Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI 27 G274QPX IPS 2K 240HZ 1MS Gaming Monitor 13K

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,046
İsim
Batuhan Divrik
240 falan isteniyorsa geçilebilir bence
Onun haricinde görüntü kalitesi ve siyahlar konusunda ne düşünüyorsun hocam geçmeye değer mi sadece 240hz olduğu için mi geçmeye değer yoksa?

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,689
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Onun haricinde görüntü kalitesi ve siyahlar konusunda ne düşünüyorsun hocam geçmeye değer mi sadece 240hz olduğu için mi geçmeye değer yoksa?
Elinizdeki monitörden her türlü iyidir hocam, 2kdan 2kya geçeceğiniz için 240ı ana artısı olarak söyledim sadece.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,046
İsim
Batuhan Divrik
Elinizdeki monitörden her türlü iyidir hocam, 2kdan 2kya geçeceğiniz için 240ı ana artısı olarak söyledim sadece.
Hocam peki son olarak elimdeki bu monitörden Samsung G6 2k 240hz olanına geçmek mantıklı olur mu? Bütçem 13 bin TL'lere çıkamazsa aşağı yukarı 10 bin ve aşağısı olursa ne önerirsiniz bir de?

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Kara Kartal
Yanlış Bilgilendirme
Hocam peki son olarak elimdeki bu monitörden Samsung G6 2k 240hz olanına geçmek mantıklı olur mu? Bütçem 13 bin TL'lere çıkamazsa aşağı yukarı 10 bin ve aşağısı olursa ne önerirsiniz bir de?
Samsung G6 2K 240Hz Va paneli al üstelik HDMI 2.1 çıkış var yani daha kaliteli monitör anakartı kullanılmış

1 - Gözünüz daha az yorulur
2 - Daha ucuz
3 - Sıkıştırılmamış görüntüyü destekliyor (MSI desteklemiyor)
4 - Çok çok az gölgelenme var ben kesinlikle Va panel tercih ederim
5 - Siyah kalitesi düşük olan IPS monitör bana ilkel çağ geliyor

IPS ekran alacaksanız polarize panelli monitör alın
1735868330176.png
1735868371339.png

1735867520576.png

1735867487807.png

Son düzenleme:

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
12 000 tl ye aldım 1-2 ay oldu memnunum, tek sorunu type c portu bir süre sonra elektriği kesiyor tekrar aktif etmek için monitörü kapatıp açmak gerekiyor. Diğer bir sorun ise parlaklığı kıssanızda gece karanlıkta rahatsız edebiliyor . Bir odayı rahatlıkla aydınlatabiliyor. Ama bu parlaklık sorununu bile bile aldım. @Fantastiktürk hocam bahsetmişti.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
https://www.amazon.com.tr/MSI-G272Q...ers&sprefix=msı+2k+180hz,computers,109&sr=1-1 Bu monitörün satıcısı amazon değil diye almamıştım. Asus tuf vg27aq3a aldım sizce hayal kırıklığı yaşar mıyım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus vg27aq3a monitörü bilgisayar ile display port ile bağlıyorum ama çok temazsızlık yapıyor.
Zar zor çalıştırdım ama öncesinde defalarca kez display port sinyal yok hatası verdi ve sonrasında da ekran sürekli yanıp söndü..

goku010203

80+ Bronze
Samsung G6 2K 240Hz Va paneli al üstelik HDMI 2.1 çıkış var yani daha kaliteli monitör anakartı kullanılmış

2 - Daha ucuz

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alttaki görseller nerden?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

2 - Daha ucuz

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Yanlış bilgilendirmen hayırlı olsun tekrardan.

Ahhh ahh nereden başlasam.

1) Attiğı "polarize" fotoğrafları gözlük fotoğrafları 😂 Yansımaları önler.
IPS'ler zaten polarizer içerir:
Zaten bu yüzden polarize gözlük taktığınızda belli açılardan ekranı göremezsiniz simsiyah olur.

Bahsettiği (Ama beceremediği) ek polarizer ise ATW polarizer'dır ki o da günümüzde kullanan monitor sayisı bir elin parmağını geçemeyecek kadar az. Örneğin:
Ama bahsettiği gibi yansımaları değil IPS glow sorununu çözmek için konur. Bakınız:

2) Hayır Odyssey G6 G65B VA model sıkıştırmasız görüntü desteklemez. Daha yeni elinde olan bir kullanıcı ile inceleme konumda test ettik ama zaten bant genişliği hesaplama siteleri ile de görülebilir bu durum:
2560x1440, 240Hz, 10 bit, 4:4:4 girerseniz göreceğiniz üzere DP 1.4 ancak DSC ile destekliyor. Gerçek HDMI 2.1 yeterli bant genişliğine sahip fakat bu monitörde gerçek 2.1 değil FRL10X4 kullanılıyor. Yeterli gelmesi için FRL5 lazım. Dolayısıyla HDMI üzerinden de DSC ile çalışıyor.

Odyssey G6 G65B'nin belli şartlar altında iyi monitör olduğu konusunda hemfikirim gerçi.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen

2 - Daha ucuz

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

@Kartallar Samsung da sıkıstirma yapiyor iddiaya gore FRL 4x10 dan 40 GBPS destekliyor fakat 10 bit 2k 240 hertzde siyah ekran aliyorum HDMI 2.1 ile baglarim diyenlerin bilgisine.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış bilgilendirmen hayırlı olsun tekrardan.

Ahhh ahh nereden başlasam.

1) Attiğı "polarize" fotoğrafları gözlük fotoğrafları 😂 Yansımaları önler.
IPS'ler zaten polarizer içerir:
Zaten bu yüzden polarize gözlük taktığınızda belli açılardan ekranı göremezsiniz simsiyah olur.

Bahsettiği (Ama beceremediği) ek polarizer ise ATW polarizer'dır ki o da günümüzde kullanan monitor sayisı bir elin parmağını geçemeyecek kadar az. Örneğin:
Ama bahsettiği gibi yansımaları değil IPS glow sorununu çözmek için konur. Bakınız:

2) Hayır Odyssey G6 G65B VA model sıkıştırmasız görüntü desteklemez. Daha yeni elinde olan bir kullanıcı ile inceleme konumda test ettik ama zaten bant genişliği hesaplama siteleri ile de görülebilir bu durum:
2560x1440, 240Hz, 10 bit, 4:4:4 girerseniz göreceğiniz üzere DP 1.4 ancak DSC ile destekliyor. Gerçek HDMI 2.1 yeterli bant genişliğine sahip fakat bu monitörde gerçek 2.1 değil FRL10X4 kullanılıyor. Yeterli gelmesi için FRL5 lazım. Dolayısıyla HDMI üzerinden de DSC ile çalışıyor.

Odyssey G6 G65B'nin belli şartlar altında iyi monitör olduğu konusunda hemfikirim gerçi.
sizde ayni yaniti vermissiniz gormedim tekrardan merhaba 😁. Arkadasin attigi grafige gore 223 Hertz ile destekliyor olmasi gerekiyor onu da bi ara denerim.

Top Bottom