Yardım Mouse Pad Önerisi Lazım

Luci_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
173
Merhaba kendime yeni bir mouse pad almayı düşünüyorum ama bu konuda tavsiye lazım.

Şu an logitech diye satılan bir mousepad kullanıyorum 250tl ye almıştım ama bunlar fason üretim sanırım bilmiyorum tam olarak birde elimde trendyolun geçenlerde 50 tl ye sattığı mousepad duruyor hiç açmadım.
Bütçe 1000tl civarı mümkünse taksitli olmalı. Loginin mousepadi bir tık küçük geliyor ondan biraz büyük olsa yeter. Razer ve SteelSeries QCK lara baktım ama emin değilim sizce bu markalar alını mı yoksa fiyatları şişirilmiş mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şu an kullandığım mousepad:

Logitech, Razer veya farklı bilgisayar bileşenleri firmalarının ₺0-300 arası satılan mouse padleri çakma oluyor. Aşırı kokan ve cilde zararlı, ama kir tutup yavaşlamak dışında kolay kolay yırtılmayan kötü plastikten yapılıyor.

İlk olarak orijinal Razel ve SS fiyatları bence döviz kaynaklı biraz yüksek. Yani bu fiyat aralığına dikişli ürün bulman zor olduğu gibi, dikişli olanlar da öyle kaliteli olmuyorlar. Daha çok yerli markaların mouse padlerine yönelmeni öneririm.

Porge veya XRades gibi mouse pad firmalarından uzak dur. Porge'nin 4mm ₺700 satılan mouse padini denedim. Genelde ₺300-500 satılan 90x40 baskı ve yüzeylerinden çok farkı yok. Boyuta göre fiyat biçmişler. XRades şu an ana odağı olmasa da ₺350 bir tane Longteng yüzey oranları ile aynı olan ama yüzey kalitesi olarak çok aşağıda olan kare mouse padini aldım ve buruşuk geldi, düzelmeyince de yatağımın yanındaki komidinin üstüne koydum. Kedim tırmalamak için kullanıyor. Yeni kare mouse padler çıkarmışlar, ama pazarlama taktikleri ve fiyatları çok da kaliteli olmadıklarını düşündürdü. Bir ara uygun fiyattan yakalarsam yine de deneyip şans vermek istiyorum. Kırışma sorunlarını çözdülers ₺500 iş görür dü de ₺600 indirimli hali ve bir de Artisan Fabric diye popüler Artisan firmasının çakmasını yapmışlar. Ben başta yerli üretim sanıyordum da bence bunlar direkt Çin'den getiriyorlar. Porge direkt Çin gönderdikleri kutu, poşet vb. anlıyorsunuz zaten.

Bu tarz bir Razer mouse padi ben de yıllarca kullandım. Amazon'dan sonra Black Deer bir mouse pad almıştım, o da ₺100 civarı bir şeydi. 6 ay sonra bir yeri şişti, ofist tipi 70x30 üründü. Neyse sonra KlasseGear PRO Black Edition 70x30'unu aldım. Onu alırken de Scyrox V8 almıştım, yani ortalama 1-2 ay kullandım. Gayet başarılıydı. Ama Longteng indirimide görünce ₺850 bulutlusunu almıştım. Yüzeyi tırtıklı olsa da 90x40 genel mouse padler göre fare daha akıcı çalışıyordu. Sonrandan Kensei ve Wraith speed yüzeylerini de denedim. Kensei 50x50 ve yüzeyi Hybrid (Longteng ile aynı) ama yüzeyi tırtıklı değildi ve Longteng'e göre daha kaliteliydi. Wraith yüzeyi ise en kaliteli geleniydi, ama onun da alt kısmı kauçuk değil ve baskı yaparsan, bükersen zarar görüyor. Ayrıca speed bana pek gitmedi, yüzeyi de çok zorlarsam yanma yapıyordu. Ayrıca bir miktarı monitör ayağının altında kaldıydı, dün geri Longteng geçerken orasının çöktüğünü gördüm. Pek düzelecek gibi durmuyor.

Yani mouse padin üstüne ağır bir cisim gelecekse ve masanda yer yoksa Wraith önermem. Gerçi alınabilir ama küçük bir kısmının zarar görebileceğinin farkında olun.

Longteng ve Kensei arasında Kensei çok daha iyi ama bütçenizi bir tık aşıyor.

