Monitöre Görüntü Gelmiyor

Reaksiyon skoru
0
Herkese Merhabalar

Rx570 4gb ekran kartım var valorant oyun ayarlarında tam oynamak için ayarlardan 60hz i 85hz çektim ve yeniden başlatınca pc yi ekranın açılışı dahi başlamıyor pc mavi şekilde kalıyor kasa çalışıyor tüm fonksiyonlar aktif ekran hiçbir şekilde baştan gelmiyor bu konu ile alakalı ne yapacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: İnternette bilgi ve videolar dahil ekran kartı ram silmeye kadar herşeyi yapmış bulunmaktayım harici bilgisi olup yardımcı olacak varsa çok sevinirim saygılarımla...

Monitör overclock mu yaptın? Hangi ayarlardan 60ı 85e çektin

Bu saatte ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hiçbir şekilde bıostan ya da manuel olarak windows ayarı yapmadım sadece oyun içinde 85hz de yüksek çözünürlükte oynamak için monitör ayarlarından windows ayarından 85hz aldım uygula dedikten sonra ekran gitti ve başlattıktan sonra sırf mavi ekran var hiçbir şekilde bıos update ya da güvenli mod seçmek için ekran bile gelmiyor + oladak klavye mouse ışık geliyor ama num lock tuşuna basınca ışık yanardı o bile yanmıyor

Hangi oyun... Monitörün marka modeli ne

Hangi oyun... Monitörün marka modeli ne
Efendim Valorant oyunu için yaptım monitör değil eski bir televizyon vestel marka (marka geçirmek yasak ise özür dilerim) ona vga girişi ile bağladım monitörüm yok açıkçası

Valorant içinde hz seçme ayarı yok ki siz hangi ayarı değiştirdiniz ben çözemedim. Ekran kartı ve tv bağlantılarını söküp baştan takmayı deneyin.

Valorant içinde hz seçme ayarı yok ki siz hangi ayarı değiştirdiniz ben çözemedim. Ekran kartı ve tv bağlantılarını söküp baştan takmayı deneyin.
Efendim oyun içerisinde ayarlarda 85hz gösteriyordu bende monitörün windows ayarlarından 85hz e çektim herşeyi söküp geri taktım inan ki baştan aşağı temizledim fakat görüntü hiç yok masmavi duruyor

Vga kablosunun kaldıramayacağı bir tazeleme hızı seçmişsiniz o zaman. İkinci bir monitör bağlayıp yaptığınız ayarı geri almanız lazım.

Efendim oyun içerisinde ayarlarda 85hz gösteriyordu bende monitörün windows ayarlarından 85hz e çektim herşeyi söküp geri taktım inan ki baştan aşağı temizledim fakat görüntü hiç yok masmavi duruyor
önceden hiç 85 hz kullandın mı ? Monitörün 85 hz destekliyor mu ?

önceden hiç 85 hz kullandın mı ? Monitörün 85 hz destekliyor mu ?
Monitörüm yok eski bir televizyon kullanıyorum efendim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vga kablosunun kaldıramayacağı bir tazeleme hızı seçmişsiniz o zaman. İkinci bir monitör bağlayıp yaptığınız ayarı geri almanız lazım.
İkinci bir ekranım yok fakat hdmı girişi mevcut bir hdmı kablosu bulsam sorunu düzeltmem mümkün olabilir mi efendim

Ben monitörün desteklemeyeceği yenileme hızını ayarladığımda bana uyarı veriyor ve esc yaptığımda düzeliyordu. Baya önceden bi programla monitörümün desteklediği hz değerinin üstüne ayarlamıştım ve geri alamamıştım. Mecbur format atıp düzeltmiştim. Arkadaşın dediği gibi 85 hz açabilen monitör bağlayabilirsiniz. Başka çözüm bilmiyorum belki bilenler gelebilir en kötü ihtimalle format atarsınız o zaman düzelir.

Ben monitörün desteklemeyeceği yenileme hızını ayarladığımda bana uyarı veriyor ve esc yaptığımda düzeliyordu. Baya önceden bi programla monitörümün desteklediği hz değerinin üstüne ayarlamıştım ve geri alamamıştım. Mecbur format atıp düzeltmiştim. Arkadaşın dediği gibi 85 hz açabilen monitör bağlayabilirsiniz. Başka çözüm bilmiyorum belki bilenler gelebilir en kötü ihtimalle format atarsınız o zaman düzelir.
Efendim yine de ilgi ve alakanız için size minnettarım hayırlı geceler diliyorum

Bazı monitörler monitörün kaldırabileceği hz değerinden yüksek bir değere overclock yapılınca otomatik olarak kendini resetleyebiliyor ama arkadaşın tvde bu özellik yok sanırım. Zaten harici programla overclok da yapmadı muhtemelen.
Tvde de hdmı girişi varsa bir deneyin imkanınız varsa.
Ya da televizyonunuzu pc'si olan bir arkadaşınıza götürüp onun pcsine 2. Montir olarak bağlayın ayarı geri alın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,136
Üyeler
190,314
Son üye
ossaka
Geri