Çözüldü✓ Monitörümde Ghosting varmı?

G3'lerde kronik ghosting sorunu var zaten, bende alıp iade etmiştim. Herhangi bir ayar ile vs de geçmiyor çok araştırmıştım iade etmek için. FPS oyunlarda çok fark ediliyor ghosting sorunu, fps çok oynamıyorsan iade etme ama hızlı oyunlarda ghosting olan/olmayan monitörler arasında devasa fark var. Ayrıca motion sickness yaşayabilirsin ghosting fazlalığından dolayı

G3'lerde kronik ghosting sorunu var zaten, bende alıp iade etmiştim. Herhangi bir ayar ile vs de geçmiyor çok araştırmıştım iade etmek için. FPS oyunlarda çok fark ediliyor ghosting sorunu, fps çok oynamıyorsan iade etme ama hızlı oyunlarda ghosting olan/olmayan monitörler arasında devasa fark var. Ayrıca motion sickness yaşayabilirsin ghosting fazlalığından dolayı
Motion sickness nedir

Motion sickness nedir

Görüntü ghostingli olduğu için baş ağrısı, göz yorgunluğu yaşayabilirsin önceki iade ettiğim Asus monitörde yaşıyordum tabi durumlar kişiye göre değişebilir

Görüntü ghostingli olduğu için baş ağrısı, göz yorgunluğu yaşayabilirsin önceki iade ettiğim Asus monitörde yaşıyordum tabi durumlar kişiye göre değişebilir
Daha bişey yaşamadım 1 ay kadar oldu

Daha bişey yaşamadım 1 ay kadar oldu
Aynı monitörü iyi bir indirime girdiği ve internetten satın almaktan çekindiğim için evime yakın bir mağazadan aldım.Muhtemelen indirim olmasa almayacağım bir üründü ama Kontrast oranı sayesinde rafta diğer ürünlere göre baya parlak ve canlı duruyordu ve paneli ince olduğundan herhalde çok cazibeli duruyordu markada iyi olunca sonucunda hemen aldım tabii bu kadar ağır beklemiyordum.Muhtemelen satış stratejisi hep VA panellerle doluydu mağaza aslında bilindik büyük bir yer ama adını vermeye çekiniyorum neyse.Monitörü aldıktan sonra uyudum kalktığımda modelle ilgili araştırmaya koyuldum forumlara baktığımda bu modellerle ilgili kronik sorunlu dediklerini gördüm özellikle 144 hz modeli ama beni rahatsız etmediği ve ölü pixel olmadığı için iade etmedim kafam bu konuda epey karışık aslında iade şansım hala var ayrıca menüde gezmek aşırı kolay bilmiyorsan diye hazır konusu açılmışken belki faydası dokunur.Ghost sorununu tamamen bitirmiyor ama eğer freesync kapatıp MBR modunu menüden açarsan resmen yok denecek kadar azalıyor ve parlaklığı düşürüyor ben bu özelliği hava kapalıyken kullanıyorum hiç sırıtmıyor.Dediğimi denemediysen özellikle fps oyunlarında dene acayip fark ediyor testte bile fark ediyor.Mesela IPS panel her zaman daha iyi diyorlar doğru ama daha kötü panelleri görünce iade etme isteğim epey azalıyor.Merak edenlere cevap verecek olursam ghost beni rahatsız etmiyor ama tabii gözlerim direk selektör gibi fark edebiliyor oyun oynayan biriyim ama fps türü değil.Bu fiyata 165 hz 24 ekran başka bir ips panel bulacağımı da sanmıyorum olanlar ya 144 veya 75 hz ya da daha küçük oluyorlar.Aslında kendi soruma cevap veriyor gibi oldum ama kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,190
Üyeler
190,872
Son üye
'Berk
Geri