Kensei bağlantıda attığım modeli ₺1200, diğer modelleri ₺1400 satılıyor. Boyutu da 50x50, bu monitör ayağım boşta kalmadan her yeri kaplıyor. Yakında tekrar dönebilirim.

Lonteng boyutu 50x50 ve tasarımı farklı şu ürünleri de var. Yüzey aynı diye biliyorum.

Ayrıca KlasseGear speed yüzeyi de var. Denemedim ama CS2 ve Valorant oynuyorsan hybrid yüzeyler daha iyi oluyor.

Kendi siteleri var. İçerik üreticileri kodları vb. ile KlasseGear daha ucuza denk gelebiliyor. Eğer peşin alacaksan KlasseGear için KEYMO10 kodunu kullanabilirsin.

Son olarak ben çok hırslı rekabetçi oyuncu değilim diyorsanız, bağlantıdaki ürünlerden birini alın geçin.

Son düzenleme:
Logitech, Razer veya farklı bilgisayar bileşenleri firmalarının ₺0-300 arası satılan mouse padleri çakma oluyor. Aşırı kokan ve cilde zararlı, ama kir tutup yavaşlamak dışında kolay kolay yırtılmayan kötü plastikten yapılıyor.

Bu tarz bir Razer mouse padi ben de yıllarca kullandım. Amazon'dan sonra Black Deer bir mouse pad almıştım, o da ₺100 civarı bir şeydi. 6 ay sonra bir yeri şişti, ofist tipi 70x30 üründü. Neyse sonra KlasseGear PRO Black Edition 70x30'unu aldım. Onu alırken de Scyrox V8 almıştım, yani ortalama 1-2 ay kullandım. Gayet başarılıydı. Ama Longteng indirimide görünce ₺850 bulutlusunu almıştım. Yüzeyi tırtıklı olsa da 90x40 genel mouse padler göre fare daha akıcı çalışıyordu. Sonrandan Kensei ve Wraith speed yüzeylerini de denedim. Kensei 50x50 ve yüzeyi Hybrid (Longteng ile aynı) ama yüzeyi tırtıklı değildi ve Longteng'e göre daha kaliteliydi. Wraith yüzeyi ise en kaliteli geleniydi, ama onun da alt kısmı kauçuk değil ve baskı yaparsan, bükersen zarar görüyor. Ayrıca speed bana pek gitmedi, yüzeyi de çok zorlarsam yanma yapıyordu. Ayrıca bir miktarı monitör ayağının altında kaldıydı, dün geri Longteng geçerken orasının çöktüğünü gördüm. Pek düzelecek gibi durmuyor.

Yani mouse padin üstüne ağır bir cisim gelecekse ve masanda yer yoksa Wraith önermem. Gerçi alınabilir ama küçük bir kısmının zarar görebileceğinin farkında olun.

Longteng ve Kensei arasında Kensei çok daha iyi ama bütçenizi bir tık aşıyor.

Kensei bağlantıda attığım modeli ₺1200, diğer modelleri ₺1400 satılıyor. Boyutu da 50x50, bu monitör ayağım boşta kalmadan her yeri kaplıyor. Yakında tekrar dönebilirim.

Lonteng boyutu 50x50 ve tasarımı farklı şu ürünleri de var. Yüzey aynı diye biliyorum.

Ayrıca KlasseGear speed yüzeyi de var. Denemedim ama CS2 ve Valorant oynuyorsan hybrid yüzeyler daha iyi oluyor.

Kendi siteleri var. İçerik üreticileri kodları vb. ile KlasseGear daha ucuza denk gelebiliyor. Eğer peşin alacaksan KlasseGear için KEYMO10 kodunu kullanabilirsin.

Son olarak ben çok hırslı rekabetçi oyuncu değilim diyorsanız, bağlantıdaki ürünü alın geçin.
Hocam öncelikle teşekkürler, üzeri resimli mousepadleri beğenmiyor biraz daha basic olmasını tercih ederim.

Klasse Longteng i çok duydum güzel gibi duruyor. Ben genellikle valorant oynuyorum 800dpi 0.38 sens ile

Bu iki mousepadi biraz inceledim ama mouspadlerden hiç anlamıyorum Sphex V3 ince bir mouspadmiş sanırım. Sphex v3 globolde 25 dolar şu an satılan fiyatı baya uygun ama önemli olan kalitesi tabi.

