Monitörüm biraz fazla ısınıyor gibi geliyor

Merhaba arkadaşlar yeni bu https://www.incehesap.com/msi-optix-mag274qrf-27-ips-wqhd-gaming-monitor-fiyati-48105/ montiörü aldım fakat monitörü kullandığım süre zarfında eski monitörüme göre daha çok ısındığını farkettim bir risk durumu mudur zarar verir mi monitöre?
Elinizi yakıyor mu ? Yakmıyorsa sorun yok yani elinizi yakma seviyesinden biraz daha aşağıda ise sorun oluşturmaz. Bir de bu monitör niye bu kadar pahalı ?

Merhaba arkadaşlar yeni bu https://www.incehesap.com/msi-optix-mag274qrf-27-ips-wqhd-gaming-monitor-fiyati-48105/ montiörü aldım fakat monitörü kullandığım süre zarfında eski monitörüme göre daha çok ısındığını farkettim bir risk durumu mudur zarar verir mi monitöre?

Monitör ısısını ölçmek lazım. Ama ısı ölçmeden de belirgin bir sorun var mı yok mu anlayabilirsin.

Monitör fazla ısınıyorsa kendini kapatır. Genelde ısınma sorunu olan monitörler böyle yapıyor. Kendini kapatıyor. Sen zannediyorsun ekranda görüntü yok, ekran kartım falan bozuk. Monitörün açma kapama tuşuna basıyorsun tekrar görüntü geliyor. Bu tarz problemler monitörün ısındıgını gösterir. Böyle bir şey olmadıysa sana ısınıyor gibi geliyor olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elinizi yakıyor mu ? Yakmıyorsa sorun yok yani elinizi yakma seviyesinden biraz daha aşağıda ise sorun oluşturmaz. Bir de bu monitör niye bu kadar pahalı ?

Cidden neden bu kadar pahalı ? :D QD modeli var, bir üst ve daha güzel modeli. O bile bu kadar pahalı degil.

Derece ile ölçtüğümde yanlış hatırlamıyorsam 44 felan idi ama monitörlerin kaç derecelerde çalışmasını gerektiğini bilmediğim için korktum
Birde bu zamana kadarki gördüğüm en sıcak ekrana sahip ürün diyebilirim

Monitör ısısını ölçmek lazım. Ama ısı ölçmeden de belirgin bir sorun var mı yok mu anlayabilirsin.

Monitör fazla ısınıyorsa kendini kapatır. Genelde ısınma sorunu olan monitörler böyle yapıyor. Kendini kapatıyor. Sen zannediyorsun ekranda görüntü yok, ekran kartım falan bozuk. Monitörün açma kapama tuşuna basıyorsun tekrar görüntü geliyor. Bu tarz problemler monitörün ısındıgını gösterir. Böyle bir şey olmadıysa sana ısınıyor gibi geliyor olabilir.

Cidden neden bu kadar pahalı ? :D QD modeli var, bir üst ve daha güzel modeli. O bile bu kadar pahalı degil.
Anladım hocam çok teşekkür ederim hayır şuanlık öyle bir sorun yok
En son ölçtüğümde en sıcak noktası monitörün 44 derece felandı herhalde şuanlık dereceyi bulamadım yeniden ölçebilmek için

Derece ile ölçtüğümde yanlış hatırlamıyorsam 44 felan idi ama monitörlerin kaç derecelerde çalışmasını gerektiğini bilmediğim için korktum
Birde bu zamana kadarki gördüğüm en sıcak ekrana sahip ürün diyebilirim

https://www.displayspecifications.com/en/model/e98021f6

Burada var. Operation tempature kısmında. Yani çalışma sıcaklıgı yazan kısımda 0-40 Derece denilmiş. Sizin monitör çalışma sıcaklıgını aşmış gibi görünüyor.

Akakçe'de 4800 TL o bile pahalı aslında. IPS + MSI diyedir. Ondan başka renk gamutu da güzel ama tek güzel olan bu değil.

Kanka bu monitörde güzel.

https://www.itopya.com/dell-27-s272...nc-nano-ips-premium-pro-pivot-gaming-monitor/

3600 TL'di geçen gün daha. :D

Bir de bu monitör niye bu kadar pahalı ?
27" diye olblr mi?
Akakçe'de 4800 TL o bile pahalı aslında. IPS + MSI diyedir. Ondan başka renk gamutu da güzel ama tek güzel olan bu değil.
ıps panel ayrıca 2k 165hz 1ms gerçek yenileme oranı 27 inç ve pivot olması ayrıca msi yani marka parası bunlardan dolayı baya pahalı hocam ayrıca renk gamutları gayet iyi kaliteli bir model olmasıda fiyatını etkilediğini düşünüyorum

Monitör de mi ısınıyormuş vay arkadaş :) kusura bakmayın şaşırdım eski bir monitör kullandığım için

https://www.displayspecifications.com/en/model/e98021f6

Burada var. Operation tempature kısmında. Yani çalışma sıcaklıgı yazan kısımda 0-40 Derece denilmiş. Sizin monitör çalışma sıcaklıgını aşmış gibi görünüyor.

Kanka bu monitörde güzel.

https://www.itopya.com/dell-27-s272...nc-nano-ips-premium-pro-pivot-gaming-monitor/

3600 TL'di geçen gün daha. :D
hayır güzel değil asla hocam dell montiör youtube da bir kanal var gerçekten çok güzel detaylı gerçek incelem yapan ben ordan montörleri karşılarştırarak bunu aldım yoksa aklımda o dell olanı almak vardı

evet çalışma sıcaklığını aşmış cidden gün içinde tekrardan değerlerine bakayım olmadı bir garantiyle görüşebilirim

hayır güzel değil asla hocam dell montiör youtube da bir kadanl var gerçekten çok güzel detaylı gerçek incelem yapan ben ordan montörleri karşılarştırarak bunu aldım yoksa aklımda o dell olanı almak vardı

evet çalışma sıcaklığını aşmış cidden gün içinde tekrardan değerlerine bakayım olmadı bir garantiyle görüşebilirim

Dell markasının sevdigim yanı ölü pixel çıkarsa degişim yapıyorlar. Bir sorun yaşarsan 3 sene içinde aynı monitörü sana verirler. Dell çok kaliteli bir marka. Ama yapılan incelemelerde Senin monitör ile Dell'i karşılaştırdılar tek gördügüm dezavantaj dell monitörün full siyah ekranda kötü performansa sahip olması. Msinin siyah tek düzeligi daha iyi. Bunun dışında hemen hemen aynı monitörler kalite olarak. Dell'in parlaklıgı 360 cd Msi'nın 300. Parlaklık olarak Dell önde. Ben siyah tekdüzelige önem verdigim için msi alırdım ama bu kadar vermem :D. 3600'e düştügü için gözüm kapalı alırım Dell monitörü.

Benim de aynı yaw yakmıyor ama sıcak gibi monster a27 kullanıyorum

hayır güzel değil asla hocam dell montiör youtube da bir kanal var gerçekten çok güzel detaylı gerçek incelem yapan ben ordan montörleri karşılarştırarak bunu aldım yoksa aklımda o dell olanı almak vardı

Umarım bir şey çıkmaz. Depolama olarak sıcaklık degerlerini 20-60 derece demişler. Çalışırken ama monitörlerin yüzde 99'u 40 dereceyi geçmemeli diye biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,739
Üyeler
185,158
Son üye
ardadesk
Geri