Monitörde görüntü gidiyor ve ekran kartı fanları hızlanıyor

voltrhym

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba,

Bilgisayarımda rastgele kapanma sorunları yaşıyorum ve aşağıda detaylı olarak belirttiğim iki farklı kapanma durumu mevcut:

1. Monitör Görüntüsü Gidiyor: Bu durumda monitöre görüntü gelmiyor, ekran kartının fanları hızlanıyor ve sistem kilitleniyor. Ancak bilgisayar tamamen kapanmıyor, sadece görüntü kayboluyor ve müdahale gerektiriyor.
  2. Bilgisayar Kendini Resetliyor: Bilgisayar bir anda kapanıp yeniden başlıyor. Yeniden başlama sırasında bazen Windows kurtarma modu açılıyor, ancak genelde normal şekilde devam ediyor.

Sistem Özelliklerim:​

• Depolama: SNV3S-1000G
  • Anakart: TUF Gaming B650M-E WIFI
  • Güç Kaynağı: CMT595AL-850 (850W)
  • Ekran Kartı: Dual RTX 4070 Ti 16GB
  • Soğutma: ROG Ryujin II 240
  • Diğer Donanımlar:

Yaşadığım Sorunlarla İlgili Notlar:​

• Sistem boştayken CPU sıcaklıkları 35-38°C arasında. Oyunlarda ise herhangi bir aşırı ısınma gözlemlemiyorum.
  • Kapanmalar oyun açma, kapatma veya tamamen boşta kalma gibi farklı durumlarda gerçekleşebiliyor.
  • Sistem hareket ettirildiğinde ekran kartının üzerindeki LED kırmızı yanıyor ve monitöre görüntü gitmiyor. Bu sırada ekran kartı fanları hızlanıyor.

Arkadaşlar bu sorunu ben de yaşıyorum. Amd ekran kartım var. Modeli 6900 xt. Dünden beri çözemedim. Bios sıfırladım yetmedi, format attım yetmedi, ddu dan driver silip yükledim yetmedi. Yardım edin kafayı yiyeceğim.

Geri