Deatheader v3 pro kullanıyorum mouse olarak ve razer mouseların razer mouspadlerle daha iyi performans verdiği söyleniyor

Bu mouse padin kenarları dikişli değil, kullanıma bağlı atma olabilir. Bundan yana sıkıntınız yoksa alınabilir. Ayrıca inceymiş bu rahatsızlık verebilir. Bu tarz mouse padlerin masaya yapışma durumunu da çok gördüm. Oyuncu mouse padlerinde 3 veya 4mm mouse pad daha ideal oluyor.

Razer mouseler ile iyi performans veriyor bir tık saçma söylem olmuş. Marka ve konudan bağımsız bu sabun her derde deva gibi söylemleri pek ciddiye almayın.

Son düzenleme:
Bu mouse padin kenarları dikişli değil, kullanıma bağlı atma olabilir. Bundan yana sıkıntınız yoksa alınabilir. Ayrıca inceymiş bu rahatsızlık verebilir. Bu tarz mouse padlerin masaya yapışma durumunu da çok gördüm. Oyuncu mouse padlerinde 3 veya 4mm mouse pad daha ideal oluyor.

Razer mouseler ile iyi performans veriyor bir tık saçma söylem olmuş. Marka ve konudan bağımsız bu sabun her derde deva gibi söylemleri pek ciddiye almayın.
Şu an sizin attığınız klasse ile gigantus arasında kaldım

Şu an sizin attığınız klasse ile gigantus arasında kaldım

Razer ve SS konusunda da ilk mesaja bir şeyler yazdım. Mesajı düzenlediğimden alıntı yaparken görmemiş olabilirsiniz. Bence yerelde bu fiyatlara Razer veya SS marka mouse pad alınmaz. İyi ürünleri ₺2000 başlıyor. O civara da Wraith Poron mouse padleri alınabiliyor yani. Mouse pad işinde pahalı kalıyorlar.

Üstteki mesaja düzenleme yapmıştım. Ayrıca bütçem çok çıkmaz diyorsanız şu ürünler de alınabilir.

Kensei mouse pade de bir şans vermenizi öneririm. Longteng'den daha çok onu öneriyorum. Longteng de kötü değil, ama bu hafif tırtıklı yüzeyi sevmeyenler olabiliyor.

Yine de Razer alacaksanız ₺1200 olan ₺675 daha iyi, en azından 0.4mm gibi ince bir şey değil. Ama yine kenar dikişleri yok.

Razer ve SS konusunda da ilk mesaja bir şeyler yazdım. Mesajı düzenlediğimden alıntı yaparken görmemiş olabilirsiniz. Bence yerelde bu fiyatlara Razer veya SS marka mouse pad alınmaz. İyi ürünleri ₺2000 başlıyor. O civara da Wraith Poron mouse padleri alınabiliyor yani. Mouse pad işinde pahalı kalıyorlar.

Üstteki mesaja düzenleme yapmıştım. Ayrıca bütçem çok çıkmaz diyorsanız şu ürünler de alınabilir.

Kensei mouse pade de bir şans vermenizi öneririm. Longteng'den daha çok onu öneriyorum. Longteng de kötü değil, ama bu hafif tırtıklı yüzeyi sevmeyenler olabiliyor.

Yine de Razer alacaksanız ₺1200 olan ₺675 daha iyi, en azından 0.4mm gibi ince bir şey değil. Ama yine kenar dikişleri yok.
Evet düzenlemeyi görmemiştim bütçeyi 1250 ye kadar falan çıkarım orada sorun yok oynatırım yani değecek olduktan sonra. Gigantus V2 razer ın kendi sitesinde 30 dolar ve şu an teknosada 29 dolara falan satıyor yani neredeyse aynı.

İnce olanı almaktan vazgeçtim o benlik değil. Kenarlarının dikişsiz olması iyi değil işte ben bir yıl qck kullanmıştım sorun olmamıştı ama olmayacakta değil.

Kensei dediğiniz model anladığım kadarıyla resimli onu o yüzden pek tercih etmek istemiyorum ben siyah mouspad seviyor olursa kenarında logo olsa yeter yani

Kıyaslamanız için KlasseGear Longteng ve KlasseGear PRO Black Edition edition bırakayım. KlasseGear PRO tozdan bir tık anlaşılmıyor. Ama yüzeyi daha düz, şu an kullandığınız mouse padin daha kaliteli malzemeden yapılmış versiyonu diyebilirim. Longteng ise gördüğünüz kadar bir tırtıklı, ama öyle rahatsız edecek seviyede değil ve başta sürtüyor gibi hissettirse de 70x30 mouse padin %70 speed %30 control yüzeyinden daha iyi kayıyor. Longteng %50 speed %50 control diye belirtiyor.

