Taha Eren Dönmez
80+
- Reaksiyon skoru
- 13
Ekran kartım 4060ti dpi kablosunu çıkartıp taktığımda kısa süreliğine düzeliyor fakat problemin ne olduğunu bile bilmiyorum. İşte video:
Monitörünüz nedir?Ekran kartım 4060ti dpi kablosunu çıkartıp taktığımda kısa süreliğine düzeliyor fakat problemin ne olduğunu bile bilmiyorum. İşte video:
ve eklemeyi unuttum bir süre zaman geçtikten sonra düzeliyor. gerçekten ilginçMonitörünüz nedir?
hocam çok sağolun gerçekten çok açıklayıcı yazdınız. iyi günler dilerimHocam yaşadığınız sorunun sebebi aşağıdaki fotoğrafta işaretli kablolar. Bu kablolar direk lehim ile PCB ye bağlı ve çok narin bağlantılara sahip narin kablolar. MSI monitörlerde özellikle bu durum çok yaşanıyor o yüzden monitör konusunda MSI önermiyorum herneyse konu şu sizin bu kablolarınız ile PCB arasındaki bağlantıda ufak ufak kopukluklar var nanometre seviyesinde bile olabilir bu kopukluklar. PC yi başlattığınızda monitörün bu bölgesi soğuk oluyor ve soğuktan kaynaklanan büzüşme sebebiyle o kopuk kısımlar birbirine değmediği için elektrik akamıyor. Monitör ısındıkça bu kopuk kısımlar genleşip hacim kazanıyo ve yeterli ısıya ulaştıklarında birbirine değiyorlar sizde ekranda bi anda bozuk görüntünün gittiğini görüyorsunuz. Bu şekilde çok uzun süreler kullanılabilir. Bütçe yoksa kullanmaya devam ama garantisi var ise yollayın yeni monitör veya para iadesi almanız kesin.