Monster Abra A5 V21.2 Darboğaz sorunu

Reaksiyon skoru
33
zamanında monster abra a5 v21.2 aldım aslında gayet memnundum sonra arkadaşlarla dying light oynayalım dedik kayıt alıp yt ye atar sonra izler güleriz mantığıyla hareket ettik en iyi pc bende olduğu için kadyı ben almaya başladım ama fps çok düşüyordu ne olduğunu anlamadım sonra biraz üstüne düşünce farkettimki dying lightta grafikler full olmasına rağmen ekran kartı max %30 kullanılıyo işlemci ise %100 ne yaptık ne ettik çözemedik god of warda aynı şekil grafikler full olmasına rağmen ekran kartı max %90 oldu işlemci ise %100 bunun bir çözümü var mı ne yapmam gerekiyor ekran kartının tam gücünü alamamak canımı çok sıkıyor sözde 4050 var ama dying light gibi birkaç senelik bir oyunu bile doğru düzgün kayıt alamıyorum (az önce okurken farkettim sıkıyor kelimesini yanlış yazmışım banlamayın lütfen)

Son düzenleme:
Hocam normalde 12450h ile 4050 dengeli bir sistem. Ancak ben olası ihtimalleri size listeleyeyim;
- Kayıt alırken işlemciye çok yük biner. Bundan dolayı oyunlara darboğaz yaşatabilir.
- Bakımını yaptırmadıysanız sıcaklıktan dolayı işlemciniz darboğaz oluyordur. Tam performansını alamıyor olabilirsiniz.
- Bakım yapıldıysa, macun pump-out yapmış olabilir. Bu durumda tekrar bakım yapılması şart.

İşlemciniz kullanım oranından ziyade kaç watt çekiyor, kaç dereceye çıkıyor... Bunları gözlemlerseniz daha net konuşabiliriz.

Hocam normalde 12450h ile 4050 dengeli bir sistem. Ancak ben olası ihtimalleri size listeleyeyim;
- Kayıt alırken işlemciye çok yük biner. Bundan dolayı oyunlara darboğaz yaşatabilir.
- Bakımını yaptırmadıysanız sıcaklıktan dolayı işlemciniz darboğaz oluyordur. Tam performansını alamıyor olabilirsiniz.
- Bakım yapıldıysa, macun pump-out yapmış olabilir. Bu durumda tekrar bakım yapılması şart.

İşlemciniz kullanım oranından ziyade kaç watt çekiyor, kaç dereceye çıkıyor... Bunları gözlemlerseniz daha net konuşabiliriz.
hocam günaydın şimdi sırasıyla cevap veriyim bende kayıt alırken her şeye bi göz atıyorum aslında ve program en azından kendi dediğinde göre işlemcinin max %7 sini alıyor tabii bu programın dediği değer ne kadar doğru bilmiyorum müsaitlik olmadığından bakımı yapılmadı 2. dediğiniz olabilir video kaydına baktım ve oyunun ortalarındaki değerleri söyleyeceğim şimdi size gpu 65 derece %55 kullanım cpu afterburnere göre %51 kullanım 92 derece 46.7 watt alınan fps 50 şimdi başka bir anda gözüken afterburner değerlerini yazıcam gpu 62 derece %50 kullanım cpu 87 derece %51 kullanım 45.4 watt alınan fps 15 fps te tabii sahnenin ağırlığı ve yopunluğuda önemli ama ben en azından kendi düşünceme göre 9 senelik bir oyunda güçlü denilen bir ekran kartının 15 fps vermesi her şekilde bana garip geliyor masaüstü bilgisayarım var i7 2600 işlemci asus turbo gtx 970 onunla bile daha yüksek fps almıştım

İşlemci TDP değeri zaten 45w ve max 92 derece gördüyse termaller konusunda problem yok. O işlemci 100 dereceye kadar darboğaz yapmaz. Esas garip olan ekran kartınızın %50-%60 seviyelerinde kalması. İşlemcinin kullanım yüzdesi ile ekran kartının yakın olduğunu fark ettim ve aklıma acaba dahili intel grafiği mi kullanıyorsunuz sorusu geldi. Sizdeki modelde 4050'nin 140wattlık versiyonu var diye biliyorum. Oyunlarda genelde 80-110w arası güç çekmesi gerekir. İlk önceliğiniz 4050'nin kullanıldığından emin olmak olsun. Ondan sonra herhangi bir fps limitleyici var mı kontrol edin. Oyunda v_sync kapalı mı, Nvidia denetim masasında düşey senk. kapalı mı, Battery boost aktif mi... Bir de saçma bulacaksınız bu dediğimi ama adaptör takılı mı ? gibi sorulara cevap ararsanız belki bir çözüm bulunur.

İşlemci TDP değeri zaten 45w ve max 92 derece gördüyse termaller konusunda problem yok. O işlemci 100 dereceye kadar darboğaz yapmaz. Esas garip olan ekran kartınızın %50-%60 seviyelerinde kalması. Sizdeki modelde 4050'nin 140wattlık versiyonu var diye biliyorum. Oyunlarda genelde 80-110w arası güç çekmesi gerekir. Herhangi bir fps limitleyici var mı kontrol edin. Oyunda v_sync kapalı mı, Nvidia denetim masasında düşey senk. kapalı mı, Battery boost aktif mi... Bir de saçma bulacaksınız bu dediğimi ama adaptör takılı mı ? gibi sorulara cevap ararsanız belki bir çözüm bulunur.
Eve gidince dediklerinize kesinlikle bakıp size haber vereceğim hocam

İşlemci TDP değeri zaten 45w ve max 92 derece gördüyse termaller konusunda problem yok. O işlemci 100 dereceye kadar darboğaz yapmaz. Esas garip olan ekran kartınızın %50-%60 seviyelerinde kalması. İşlemcinin kullanım yüzdesi ile ekran kartının yakın olduğunu fark ettim ve aklıma acaba dahili intel grafiği mi kullanıyorsunuz sorusu geldi. Sizdeki modelde 4050'nin 140wattlık versiyonu var diye biliyorum. Oyunlarda genelde 80-110w arası güç çekmesi gerekir. İlk önceliğiniz 4050'nin kullanıldığından emin olmak olsun. Ondan sonra herhangi bir fps limitleyici var mı kontrol edin. Oyunda v_sync kapalı mı, Nvidia denetim masasında düşey senk. kapalı mı, Battery boost aktif mi... Bir de saçma bulacaksınız bu dediğimi ama adaptör takılı mı ? gibi sorulara cevap ararsanız belki bir çözüm bulunur.
hocam kusura bakmayın baya bi gecikti öncelikle çok anlıkta olsa 100 dereceye çıktığını gördüm intelin dahili grafiğini kesin olarak kullanmadığımı söyleyebilirim öyle olsa inanın 5 fps bile zor alırım fps limitleyiciden kastınızı tam anlamadım oyunlardakileri diyorsanız oyunlarda sınırsız ayarı açıyorum oyunda v sync var mı bilmiyorum v sync ne onu da bilmiyorum bilgisizliğimi mazur görün nvidia denetim masadında düşey senkronizasyonu şimdi kapattım onunda ne olduğunu söylerseniz çok sevinirim battery boosttan kastınız bilgisayarın moduysa bilgisayar performans modunda ve son olarak adaptör kesin olarak takılı bundan da eminim şimdi bi düşünce ekran kartının çektiği wattı açıkçası bilmiyorum o ayarı açmamışım maalesef afterburnerda

Geri