Yüzeyleri de 70x30 daha sert, Longteng ise daha yumuşak ama öyle içine basınca gömülen gibi değil. Keza Kensei veya Wraith'de de bu yumuşaklık söz konusu, kaliteli mouse padler daha çok süngerimsi bir yapıda oluyor.

Sürtünmede de keza Longteng daha akıcı. 70x30 olanda hafiften yağlıymış gibi bir hissiyat var. Bu arada sadece 1-2 kere yüzeyini sildim. Yani o da çok aşınmadı.

O halde Longteng, Monster Pusat veya James Donkey arasında karar vermek size kalmış. Fiyattan dolayı öneriyorum, ama JD ve Monster yüzeylerinin 70x30 KlasseGear PRO'dan çok farkı olduğunu sanmıyorum. Kensei'de bu 70x30 benzer bir sıkı dokuma var, Longteng gibi tırtıklı değil ama yüzeyi daha yumuşak ve kiri de 70x30 kadar tutmuyor.

Mesela buradaki Longteng baskısı kumaşa, Porge almış olsaydınız yakın fiyatı zaten, onda direkt baskı üstüne bir yapıştırıcı koymuşlar gibi. 70x30 bile daha kumaş hissettiriyor onun yanında.

1766829976963.webp

1766829987582.webp

Kıyaslamanız için KlasseGear Longteng ve KlasseGear PRO Black Edition edition bırakayım. KlasseGear PRO tozdan bir tık anlaşılmıyor. Ama yüzeyi daha düz, şu an kullandığınız mouse padin daha kaliteli malzemeden yapılmış versiyonu diyebilirim. Longteng ise gördüğünüz kadar bir tırtıklı, ama öyle rahatsız edecek seviyede değil ve başta sürtüyor gibi hissettirse de 70x30 mouse padin %70 speed %30 control yüzeyinden daha iyi kayıyor. Longteng %50 speed %50 control diye belirtiyor.

Yüzeyleri de 70x30 daha sert, Longteng ise daha yumuşak ama öyle içine basınca gömülen gibi değil. Keza Kensei veya Wraith'de de bu yumuşaklık söz konusu, kaliteli mouse padler daha çok süngerimsi bir yapıda oluyor.

Sürtünmede de keza Longteng daha akıcı. 70x30 olanda hafiften yağlıymış gibi bir hissiyat var. Bu arada sadece 1-2 kere yüzeyini sildim. Yani o da çok aşınmadı.

O halde Longteng, Monster Pusat veya James Donkey arasında karar vermek size kalmış. Fiyattan dolayı öneriyorum, ama JD ve Monster yüzeylerinin 70x30 KlasseGear PRO'dan çok farkı olduğunu sanmıyorum. Kensei'de bu 70x30 benzer bir sıkı dokuma var, Longteng gibi tırtıklı değil ama yüzeyi daha yumuşak ve kiri de 70x30 kadar tutmuyor.

Mesela buradaki Longteng baskısı kumaşa, Porge almış olsaydınız yakın fiyatı zaten, onda direkt baskı üstüne bir yapıştırıcı koymuşlar gibi. 70x30 bile daha kumaş hissettiriyor onun yanında.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Çok teşekkürler hocam ben biraz daha araştırıp artık kararımı vereceğim.

Yine de alacaksanız Longteng veya Razer bakın. Şu an tasarım kalitesini merak ettiğim 70x30 KlasseGear PRO şu modelini yerleştirdim. Bariz şekilde ₺500 civarı ve altı mouse pad yüzeyleri yağlı gibi. Kaliteli mouse pad yüzeyine alışınca bayağı yavaş geldi bunlar.

Biliyorum çok detay verip kafanızı kurcaladım, ama James Donkey, Monster Pusat veya KlasseGear PRO'ları bütçeniz ₺1500 kadar esniyorsa boş verin.

Son olarak taksit istediğinizden paylaşmamıştım, ama Wraith şu ürünlerine de bakılabilir. Gerçi bu sitede de taksit var, ama tabii Amazon, Trendyol ve HB peşin fiyatıan 3 ay taksiti burada geçmiyor. Wraith umarım bazı ürünleri (mouse pad ve skatez) Amazon gibi sitelerde satmaya başlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,081
Üyeler
186,842
Son üye
berkayS
Geri