Fantastiktürk
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Gayet normal ve beklenen bir durum. İadelik de değişiklik de bir şey yok.
Overdrive (tepki süresi hızlandırma) ayarını fazla yükseltirseniz bu sefer de yavaş iken olanın tersi olur: ters-ghosting. Gördüğünüz şey bu.
Peki neden böyle bir ayar var derseniz bu ayar monitörlere %95 pazarlama için konur. Monitör çok hızlandırıp bazı tepki sürelerinde 0.5-1ms'ler gördürülür böylece başlığa 1ms falan yazılabilir. Ama gördüğünüz üzere gerçekte kullanılabilir bir mode değil.
Detaylı bilgi için şu incelemenin hareket performansı kısmına bakınız:
Overdrive (tepki süresi hızlandırma) ayarını fazla yükseltirseniz bu sefer de yavaş iken olanın tersi olur: ters-ghosting. Gördüğünüz şey bu.
Peki neden böyle bir ayar var derseniz bu ayar monitörlere %95 pazarlama için konur. Monitör çok hızlandırıp bazı tepki sürelerinde 0.5-1ms'ler gördürülür böylece başlığa 1ms falan yazılabilir. Ama gördüğünüz üzere gerçekte kullanılabilir bir mode değil.
Detaylı bilgi için şu incelemenin hareket performansı kısmına bakınız:
İnceleme - Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi
Sonradan ek1: Monitörün ayarlarını nasıl yapmalısınız konunun en altına ekledim. Bu ayarların dışına çıkmayın! Sonradan ek2: İnceleme tarihindeki (08.10.2024) 6500TL'lik fiyatına göre yorumluyorum. ---------- Selamlar arkadaşlar. Şimdi merak edip bu monitorün profesyonel testlerini izledim...
forum.donanimarsivi.com