Neler Yeni

Monitörün "No Signal"e düşmesi (dump içinde)

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Sistemimde ağır veya hafif farketmeksizin (örneğin TFT ve Apex Legends) oyun sırasında rastgele bir anda sanki ben DisplayPort kablosunu elimle çıkarmışım gibi monitörüm "Display Port bağlantısı yok" yazısıyla beraber kapanıyor. Arkaplanda discorddaki arkadaşlarımı duymaya devam ediyorum, onlarla konuşuyorum, oyunun sesi de gelmeye devam ediyor (kısmen, örneğin oyunun arkaplanında çalan müzik devam ediyor ama genel olarak her şeyi duymuyorum) ama asla etkileşime giremiyorum. Merak edip bir kilp aldım ve klibi de ek olarak aşağıya ekliyorum, oyunun donduğu yerde no signal alıyorum ve ben sistemi yeniden başlatmadan da asla düzelmiyor. Bilgisayarımı her türlü ağır teste soktum, istediğiniz testi de yeniden yapıp sonucunu iletebilirim. Şuana kadar temiz kurulum yapmayı, driverları güncellemeyi ve eskilerini denemeyi, ram slotlarımın yerini değiştirmeyi, underclock yapmayı, gpu'ma sök tak yapmayı, bios updatelemeyi vs. denedim. Farklı fikri olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Video linki (yasak mı bilmiyorum, .mp4 dosyası): https://drive.google.com/file/d/1Vpwr4lYP7INkZiLf4nRPDeZEsIArn_yr/view?usp=sharing
  • Asus RTX 4060 TI Dual OC DUAL-RTX4060TI-O8G​

• Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz​

• Gigabyte H410M-S2H Intel LGA1551 DDR4 Anakart​

• XPG Gammix D30 8 GB 3200 MHz CL16 x 2​

• Thermaltake Versa T35 650W 80+​

• Western Digital Blue SN570 WDS500G3B0C PCI-Express​

Ekler

• 121624-11328-01.rar
    2.1 MB · Hit: 12

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,922
İsim
Emre Zengin
Elimde farklı bir psu yok maalesef, sadece gpu'mu veya tamamen sistemi bir arkadaşımın evine götürerek sistemlerimizdeki kartları değiştirip ikisini de teste sokabilirim, bu sayede sorun kartta mı yoksa psu da mı anlayabilirim sanırım. Ancak birebir aynı sorunu daha önceki kartımda da yaşadığım için sorun psu'da muhtemelen, umarım gpu'mda sorun yoktur. Detaylı testleri yaptığımda size tekrardan dönüş sağlarım. Teşekkür ederim şimdiden.
Aynen ekran kartını arkadaşının sisteminde kullan. Eğer sorunsuz çalışırsa PSU gitmiştir. RTX 2060 da da aynı sorun oldu deyince PSU daha şüphelendirdi.

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Farklı bir fikri olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Mustafa Aydemir
Farklı bir fikri olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
aynı şekilde bende de hdmı no signale düşüyor bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor fakat sizden farklı olarak bende uygulamalar yanıt vermiyor ekrana boş boş tıkladığımda ses mevzususunda da ses geliyor fakat aynı ses tekrar mı ediyordu yoksa 4 5 saniye sonra duruyor muydu yoksa full devam mı ediyordu onu hatırlamıyorum driverimi cleanle silip yüklediğimden beri daha baş göstermedi fakat bende sorunun psudan kaynaklı olduğunu düşünüyorum zira bu sorunlar ben bilgisayarı güç düğmesinden kapatmaya başlamamla başladı o yüzden farklı bi powerlı sistemde denemeniz sağlıklı olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı şekilde bende de hdmı no signale düşüyor bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor fakat sizden farklı olarak bende uygulamalar yanıt vermiyor ekrana boş boş tıkladığımda ses mevzususunda da ses geliyor fakat aynı ses tekrar mı ediyordu yoksa 4 5 saniye sonra duruyor muydu yoksa full devam mı ediyordu onu hatırlamıyorum driverimi cleanle silip yüklediğimden beri daha baş göstermedi fakat bende sorunun psudan kaynaklı olduğunu düşünüyorum zira bu sorunlar ben bilgisayarı güç düğmesinden kapatmaya başlamamla başladı o yüzden farklı bi powerlı sistemde denemeniz sağlıklı olur
sizde powerdan kapatıyor muydunuz hiç onu da sorayım

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Ömer Faruk Baltacı

sizde powerdan kapatıyor muydunuz hiç onu da sorayım
Çoğunlukla pc'den kapatırım, ama sistemi yeniden açacaksam yani o an sistem donduysa, kapat aç yapmam gerekiyorsa daha hızlı olacağından yeniden başlat demek yerine powerı basılı tutup kapanmasını beklerim, ardından yeniden açarım. Cleanle silip yüklemekten kastınız DDU mu acaba? Bir de Nvidia ekran kartınız var ise Geforce Experience kullanıyor musunuz yoksa Nvidia'nın sitesinden driverı seçip kendiniz mi kuruyorsunuz?

