Neler Yeni

Monster T5 v19.2 şarj kesiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan Bahçeci
Merhaba arkadaşlar. 10.11.2020 yılında aldığım bir Monster T5 v19.2 var elimde. Bakımlarını düzenli yaptırırım ve tüm yazılımları da güncel durumda, işletim sistemim W11 ve laptopu alırken de orijinal olarak ekletmiştim sonradan kodla vs açmadım anakarta bağlı yani. Ancak son 1 yıldır gün içinde belirli aralıklarla şarj kesme sorunu mevcut. 4-5 saniyeliğine oluyor bu olay ama oyunda denk gelince haliyle tüm performans gidiyor oyun oynanmaz hale geliyor toparlanması da bir 10 saniye sürüyor. Denediğim çözümler olarak:

-Yetkili servise yolladım ancak 20 gün sonra bir problem yok şarj aleti ve batarya sağlam deyip, macun yenileyip geri yolladılar.
-Priz değiştirdim sorun hala aynı.
-Format attım bir değişiklik yok.
-Pil ayarlarından yüksek performansa aldım sonuç aynı, bir arkadaş ofis moduna al, düşük güç moduna al diye bir çözüm önermiş bir değişiklik yine olmadı.
-Gamebar kapattım birilerinin tavsiyesi üzerine, durum aynı.

Aşağıdaki görsellerden görebilirsiniz şarj kesme durumunu durumu. Pil sağlığım da yine görsellerde görüleceği üzere iyi durumda. Harici monitör kullanıyorum oyun esnasında laptop monitöründe açık uygulama bırakmam parlaklığını da en düşüğe alırım ki çok güç tüketmesin vs ama nafile, onu kapatsam bile problem güç eksikliği değil güç kesintisi olduğundan sorun çözülmüyor. Zaten şarj alır durumdayken oyunlarda FPS'im yüksek, kesilince fiyasko oluyor toparlayana kadar. Ayrıca tam şarj kapasitem de nasıl oluyorsa tasarım kapasitemden yüksek, normalde tam tersi olması gerekiyor diye biliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:
RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
SSD: Samsung 970 evo plus 500gb, WD 500 GB
GPU: RTX2060 6GB
Anakart: Mobile Intel® HM470 Chipset
CPU: i7-10750H

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    82 KB · Hit: 34
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    82.8 KB · Hit: 32
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    15.6 KB · Hit: 28

ConquerorXIV

80+ Gold
işte monster alınmaz diye boşuna demiyoruz kalitesiz işte, servisine göndersen ne olcak garantisi yok sadece bedavadan macunla gönder tabi.
muhtemelen adaptör de sorun var farklı adaptör denemek lazım ha bir de bataryayı devre dışı bırakıp deneyip emin ol.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan Bahçeci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işte monster alınmaz diye boşuna demiyoruz kalitesiz işte, servisine göndersen ne olcak garantisi yok sadece bedavadan macunla gönder tabi.
muhtemelen adaptör de sorun var farklı adaptör denemek lazım ha bir de bataryayı devre dışı bırakıp deneyip emin ol.
Bunun aynısından bulma ihtimalim pek yok gibi, bakındım ancak piyasada bulamadım. Adaptörlerde de markalara uzağım, herhangi bir 19.5V-9.23A 180W adaptör iş yapar mı yoksa dikkat etmem gereken başka teknik özellikler mevcut mu?

Ekler

• IMG_5663.jpeg
    IMG_5663.jpeg
    2.5 MB · Hit: 25
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,267
Üyeler
160,512
Son üye