Neler Yeni

MSI 5070 Ti Gaming Trio GPU Crash ve Glitching problemi

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Yılmaz
Sistem Özellikleri: Ryzen 5 7600 CPU / MSI 5070 Ti 16GB Gaming Trio OC PLUS GPU / G.Skill 2x16 6000 Mhz 28CL RAM'ler / MSI B650 Gaming Plus WiFi Mobo / Corsair RM750e PSU / Arctic Liquid Freezer III 240m AIO / Samsung Odyssey G6 (G61SD 240Hz) Monitör

Bu sistemi birkaç gündür kullanıyorum ve bi' türlü düzeltemediğim 2 sorunla karşılaştım. Fikirlerinizi, sorunun GPU ile mi yoksa monitör ile mi ilgili olduğunu düşündüğünüzü ve potansiyel çözümleri duymak isterim.

1) GPU Crush: CS2'de birkaç maç oynadıktan ve oyundan çıktıktan sonra ekranım tamamen gri oluyor ve ekranda birkaç tane mavi dikey çizgi çıkıyor. Biraz araştırdım ve bunun hem AMD kartlarında hem de yeni 5000 serisi kartlarda (özellikle Gaming Trio için) yaygın bir sorun olduğunu fark ettim. Bu problemle ilgili şöyle birkaç bilgi toplayabildim:
  • 17 loop Speed Way stres testi, 15 dakika FurMark ve 15 dakika combined OCCT testi (3D Standart, 3D Adaptive, VRAM) yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı. Bundan sonra da emin olmak için 30 dakikalık sadece VRAM OCCT testi yaptım ve yine hiçbir sorun çıkmadı.
  • Bu sorunla önce 572.60 sürücüsünde karşılaştım ve ardından siyah ekran sorunlarını düzelttiği söylenen hotfix'i (572.65) yükledim. Tekrar denedim ve sorun devam etti.
  • Oyun sırasında herhangi bir sorun yaşamadım, ancak oyun içi konsola "quit" yazıp enter tuşuna bastığım anda GPU'm çöküyor. Bu çökmeyi yaşadıktan sonra Olay Görüntülyicisi'ni kontrol ettim ve bir hata olduğunu fark ettim. Kaynak "nvlddmkm" olarak ve olay kimliği 153 olarak gözüküyor. Bunun bir anlamı var mı?
  • Bu sorunu başka oyunlarda veya günlük kullanımda hiç yaşamadım. 2K monitör kullandığımdan ve 4: 3 1280x960 çözünürlükte (VRR kapalı) CS2 oynadığımdan, bunun ayarlarla ilgili bir şey olabileceğini düşündüm. Ama bilemiyorum. Alt tab yaparken sorunum yok. (Alt-tab yaptığımda, ekran bir saniye kararıyor ve sonra ekranın sol üst köşesinde "Display Port" yazıyor, sanki kabloyu tak çıkar yapmışım gibi).

2) Glitch Problemi: Yine CS2 oynarken ekranda rastgele oluşan glitchler fark ettim. Sonra bunun CS2'ye özgü olmadığını anladım çünkü masaüstünde veya diğer oyunlarda da yaşadım. Bu problem hakkında fazla bilgim/verim yok ama CS2'de bir video kaydettim ve videoyu yavaşlatıp glitch anının fotoğraflarını çektim. Sanki böyle ekranın rastgele bir parçası anlık olarak yeşile dönüp, bozulma yapıp düzeliyor.
CPU stres testi, RAM'ler için MemTest86 ve GPU için Speed Way / Steel Nomad stres testleri yaptım. Ayrıca tüm bileşenler için combined bir OCCT testi yaptım. Hiçbirinde sorun veya hata çıkmadı. Bi' türlü bu problemleri çözemedim ve durumun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu bilemedim. Siz ne diyorsunuz?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-03-03 saat 17.08.48_72555fbd.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-03 saat 17.08.48_72555fbd.jpg
    372.2 KB · Hit: 23
  • WhatsApp Görsel 2025-03-03 saat 17.08.49_5f7b46d5.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-03 saat 17.08.49_5f7b46d5.jpg
    431.6 KB · Hit: 20
  • WhatsApp Image 2025-03-03 at 17.56.15_9db4f03c.jpg
    WhatsApp Image 2025-03-03 at 17.56.15_9db4f03c.jpg
    107.1 KB · Hit: 21

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konu hala aktif arkadaşlar, var mı bilgisi olan bir arkadaşım?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,016
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Farklı bir monitörde dene. Nvidia son sürümüne güncelle.

FORVAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Monitöründe faster modunda isen normale çekip denemeni öneririm. Kullandığın kablo yada port ile de alakalı olabilir

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı bir monitörde dene. Nvidia son sürümüne güncelle.
Farklı bie monitörde deneme şansım yok ama aynı monitörü laptopta, GPU'yu ise TV ile test edicem bir. Son sürümde de bu problemleri yaşıyorum.
Monitöründe faster modunda isen normale çekip denemeni öneririm. Kullandığın kablo yada port ile de alakalı olabilir
Monitörümde Fast/Faster modları yok. Ayarlarım standartta. Şöyle bir durum var ama, ben bu problemleri ilk önce DP1 portunda yaşadım sonra port değişmeyi denedim. Port değişip DP2 portuna geçince GPU crash gitmişti ama glitching baya yoğun devam ediyordu. Dün bilgisayarı açmadan önce tekrar bir DP1 portuna dönmek ve test etmek istedim, başka da hiçbir ayar yapmadım. GPU Crash tamamen gitmiş gibi görünüyordu ve glitching de baya azalmıştı. Yine de oluyordu arada tabi. Bu çok tuhafıma gitti ya.

Top Bottom