Logitech, Razer veya farklı bilgisayar bileşenleri firmalarının ₺0-300 arası satılan mouse padleri çakma oluyor. Aşırı kokan ve cilde zararlı, ama kir tutup yavaşlamak dışında kolay kolay yırtılmayan kötü plastikten yapılıyor.
Bu tarz bir Razer mouse padi ben de yıllarca kullandım. Amazon'dan sonra Black Deer bir mouse pad almıştım, o da ₺100 civarı bir şeydi. 6 ay sonra bir yeri şişti, ofist tipi 70x30 üründü. Neyse sonra KlasseGear PRO Black Edition 70x30'unu aldım. Onu alırken de Scyrox V8 almıştım, yani ortalama 1-2 ay kullandım. Gayet başarılıydı. Ama Longteng indirimide görünce ₺850 bulutlusunu almıştım. Yüzeyi tırtıklı olsa da 90x40 genel mouse padler göre fare daha akıcı çalışıyordu. Sonrandan Kensei ve Wraith speed yüzeylerini de denedim. Kensei 50x50 ve yüzeyi Hybrid (Longteng ile aynı) ama yüzeyi tırtıklı değildi ve Longteng'e göre daha kaliteliydi. Wraith yüzeyi ise en kaliteli geleniydi, ama onun da alt kısmı kauçuk değil ve baskı yaparsan, bükersen zarar görüyor. Ayrıca speed bana pek gitmedi, yüzeyi de çok zorlarsam yanma yapıyordu. Ayrıca bir miktarı monitör ayağının altında kaldıydı, dün geri Longteng geçerken orasının çöktüğünü gördüm. Pek düzelecek gibi durmuyor.
Yani mouse padin üstüne ağır bir cisim gelecekse ve masanda yer yoksa Wraith önermem. Gerçi alınabilir ama küçük bir kısmının zarar görebileceğinin farkında olun.
Longteng ve Kensei arasında Kensei çok daha iyi ama bütçenizi bir tık aşıyor.
Klasse Longteng Huoyun Special Edition 480x400x4 mm E-Sports Gaming Oyuncu Mouse Pad (Vaxee) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Kensei bağlantıda attığım modeli ₺1200, diğer modelleri ₺1400 satılıyor. Boyutu da 50x50, bu monitör ayağım boşta kalmadan her yeri kaplıyor. Yakında tekrar dönebilirim.
Lonteng boyutu 50x50 ve tasarımı farklı şu ürünleri de var. Yüzey aynı diye biliyorum.
Klasse Gosu 500x500x4mm E-Sports Gaming Oyuncu Anime Mouse Pad (Akai me) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Ayrıca KlasseGear speed yüzeyi de var. Denemedim ama CS2 ve Valorant oynuyorsan hybrid yüzeyler daha iyi oluyor.
Klasse Blitz Speed Series 480x400x4 mm E-Sports Gaming Oyuncu Mouse Pad (G-Bear Black) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Kendi siteleri var. İçerik üreticileri kodları vb. ile KlasseGear daha ucuza denk gelebiliyor. Eğer peşin alacaksan KlasseGear için KEYMO10 kodunu kullanabilirsin.
Son olarak ben çok hırslı rekabetçi oyuncu değilim diyorsanız, bağlantıdaki ürünü alın geçin.
Klasse Pro - 5 Farklı Model Dikişli Kenar 70x30 cm Oyuncu Gaming Mouse Pad (Drake Dawn) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr