Neler Yeni

Monster Aryond A32 V1.2 31.5" 165HZ QHD Curved Hoparlörlü Oyuncu Monitörü 5599TL

omuraycil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Ömür AYCIL
Ürünü aldım 3-4 gün sabrettim kendimi ikna ederim diye fakat yorumlarım şu şekilde:

-Rahatsız edici ghosting.
-Mod denen hiç bişey yok değiştirsenizde canlı renkleri bir türlü alamadım. Standart oyunlarda yeterli ama film ve hikayeli oyunlarda manzara iptal oluyor resmen.
-Dengesi konusunda bence sorunları var ayakları hiç güvenilir durmadı
-IPS panel alınca değerini anladım IPS kullanılmadan VA övülmemeli.
-32" fazla büyük geldi birde 24" ile yanyana kullanılacaksa yanında 24" oyuncak gibi oluyor.

İade ettim biraz daha bütçe çıkarıp 27" Asus aldım.
paylaşılan monitörü bilmem ama hazırda philips va panel kullanıyordum asus tuf ıps monitör aldım ıps ekranda va paneldeki görüntüyü alamadım ıps olanı iade ettim ve aşırı aşırı ghosting vardı oyunu geçtim sayfayı aşağıya kaydırıken bile ghosting çıkıyordu.
Kısaca her ıps va panelden iyi değil

Erlik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Boris Manco
paylaşılan monitörü bilmem ama hazırda philips va panel kullanıyordum asus tuf ıps monitör aldım ıps ekranda va paneldeki görüntüyü alamadım ıps olanı iade ettim ve aşırı aşırı ghosting vardı oyunu geçtim sayfayı aşağıya kaydırıken bile ghosting çıkıyordu.
Kısaca her ıps va panelden iyi değil
Hocam ghosting inanılmaz bir tecrübe zaten onu ne VA ne IPS kurtarır haklısınız. Ben düzgün IPS ve VA bir monitör için o kıyası yapmış olayım çok haklısınız. İlk monitörü alırken çok düşünmemiştim fakat 2. monitörümde önce bu Aryondu aldım kötü tecrübe sonunda Vatan'a gidip birçok monitörü deneyimledim inan IPS farkını orada anladım. Belki başka markada VA performansı daha iyidir fakat ASUS için IPS renk konusunda açık ara daha iyi (ghosting şükür yaşamadım).

Akanzai

80+
Ben de AOC marka VA panelli monitör kullanıyorum sıfır ghosting diyebilirim.Asla anlaşılmıyor.Kullandığım en iyi VA panellerden biri olabilir.Black smearing kronik problemi ise çok abartılıyor.Bendekin de çok zor fark ediliyor.Oyunda zaten göremiyorsunuz.Yani demem o ki iyi VA panel ips ekranları aratmıyor hatta siyahlar konusunda avantajlı.Ürüne gelirsek almayın.27 inc en ideal boyut ve bu monitör çok sorunlu.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Ben de AOC marka VA panelli monitör kullanıyorum sıfır ghosting diyebilirim.Asla anlaşılmıyor.Kullandığım en iyi VA panellerden biri olabilir.Black smearing kronik problemi ise çok abartılıyor.Bendekin de çok zor fark ediliyor.Oyunda zaten göremiyorsunuz.Yani demem o ki iyi VA panel ips ekranları aratmıyor hatta siyahlar konusunda avantajlı.Ürüne gelirsek almayın.27 inc en ideal boyut ve bu monitör çok sorunlu.
1 ms gtg olmadığı sürece neredeyse tüm va panellerde ghosting mevcuttur , 1 ms gtg olursa va panel alınabilir fakat onlarda çok pahalı ips panel parasına denk geliyor yani çok ucuz olmadığı sürece va panel alınmaz , hayatında 1 kez bile ips panel kullansan renklerin farkını/kalitesini anlarsın zaten , hız olarakta her türlü ips daha iyi . Ghosting testin fotoğrafını atar mısın?

