Neler Yeni

MOTOR LASTİK BASINCI KAÇ OLMALI

jaksndw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Mehmet Uygun
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Dün öne 30 bastım arkaya tam basamadım 50 psi falan gösteriyordu makine sanırım tam takamamıştım, tekrar basacağım önü de kitapçıktakine uygun şekilde düzeltirim
Lastiğin havası fazla inik haldeyken mi hava basmıştınız?

ZEO.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
berkay
Kimya ve fizik dersinde uyuyunca böyle oluyor demek.
internetten motorun kitapçığına baktım , orada lastik bölümünde 10PR yazıyormuş . Anlık bakınca ben PS olarak anlamışım , ona istinaden yazdım ; yoksa kimya fizik ile falan alakası yok .

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Lastiğin havası fazla inik haldeyken mi hava basmıştınız?
Hayır şuanki en son hava kaç basıldı bilmiyorum kontrol ve düzeltme amaçlı benzinlikteki hava cihazından bastım ama tam oturtamadım siboba o yüzden yavlış okudu diye düşünüyorum arka lastiği ön ise 22de falandı 30 yapmıştım tekrar düşüreceğim bugün veya yarın farklı bir benzinlikte her iki lastiği de :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Patronumun motoru normalde fakat ben kullanıyorum, bi bakım da yaptırmam gerekli zaten rölanti devri çok düşük, karbüratör ayarı vs. yapacağım boş bir zamanımda

jaksndw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Mehmet Uygun
İlgilendiği Kategoriler
Pc
internetten motorun kitapçığına baktım , orada lastik bölümünde 10PR yazıyormuş . Anlık bakınca ben PS olarak anlamışım , ona istinaden yazdım ; yoksa kimya fizik ile falan alakası yok .

Hayır şuanki en son hava kaç basıldı bilmiyorum kontrol ve düzeltme amaçlı benzinlikteki hava cihazından bastım ama tam oturtamadım siboba o yüzden yavlış okudu diye düşünüyorum arka lastiği ön ise 22de falandı 30 yapmıştım tekrar düşüreceğim bugün veya yarın farklı bir benzinlikte her iki lastiği de :D

Patronumun motoru normalde fakat ben kullanıyorum, bi bakım da yaptırmam gerekli zaten rölanti devri çok düşük, karbüratör ayarı vs. yapacağım boş bir zamanımda
Lastik basıncı ilk başta fazla düşükse benzinlikteki cihazlar değerleri yanlış gösteriyor. Bu yüzden düşük basınçlı lastiğe hava basmadan önce makinedeki bir düğmeye basmak gerekiyor.

Değerler son sayfada yazıyor. Dosya fazla büyük kitapçığı yükleyemedim. https://www.honda.com.tr/motosiklet/honda-sahipleri/kullanim-kitapciklari/activa-125

Ekler

• Screenshot_20250206_134512_Office.jpg
    Screenshot_20250206_134512_Office.jpg
    416.1 KB · Hit: 8
Son düzenleme:

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Lastik basıncı ilk başta fazla düşükse benzinlikteki cihazlar değerleri yanlış gösteriyor. Bu yüzden düşük basınçlı lastiğe hava basmadan önce makinedeki bir düğmeye basmak gerekiyor.
O anlamda tamam şimdi anladım, o kadar düşük değil zaten 1 aydır falan motoru kullanıyorum komple inik seviyesindeyse falan öyle gözüküyor ama 20-30psi aralığında falan vardır şuan en az tam bilmiyorum o yüzden tam düzeltmek için hava basacağım tekrardan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,875
Üyeler
169,487
Son üye
Mayerli61
Top Bottom