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Mustafa Aydemir
Çoğunlukla pc'den kapatırım, ama sistemi yeniden açacaksam yani o an sistem donduysa, kapat aç yapmam gerekiyorsa daha hızlı olacağından yeniden başlat demek yerine powerı basılı tutup kapanmasını beklerim, ardından yeniden açarım. Cleanle silip yüklemekten kastınız DDU mu acaba? Bir de Nvidia ekran kartınız var ise Geforce Experience kullanıyor musunuz yoksa Nvidia'nın sitesinden driverı seçip kendiniz mi kuruyorsunuz?
evet ddu, powerdan kastım psu açma kapama tuşu, son olarakta amd kullanıyorum amd driver sayfasından son sürümü yüklemiştim onu kullanıyorum halen

HakanG20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Hakan Güleç
Sistemimde ağır veya hafif farketmeksizin (örneğin TFT ve Apex Legends) oyun sırasında rastgele bir anda sanki ben DisplayPort kablosunu elimle çıkarmışım gibi monitörüm "Display Port bağlantısı yok" yazısıyla beraber kapanıyor. Arkaplanda discorddaki arkadaşlarımı duymaya devam ediyorum, onlarla konuşuyorum, oyunun sesi de gelmeye devam ediyor (kısmen, örneğin oyunun arkaplanında çalan müzik devam ediyor ama genel olarak her şeyi duymuyorum) ama asla etkileşime giremiyorum. Merak edip bir kilp aldım ve klibi de ek olarak aşağıya ekliyorum, oyunun donduğu yerde no signal alıyorum ve ben sistemi yeniden başlatmadan da asla düzelmiyor. Bilgisayarımı her türlü ağır teste soktum, istediğiniz testi de yeniden yapıp sonucunu iletebilirim. Şuana kadar temiz kurulum yapmayı, driverları güncellemeyi ve eskilerini denemeyi, ram slotlarımın yerini değiştirmeyi, underclock yapmayı, gpu'ma sök tak yapmayı, bios updatelemeyi vs. denedim. Farklı fikri olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Video linki (yasak mı bilmiyorum, .mp4 dosyası): https://drive.google.com/file/d/1Vpwr4lYP7INkZiLf4nRPDeZEsIArn_yr/view?usp=sharing

Hocam overclockdan olabilir.

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Hocam overclockdan olabilir.
Kendim overclock yapmadım, gpu fabrikasyon olarak OC ise bilmiyorum.

İki tane olan PCI kablolarından (2 x 6+2) birini 4060ti ile kullanıyordum, bu akşam bağladığım bu kablonun bir pini yandı. Şuan diğer PCI kablosu ile kullanıyorum ve tedirginim açıkçası. En kısa sürede PSU değiştirmeyi düşünüyorum garanti olması açısından.

tkod

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Ahmet Salih Göksu

kral merhaba aynı problemi arc a770 ekran kartım ile bizzat yaşıyorum, fakat benim problemin kaynağı powerın (fsp hyper 700w) 8 pin güç pinlerinde bir problem var. Bilgisayar ekran kartı kullanan herhangi bir yüke girdiğinde no signal düşüyor ve hard reset atınca geliyor. Power kablosunu çıkarıp taktığımda ise problem ortadan kalkıyor ve ekran kartına 250w civarında güç sağlayabiliyor. Yüksek ihtimalle seninde problemin ekran kartının güç kısmında.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Sorun anlatılana göre psu gibi duruyor hele hele 2060ta da böyle bir sorun yaşamışsın o bu iddiayı güçlendiriyor ekran kartını bi arkadaşının evine götür tekrar test yap orada eğer sıkıntı olmazsa psu patates olmuş geçmiş olsun.

kral merhaba aynı problemi arc a770 ekran kartım ile bizzat yaşıyorum, fakat benim problemin kaynağı powerın (fsp hyper 700w) 8 pin güç pinlerinde bir problem var. Bilgisayar ekran kartı kullanan herhangi bir yüke girdiğinde no signal düşüyor ve hard reset atınca geliyor. Power kablosunu çıkarıp taktığımda ise problem ortadan kalkıyor ve ekran kartına 250w civarında güç sağlayabiliyor. Yüksek ihtimalle seninde problemin ekran kartının güç kısmında.
dediğin biraz şans işi gibi ama denenebilir buda.

tkod

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Ahmet Salih Göksu
Sorun anlatılana göre psu gibi duruyor hele hele 2060ta da böyle bir sorun yaşamışsın o bu iddiayı güçlendiriyor ekran kartını bi arkadaşının evine götür tekrar test yap orada eğer sıkıntı olmazsa psu patates olmuş geçmiş olsun.

şans işi değildi benimki direk 8 pinlerimde temazsızlık var, psu değişicem

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Dostum dediğin gibi 8 pinli güç kablolarında bir sorun var kesinlikle. Üstte de yazdığım gibi normalde 2 3 tane 10'ar dakikalık stres testinden sonra no signale düşen sistem dün 4 5 test boyunca düşmedi, en son yanık kokusu aldığım gibi kapattım sistemi. Gördüğüm kadarıyla yanan şey o anda ekran kartına takılı olan 8 pinli güç kablosu, benim psu'mda ikinci bir 8 pinli kablo var şimdi onunla kullanıyorum ve bir gündür falan no signale düşmedi. Umarım sorun başından beri bu yanan 8 pinli güç kablosundadır, böyle olsa bile PSU değişmeli miyim bilmiyorum. Çok teşekkür ederim cevabın için.

Dediğiniz gibi test edeceğim en yakın zamanda eğer tekrardan no signale düşme gibi bir şeyle karşılaşırsam, PSU'dan başka opsiyonum kalmadı zaten. Teşekkür ederim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr
şans işi değildi benimki direk 8 pinlerimde temazsızlık var, psu değişicem
temassızlık opsiyonu dışında hocam o zaten şans işi değil.
Tam takılı olup temassızlık kısmını elediğimiz bir durumda şans işi oluyor.

Top Bottom