Akanzai

80+
1 ms gtg olmadığı sürece neredeyse tüm va panellerde ghosting mevcuttur , 1 ms gtg olursa va panel alınabilir fakat onlarda çok pahalı ips panel parasına denk geliyor yani çok ucuz olmadığı sürece va panel alınmaz , hayatında 1 kez bile ips panel kullansan renklerin farkını/kalitesini anlarsın zaten , hız olarakta her türlü ips daha iyi . Ghosting testin fotoğrafını atar mısın?
Şimdi senin söylediğinemi inanıyım kendi deneyimlediğim tecrübeme ve gözlerime mi inanıyım? Ghosting problemi bildiğin yok.VA panel alınmaz kanısı kendi düşüncen.Bal gibide alınır.Kontrast renklerden çok daha önemli.Hele ki ışık sızması çekilcek çile değil.Bendekinde ışık sızması yok.Sadece çok az beyaz lekelenme var o da normal.Ben ips panelde kullandım rahat olabilirsin.Sen asıl kaliteli VA panel kullan ondan sonra konuşalım.Hız olarak ips her zaman daha iyi değildir.Samsungun g7 serisi şuan ipslere kök söktürür.İps panellerin ulaşamadığı response time değerlerini alıyor.Ayrıca en iyi panel şuan lgnin 27 inclik oled paneli.Oledler ucuzlayınca zaten ips yüzüne bakılmaz.Leş kontrast değerleri veriyor.TN panel bile kimi zaman daha yüksek kontrasta sahip.Ben sana burdan ghosting testi atsam sen onu ekranında anlayamayacaksın ki keza telefon kamerası nasıl yakalasın? Ağır çekim mod gerekli.Bunuda yapsam 720p görüntü vericek.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Şimdi senin söylediğinemi inanıyım kendi deneyimlediğim tecrübeme ve gözlerime mi inanıyım? Ghosting problemi bildiğin yok.VA panel alınmaz kanısı kendi düşüncen.Bal gibide alınır.Kontrast renklerden çok daha önemli.Hele ki ışık sızması çekilcek çile değil.Bendekinde ışık sızması yok.Sadece çok az beyaz lekelenme var o da normal.Ben ips panelde kullandım rahat olabilirsin.Sen asıl kaliteli VA panel kullan ondan sonra konuşalım.Hız olarak ips her zaman daha iyi değildir.Samsungun g7 serisi şuan ipslere kök söktürür.İps panellerin ulaşamadığı response time değerlerini alıyor.Ayrıca en iyi panel şuan lgnin 27 inclik oled paneli.Oledler ucuzlayınca zaten ips yüzüne bakılmaz.Leş kontrast değerleri veriyor.TN panel bile kimi zaman daha yüksek kontrasta sahip.Ben sana burdan ghosting testi atsam sen onu ekranında anlayamayacaksın ki keza telefon kamerası nasıl yakalasın? Ağır çekim mod gerekli.Bunuda yapsam 720p görüntü vericek.
Samsung g7 serisini övüyorsun , samsungun paneli en kötü paneller arasında monitörler için , g serisi zaten kronik ghosting sorunlu araştırmanı öneririm bilgin 0 çünkü. Kaliteli va paneller de ips fiyatına denk geliyor, gelip va panel alınır demende ayrı komedi :D

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
4 Ay önce aldım ghosting show yani almak isteyen varsa 4 aylık cihaz satayım. :D

Akanzai

80+
Samsung g7 serisini övüyorsun , samsungun paneli en kötü paneller arasında monitörler için , g serisi zaten kronik ghosting sorunlu araştırmanı öneririm bilgin 0 çünkü. Kaliteli va paneller de ips fiyatına denk geliyor, gelip va panel alınır demende ayrı komedi :D
Bilgi kapıştırmasına girmeyelim fena bozulursun.Sen orda nedemişsin ipsden hızlı olamaz.Bende sana g7 serisinin tepki süresiyle kapak yaptım bu 1.İkincisi ghosting sorunu g7 ile rafa kalktı senin gibi zır cahilin tabi haberi yok.Sen g3 ve g5 serisini baz alarak bilmeden konuştuğun çok belli bu 2.Bana bilgisiz diyeni tek yorumda ezdim hala 0 bilgilisin demen ayrı komedi bu 3.Kaliteli va ips fiyatına gelip gelmemesi önemli değil.İpsten daha fazla avantaj sunuyorsa zaten fiyatını hak etmiştir bu da 4.Hayatında hiç odyssey g7 görmemiş biri veya hayatında hiç kaliteli va görmemiş biri işkembeden sallasın dursun.Ayrıca va panellerin kalitelisi gene ipsten ucuza bulunabiliyor.Yurt dışı fiyatlarına bak öyle konuş.Ülkemize gelmemiş bir çok marka var.Benim kullandığım aoc bile şuan 7500 TL'ye 2k özellikleri dolu dolu ürün sunuyor.Aynı özelliklerdeki ips paneller 10k civarı.Boş yapmadan önce araştır.

Şunuda bırakıyım da azcık ingilizcen varsa izle.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
G7 ye kötü diyebilmek de ayrı bir kafa

LordCalap

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru