Yardım Monitörümün İçine Su Girdi

Hasan344

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,486
Arkadaşlar çok kötü durumdayim nolur yardım edin daha 1 ay önce zorla para biriktirerek aldığım monitörün içine şişenin devrilmesi sonucu bir kaç damla su girdi. Monitör Lenovo g24-20 az önce oyuna girdiğimde küçük çizgiler çıktı çok korktum dışını cekip kenarda beklettim şimdi tekrar taktım ve sorun yok gibi gorunuyo sizce ne yapmam lazım eğer bir şey olursa diye çok korkuyorum.😢
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar nolur yardım edin ya çok kötüyum şuan lütfen bakın.
@Ckribrahim @Abdullah Hacıgül
@ardaaaq

Ekler

• IMG20221019002550.jpg
    IMG20221019002550.jpg
    1.7 MB · Hit: 503
Son düzenleme:
Bir kaç damla sudan şimdiye bir şey olmadıysa dahada olmaz büyük ihtimal.

Sıvı temasında cihazı çalıştırmadan direk o suyu oradan uzaklaştırmak gerekir. Herkesin dediği pirince yatırmakla felan uğraşma işe yaramaz. Mümkünse cihazı açıp kurularsın, mümkün değilse saç kurutma, süpürge gibi bir şeyle zarar vermeden sıvıyı uzaklaştırmaya çalışmak gerekir.

Bir kaç damla sudan şimdiye bir şey olmadıysa dahada olmaz büyük ihtimal.

Sıvı temasında cihazı çalıştırmadan direk o suyu oradan uzaklaştırmak gerekir. Herkesin dediği pirince yatırmakla felan uğraşma işe yaramaz. Mümkünse cihazı açıp kurularsın, mümkün değilse saç kurutma, süpürge gibi bir şeyle zarar vermeden sıvıyı uzaklaştırmaya çalışmak gerekir.
Hocam saç kurutma makinesinin soğuk modunda denedim baya bı tuttum içine faydası olurmu? Off hayatımda ilk kez düzgün bir monitorum oldu şimdide bu oldu ya.

Hocam saç kurutma makinesinin soğuk modunda denedim baya bı tuttum içine faydası olurmu? Off hayatımda ilk kez düzgün bir monitorum oldu şimdide bu oldu ya.
Zaten panel ile çevreye arasına girmiştir bir şey olmaz ondan.
Saç kurutma, kompresör felan bazen önerilmez sıvıyı içeri dağıtıp zarar verirse korkusuna. Duruma göre çözüm bulunmalı.

Zaten panel ile çevreye arasına girmiştir bir şey olmaz ondan.
Saç kurutma, kompresör felan bazen önerilmez sıvıyı içeri dağıtıp zarar verirse korkusuna. Duruma göre çözüm bulunmalı.
Hocam sokulebilecek bir yeride yok internette bazılarında olmuş ve bir kaç saat sonra arıza vermiş. Sizce olabilirmi? Çok az bir kaç damla su kaçtı.

Temas olduğunda kullanmamanız gerekirdi. İçini açıp alabildiğinizi kendiniz alıp sonra süpürgeleyip kurumaya bırakın, kullanmayın.

monitörün neresine damladıysa hocam Silika Jel torbalar var uygun fiyatlı onlardan koyup 1-2 gün bekleyebilirsin nemini alsın diye.

monitörün neresine damladıysa hocam Silika Jel torbalar var uygun fiyatlı onlardan koyup 1-2 gün bekleyebilirsin nemini alsın diye.
Temas olduğunda kullanmamanız gerekirdi. İçini açıp alabildiğinizi kendiniz alıp sonra süpürgeleyip kurumaya bırakın, kullanmayın.
Hocam açacak yeri yokki nasıl alabilirim zaten olay olduktan sonra fişi çektim bir 10 dk falan geçti geri taktım ve yaklaşık 1 saat oldu şuanda tekrar denedim bir aikinti görünmüyor. Çerçevenin hemen alt tarafına geldi sizce sabah baksam sıkıntı olurmu? Birde monitörün açılacak yeri yok.

Nasıl su girdi acaba?

panelin içine sıvı girmeden kurumasını beklemen lazım hocam monitör demek panel demek.Mümkünse enerji vermeyin 2-3 gün. Suyun temas ettiği yeri pirince yatırmayı da deneyebilirsiniz telefon gibi hacmi küçük bir parça değil ama nasıl yaparsınız bilemiyorum.

panelin içine sıvı girmeden kurumasını beklemen lazım hocam monitör demek panel demek.Mümkünse enerji vermeyin 2-3 gün. Suyun temas ettiği yeri pirince yatırmayı da deneyebilirsiniz telefon gibi hacmi küçük bir parça değil ama nasıl yaparsınız bilemiyorum.
Hocam 2-3 damla falan girdi ve sağ alt tarafa geldi ilk geldiğinde. Agizimla çektim ve su çıktı ama acaba başka sıkıntı olurmu diye korkuyorum şuan neyse yapacak tek sey beklemek o zaman çünkü sokülecek bir yeri yok monitörün.

Telefonuma su girdiğinde önce kenarlardan parlama çok kısa bir süre içinde ise gidip gelerek ekran kapanmıştı. Böyle olaylarda bozuyorsa o anda bozuyor heralde. Çünkü daha önce defalarca yağmur yedi cebimde motorda. Islakken saçma sapan tepkiler verse de kuruyunca düzeldi. Bilirkişi değilim ama şu an monitörü çalıştırmanın bir faydası yok. Kuruyunca açarsın ve büyük ihtimalle bir şey olmamıştır. Sıkma canını.

Saç kurutma makinasından uzak dur tamamen yanlış hareket,sıcak buhar yapıyor ve içine doğru itip sıvıyı yayıyor ayrıcada leke bırakır. En doğrusu pirinçtir ama çok uzun süre bekletmen lazım 2 gün falan öyle çekiyor yoksa 12 saat falan yalan.
Onun dışında sorun yoksa ve içinde su gözükmüyorsa çok endişeye gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,311
Üyeler
184,141
Son üye
EnesKıran
Geri