Monitör Tavsiyesi

#Yigit#

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar bu üç monitör arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? CS:GO gibi FPS oyunları oynuyorum.
Ekran Kartım: RTX3060

Acer Nitro VG240y 23, 8" 165 Hz (HDMI+display) AMD Radeon FreeSync FHD ( 1920x1080 ) HDR 10 IPS oyuncu monitörum. QV0ee. S01.
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...a=BOZDAN+Teknoloji&url_src=ios-product-detail
AOC 24" 24G2A'e 1ms 144Hz HDMI, DisplayPort FreeSync Gaming monitör.
https://www.hepsiburada.com/aoc-24-24g2ae-1ms-144hz-hdmidisplayport-freesync-gaming-monitr-p-HBCV000021A6QP?magaza=DEY+ELEKTRONİK&url_src=ios-product-detail

LG 24GN600-B: 24'', UltraGear, IPS, FHD, 1ms (GtG), 144Hz, F-Sync Oyuncu Monitörü
https://www.amazon.com.tr/dp/B08R32RJCS/ref=cm_sw_r_awdo_3R04KR8PS148A9K73YWS

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu iki monitör arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? CS:GO gibi FPS oyunları oynuyorum.

Acer Nitro VG240y 23, 8" 165 Hz (HDMI+display) AMD Radeon FreeSync FHD ( 1920x1080 ) HDR 10 IPS oyuncu monitörum. QV0ee. S01.
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...a=BOZDAN+Teknoloji&url_src=ios-product-detail
AOC 24" 24G2A'e 1ms 144Hz HDMI, DisplayPort FreeSync Gaming monitör.
https://www.hepsiburada.com/aoc-24-24g2ae-1ms-144hz-hdmidisplayport-freesync-gaming-monitr-p-HBCV000021A6QP?magaza=DEY+ELEKTRONİK&url_src=ios-product-detail
ekran kartı nedir ?

Ikiside değil ASUS VG248QG öneririm. Benim gibi faceit fps oyuncusu isen. IPS alma çoğu ips 1 ms mrpt yani 4 ms gtg'ye denk geliyor akıcılık yok. VA kadar çok olmasada IPS'lerde de ghosting mevcut.
Önerdiğim modeli kullanıyorum. TN panel 0.5 ms gtg 165 hz ve pivot özelliklere sahip. Ayrıca ekran kartın nvidia ise bu monitör gsync bir model yırtılma vs. yaşamazsın.

ekran kartı nedir ?
RTX3060 hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ikiside değil ASUS VG248QG öneririm. Benim gibi faceit fps oyuncusu isen. IPS alma çoğu ips 1 ms mrpt yani 4 ms gtg'ye denk geliyor akıcılık yok. VA kadar çok olmasada IPS'lerde de ghosting mevcut.
Önerdiğim modeli kullanıyorum. TN panel 0.5 ms gtg 165 hz ve pivot özelliklere sahip. Ayrıca ekran kartın nvidia ise bu monitör gsync bir model yırtılma vs. yaşamazsın.
Peki bu LG monitöre nasıl bir yorum yapabilirsin? Bir çok forumda vs çok önerilmiş hatta neredeyse 1 numarada.

RTX3060 hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki bu LG monitöre nasıl bir yorum yapabilirsin? Bir çok forumda vs çok önerilmiş hatta neredeyse 1 numarada.
O monitörün 1 gtg olduğu söyleniyor ama o fiyat bandında gtg olması şaşırtıcı ne kadar gerçekçidir orasını bilemem. Pivot özelliği yok bildiğim kadarıyla sabit ayak ve freesync yani amd ekran kartlarla daha uyumlu tabi nvidia sonradan yazılımsal olarak destek getirdi ama bir gsync monitör kadar başarılı performans vermez tercih meselesi. Hz olayına gelirsekte 165 hz almak yerine o ekran kartına niye 144 hz monitor alıyorsun. Fps oyuncusu için 1 hz bile önemli etken.

O monitörün 1 gtg olduğu söyleniyor ama o fiyat bandında gtg olması şaşırtıcı ne kadar gerçekçidir orasını bilemem. Pivot özelliği yok bildiğim kadarıyla sabit ayak ve freesync yani amd ekran kartlarla daha uyumlu tabi nvidia sonradan yazılımsal olarak destek getirdi ama bir gsync monitör kadar başarılı performans vermez tercih meselesi. Hz olayına gelirsekte 165 hz almak yerine o ekran kartına niye 144 hz alıyorsun. Fps oyuncusu için 1 hz bile önemli etken.
Ya 165 de olur fakat benim bütçem 3000 tl bu yüzden pahalıya kaçıyor senin önerebileceğin 3000tl ye kadar bir monitör var mı?

Ya 165 de olur fakat benim bütçem 3000 TL bu yüzden pahalıya kaçıyor senin önerebileceğin 3000tl ye kadar bir monitör var mı?
Valla 3300 civarı vatanda var mağazadan gidip ölü piksel testi yaptırıp alsan hiç bir sorun yaşamazsın aslında. Önerim yok bundan başka ben monitör alalı 1 seneden fazla oluyor. Ilkte AOC aldım VA panel ghosting vardı aşırı derecede iade ettim. Sonra Samsung aldım VA o da aynı çıkınca IPS yöneldim bu sefer ASUS tarafından iki tane ips model denedim. VG249Q çok beğenmiş olmama rağmen ips glow bulutlanma sorunları vardı cercevesi ince diye ışık sızması sorunları vardı servis sürecinin ardından doa raporuyla iade ettim. Sonra TN panele yöneldim bahsetmiş olduğum modelle IPS arasında görüntü kalitesi olarak bariz bir fark hissetmedim. İnsanlar çok abartıyor yada benim tercih ettiğim TN monitör kaliteli orasını bilemiyorum. Diğer monitorlerden daha akıcı geldi 0.5 ms olmasından mı TN panel diye mi bilmiyorum. Yoksa bende çok arastirmistim alırken insanlara bakarsan herkes IPS diyor. Ama bence deneyimlemek önemli mesela yakınında vatan mağazası varsa git bak dediğim modeli IPS modelle karşılaştır görüntü kalitesi olarak fark görmeyeceğini garanti ederim. TN panelin tek eleştirilecek yanı çok çaprazdan yandan bakarsan görüntü kaybı olur. Ama zaten hangimiz pcyi yandan kullanıyor. Herkes koltuğuna oturup ekranın karşısından kullanıyor. Hepsi satış taktiği işte. Kısacası benim önerim TN panelli gsync destekli monitör bakman. Emin ol en sorunsuz panel TN ne ghosting var ne ips glow bulutlanma. Zaten monitör menüsünde birden fazla mod bulunuyor film izlerken geçersin sinema moduna yada hikayeli oyunda oldu sana IPS panel. Abartılacak kadar kötü değil gömülecek bir yanı yok TN panelin.

Son düzenleme:
Geri