Çözüldü✓ Monitöre ekran gelmiyor

Wamus

80+
Reaksiyon skoru
0
Çok eski bir kasa buldum tüplü monütor ile açılıyor taktım fişe felan başlatıyorum no signal check pc
yazıyor ama bir türlü gelmiyor napmalıyım
Post automatically merged:

Bi soket taktım fotoğrafta sağ üstün en altındaki yere bip bip ses geldi

Ekler

• IMG-20240728-WA0023.jpeg
    IMG-20240728-WA0023.jpeg
    1.4 MB · Hit: 47
Çok eski bir kasa buldum tüplü monütor ile açılıyor taktım fişe felan başlatıyorum no signal check pc
yazıyor ama bir türlü gelmiyor napmalıyım

Bi soket taktım fotoğrafta sağ üstün en altındaki yere bip bip ses geldi
sistem nedir?

Yüksek ihtimal 2007 civarı am2 dell pc çünkü genelde ecs am2 anakartlar koyu mavi olup ram takılan yerler kırmızı olur senin pc kaç yıldır çalışmıyo bios veya güç kaynağı bitik olabilir multimetren var mı?

Yüksek ihtimal 2007 civarı am2 dell pc çünkü genelde ecs am2 anakartlar koyu mavi olup ram takılan yerler kırmızı olur senin pc kaç yıldır çalışmıyo bios veya güç kaynağı bitik olabilir multimetren var mı?
Pc bedavadan geldi pc im yoktu o yüzden bilgim yok

birde pc nin elektiriğini açtığımda psu nun arkasından cızırtı sesleri geliyor şu soketi taktım pc çalışınca bip bip ses geliyor.

Ekler

• IMG_20240729_094335.jpg
    IMG_20240729_094335.jpg
    1.4 MB · Hit: 32
hocam büyük ihtimalle bağlantıda bir sıkıntı vardır bende de böyle oluyordu kabloları kontrol ederseniz düzelecektir diye umut etmekteyim.

hocam monitöre bağlı kabloları kastediyorum
hocam monitöre bağlı olan kablolar zaten sabit ve kontrollerini çok kez yaptım ancak kablodan değil gibi

ayrıca psu dan şu şekil ses geliyor

Son düzenleme:
Şimdi sana söylediklerimi dikkatlice uygula öncelikle pcde halihazırda bir sata hdd görüyorum sata hddyi iptal et aynı şekilde ide aygıtını da öyle güç kablolarıyla birlikte iptal et eğer varsaki var dvdrom ve disketi de iptal etmelisin çünkü bu yıllardaki sistemlerde bozuk bir mouse bile sistemde hata oluşturabiliyor daha sonra işlemci fanının konnektörüne dikkat et eğer 2 pin se bişey yapma 3 pin se fanın yavaşlaması lazım eğer fan yavaşlamazsa buraya dön ve başından geçenleri yaz inşallah o kasayı çalıştırcaz

Attığın ses coilwine sesi psuyla alakalıdır kontrol etmek için multimetre yani elektirik ölçü aleti gerekir

Kasa içini güzel bir fotoğrafı nı çek bip sesini nir dinle tekrar sayılı olacak o ses 3 uzun 1 kısa hep hep kısa gibi dinlemeyi dene

https://streamable.com/hrafsp kasanın işlemden önceki hali böyle

hocam bu saydıklarını akşam deniyeceğim işlerim var ayri olarak 1 tane daha monitörum var 1080p bu anakart için uyumlumudur belkide pc nin kendi monütöründe problem vardır.

Ekler

• IMG_20240729_103751.jpg
    IMG_20240729_103751.jpg
    1.3 MB · Hit: 30
Arkadaşlar pc sizlere ömür parçaları kötü haldeydi 50 tl ye gitti

Geri