Neler Yeni

MONSTER MI? YOKSA EXCALIBUR MU?

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Ayrıyetten tavsiyem tekrardan ben olsam 12 taksitle excaliburu 27.000 e alırım ve garanti kapsamı dışında değilse ddr5 ramleri hallederim. Garanti kapsamı dışındaysa excaliburla görüşüp daha uyguna çözmeye çalışırım. 35k seviyesine çıkacaksanız ve ben o parayı sadece laptoba vereceğim derseniz de asusu tercih edebilirsiniz. Ancak dediğim gibi 8000 tl fark çok fazla diğer ekipmanlar halledilebilir. (Soğutma, klavye, fare, koltuk, monitör vb.) Keşke teknosadaki fiyat kalsaydı ve 32 gb ramli halin 27.700 e alsaydınız ancak malesef üzüldüm o olaya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Testleri beklenmeden kesinlikle tercih edilecek bir model değil sadece eğer testlerini bekleyeceksiniz bu modelde aklınızda olsun belki testleri güzel çıkar da bir anda fikirler değişir
Hocam elimde laptop istediğiniz testleri yapayım yollayabilirim. Dediğim gibi laptop valoda cs de falan uyuyo resmen. Performansı da kasamla benzer performans vermekte

Şu aralar ac serisine tekrardan başladım nostalji olsun diye. o yüzden rdr2 gow falan uğraşmıyorum ancak onlara da zaman gelecek 😅

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Ayrıyetten tavsiyem tekrardan ben olsam 12 taksitle excaliburu 27.000 e alırım ve garanti kapsamı dışında değilse ddr5 ramleri hallederim. Garanti kapsamı dışındaysa excaliburla görüşüp daha uyguna çözmeye çalışırım. 35k seviyesine çıkacaksanız ve ben o parayı sadece laptoba vereceğim derseniz de asusu tercih edebilirsiniz. Ancak dediğim gibi 8000 TL fark çok fazla diğer ekipmanlar halledilebilir. (Soğutma, klavye, fare, koltuk, monitör vb.) Keşke teknosadaki fiyat kalsaydı ve 32 gb ramli halin 27.700 e alsaydınız ancak malesef üzüldüm o olaya.

Hocam elimde laptop istediğiniz testleri yapayım yollayabilirim. Dediğim gibi laptop valoda cs de falan uyuyo resmen. Performansı da kasamla benzer performans vermekte
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v23-1/ bu model için demiştim elinizde bu model varsa testlerini yapıp gönderin bakalım biz de

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v23-1/ bu model için demiştim elinizde bu model varsa testlerini yapıp gönderin bakalım biz de
Ha yok pardon görmemişim bunu. Ancak ddr5 ram + işlemcisi falan baya güçlü. Alınabilir fark etmemişim o laptobu

75 watt diyolardı sanki

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Kanka 40k lara çıkacaksan 4070 li laptoplar denk gelir bence ya

illedesen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
recep tayyip
Hocam işte bana yanlış gelen şey bu bahsettiğimiz cihaz elimde ve kötü olan ( turbo fan sesi ve excalibur denetim merkezi hariç ) bir şey görmedim bahsedildiği kadar. Herkes excalibur alınmaz demekte daha önceki modelleri için hak veriyorum ancak bu modelden ben en ufak sorunda iademi yapardım zaten. Tüm testleri youtubeda paylaşsam ve her değeri asustan iyi çıksa bile excalibur alınmaz algısı olacak örnek.4000 serisinde excaliburun yanından geçilmez ifadesi bana yanlış geliyor model g870 iken. İphone harici telefon telefon değildir algısıyla aynı aslında. Evet bu casper markasının suçu ancak bozuk saat bile 2 kez doğruyu gösterir.

Kanka merak ettiğin ne varsa excaliburun o attığım modelini elimden geldiğince cevaplarım. Aynı şekil asusun o modeline sahip birine sorarsın o da cevap verir. Monster şu an alınacak gibi değil bence. Kendini asus ile aynı kalem görüp fiyatları benzetirsen kimse tercih etmez ki.
sağ ol kanka. eksik olma. i5 ve i7 arasında ne gibi bir fark olur acaba gözüm tam olarak kesmiyor.

G serilerin hala problemleri çözülmedi sanırsam uzak durun
teşekkürler

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
sağ ol kanka. eksik olma. i5 ve i7 arasında ne gibi bir fark olur acaba gözüm tam olarak kesmiyor.
İ5-12450h 4060 a yeterli. Ancak işin gereği işlemci lazım ise tam işlemci gücü farkını bilmiyorum. Ancak işlemci yükseltme ücreti çok fazla Casperda değmez.

illedesen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
recep tayyip
genel olarak 3d modelleme üzerine çalışıyorum. nadiren olsa da 2d modellemeyle uğraşıyorum. o sebepten dolayı ne kadar yüksek benim için o kadar iyi olur diye tahmin ediyorum.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer

teşekkürler
Valla zaten sevmediğim olaylardan biri kişinin parasını hak eden bir cihaz almaması ve mağdur olması. Yoksa neden uğraşayım burda kanka bi kârım yok bişeyim yok. Dediğim gibi o model hakkında merak ettiklerini cevaplarım. En iyi seçeneği de seçersin zaten değerlendirip.

genel olarak 3d modelleme üzerine çalışıyorum. nadiren olsa da 2d modellemeyle uğraşıyorum. o sebepten dolayı ne kadar yüksek benim için o kadar iyi olur diye tahmin ediyorum.
@berke. Hocam bilginiz varsa i5-12450h ile i7 li modelin arasındaki fark hakkında yardımcı olur musunuz

illedesen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
recep tayyip
Valla zaten sevmediğim olaylardan biri kişinin parasını hak eden bir cihaz almaması ve mağdur olması. Yoksa neden uğraşayım burda kanka bi kârım yok bişeyim yok. Dediğim gibi o model hakkında merak ettiklerini cevaplarım. En iyi seçeneği de seçersin zaten değerlendirip.

@berke. Hocam bilginiz varsa i5-12450h ile i7 li modelin arasındaki fark hakkında yardımcı olur musunuz
eyvallah kankam cansın. eksik olma.
tüm dostlara tavsiyeleri ve düşünceleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

inş bayramdan sonra siparişini geçeceğim.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke

I5 12450H I7 12700H'a göre kısılmış versiyon işlemcide 8C 12T bulunuyor I7 12700H'da ise bu durum 14C 20T şeklinde 1240H max 95W'da çalışabiliyorken 12700H max 115W'a kadar çıkabiliyor aralarındaki fark büyük.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
farkı fazla yok gibi hocam.

I5 12450H I7 12700H'a göre kısılmış versiyon işlemcide 8C 12T bulunuyor I7 12700H'da ise bu durum 14C 20T şeklinde 1240H max 95W'da çalışabiliyorken 12700H max 115W'a kadar çıkabiliyor aralarındaki fark büyük.
Sizce 6k farka değer mi peki o işlemci ? Onun yerine monster tercih edilmesi daha mantıklı bence.

Top Bottom