Neler Yeni

Monster vs Asus laptop

Sizce hangisi?

• MONSTER

• ASUS

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
Merhabalar öncelikle. 3d modelleme ve oyun tasarımı için bir laptop bakıyorum ve hem fiyatlarının yakın olması hem de forumdaki arkadaşların önerisiyle iki model arasında kararsız kalmış durumdayım ve size somak istiyorum. Siz olsanız monster tulpar t20.4 ümü tercih edersiniz yoksa ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 imi?
Her iki laptopun da benchmark testlerini aşağıya link olarak bırakacağım ve farkettiğim şu ki asus laptopta 1080p ve 1440p de biraz biraz darboğaz yapıyor.
Benim gözümden her iki cihazın da artılarını ve eksilerini aşağıya yazacağım yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Monster artıları:
+ İşlemcisi bariz şekilde rakibine göre daha iyi (i7 11800h)
+- benim için artı mı eksi mi olduğuna emin değilim fakat 17 inch ekranı var ve rakibine göre daha büyük.
+ 115+15w ekran kartı. rakibi 110w+10w (115+15) (RTX 3060 MAX-P)

monster eksileri:
- rakibine göre çok daha ağır. yaklaşık 2.5 kg.
- full hd ve 144 hz ekran. rakibi 2k ve 165 hz ekrana sahi
- batarya süresi rakibine göre çok geride ki bu bir laptop için bence önemli
- plastik ve şık görünmeyen bir kasa
- 8+8 16gb 3200mhz ddr4 ram RAKİBİ ddr5 kullanıyor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

asus rog artıları:
+ rakibine göre daha hafif ve taşınabilir (1.9kg)
+- 15,6 inc ekran
+ 10 saate kadar pilde kullanma imkanı
+ şık tasarım
+ 2k + 165hz ips ekran
+ 8+8 16gb 4800mhz ddr5 ram

asus rog eksileri:
- işlemcisi rakibine göre daha kötü (r7 6800h)
- ekran kartı voltajı bir tık daha düşük (110+10) (RTX 3060 MAX-P)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

monster t7 v20.4 inceleme :

monster t7 v20.4 link : https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-4/
ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 inceleme :

ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 link : https://rog.asus.com/tr/laptops/rog-zephyrus/rog-zephyrus-g15-2022-series/wtb/?productName=ROG Zephyrus G15 (2022) ROG Zephyrus G15 (2022)&levelTagId=157851

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Merhabalar öncelikle. 3d modelleme ve oyun tasarımı için bir laptop bakıyorum ve hem fiyatlarının yakın olması hem de forumdaki arkadaşların önerisiyle iki model arasında kararsız kalmış durumdayım ve size somak istiyorum. Siz olsanız monster tulpar t20.4 ümü tercih edersiniz yoksa ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 imi?
Her iki laptopun da benchmark testlerini aşağıya link olarak bırakacağım ve farkettiğim şu ki asus laptopta 1080p ve 1440p de biraz biraz darboğaz yapıyor.
Benim gözümden her iki cihazın da artılarını ve eksilerini aşağıya yazacağım yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.

Monster artıları:
+ İşlemcisi bariz şekilde rakibine göre daha iyi (i7 11800h)
+- benim için artı mı eksi mi olduğuna emin değilim fakat 17 inch ekranı var ve rakibine göre daha büyük.
+ 115+15w ekran kartı. rakibi 110w+10w (115+15) (RTX 3060 MAX-P)

monster eksileri:
- rakibine göre çok daha ağır. yaklaşık 2.5 kg.
- full hd ve 144 hz ekran. rakibi 2k ve 165 hz ekrana sahi
- batarya süresi rakibine göre çok geride ki bu bir laptop için bence önemli
- plastik ve şık görünmeyen bir kasa
- 8+8 16gb 3200mhz ddr4 ram RAKİBİ ddr5 kullanıyor.

asus rog artıları:
+ rakibine göre daha hafif ve taşınabilir (1.9kg)
+- 15,6 inc ekran
+ 10 saate kadar pilde kullanma imkanı
+ şık tasarım
+ 2k + 165hz ips ekran
+ 8+8 16gb 4800mhz ddr5 ram

asus rog eksileri:
- işlemcisi rakibine göre daha kötü (r7 6800h)
- ekran kartı voltajı bir tık daha düşük (110+10) (RTX 3060 MAX-P)

monster t7 v20.4 inceleme :

monster t7 v20.4 link : https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-4/
ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 inceleme :

ASUS Rog Zephyrus G15 Ga503rm-hq068 link : https://rog.asus.com/tr/laptops/rog-zephyrus/rog-zephyrus-g15-2022-series/wtb/?productName=ROG Zephyrus G15 (2022) ROG Zephyrus G15 (2022)&levelTagId=157851

kesinlike asus öneririm

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
İşlemci farkına değer diyorsunuz yani? Biraz düşününce evet asus'un dışarıda kullanığım rahatlığı bile yeter gibi.
her türlü değer monster önermiyorum. Kalite konusunda asus tartışılmaz bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani o laptop ısınıpta sana işlemcinin tam performansını veremzse ne anlamı var ki?

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
her türlü değer monster önermiyorum. Kalite konusunda asus tartışılmaz bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani o laptop ısınıpta sana işlemcinin tam performansını veremzse ne anlamı var ki?
Orası da var.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,088
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İşlemci farkına değer diyorsunuz yani? Biraz düşününce evet asus'un dışarıda kullanığım rahatlığı bile yeter gibi.
6800H'ın 11800H'tan kötü olduğunu mu sanıyorsunuz?

sercilong

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
SERCAN UZUN
Çok net bir şekilde Asus almalısınız. Zaten 17.3 inç boyuta ve şarjsız kullanıma olumlu bakmıyorsanız karar vermeniz çok daha kolay ama bunlar olmasa dahi Asus tercih edilir.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Asus.

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Bu soruya Asus demeyen, Monster çalışanıdır :)

Top Bottom