölü piksel varsa göremezdim) ve ekranın sol alt köşesinde ve sağ üst köşesinde toplamda 3 adet ölü piksel mevcut olduğunu gördüm. Bu kadar sıkıntı üst üste gelince moralim bozuldu açıkçası ve cihazın sıfır açılmamış paketli şekli ile sıfır ölü piksel garantisi kapsamında değişimini talep ettim kargoya verdim sürecin sonuçlanmasını bekliyorum. Tabii o süreçte monitöre az da olsa zam geldi. Sıfır ölü piksel garantisi olduğu için yardımcı olacaklarını düşünüyorum son durumu buradan yazarım. Biraz uzun oldu anlattım kusura bakmayın monitörden bahsetmek gerekirse. IPS paneli mat, ghosting yok. Oyun oynarken gerçekten 300 hz'yi hissettiriyor akıcı. Monitörün ayarlarından birazcık oynamanız gerekiyor ilk başta geldiğinde birazcık karanlık geliyor renklerle biraz oynadığınızda monitörün görüntüsü güzelleşiyor. İnternet sitesinde 0.5ms MPRT olduğunu yazmışlar. Ben ince hesaba sordum gtgdeğeri nedir diye onlar da bana 1-2 MS civarı olduğunu söyledi ortalama olarak bunu söyleyebiliyoruz dediler net bir bilgi yok. Eğer ölü piksel çıkmazsa ve böyle sorunlar yaşamasam monitörü beğenmiştim açıkçası. Bayağı çok sağlam pivot özelliği çok güzel çalışıyor yukarı aşağı hareketi biraz zorluyor ama o da güzel çalışıyor. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa elimden geldiğince cevaplarım. İyi günler dilerim