Fabrikasyon macuna 1 senede pek bir şey olmamıştır ama yapılabilir yine de
Baska türlü bir şey gelmiyor hocam aklıma, laptopun soğutması vs iyi eyvallah ama boşta iken 70-75 dereceler normal değil aldığım arkadaşta hiç açmadığını kenarda durduğunu söyledi hava kanalları tozlanmış ve macun kurumuş olabilir. 7945Hx işlemci illaki ısınacaktır ama en azından boştayken 75 derecelerde olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Hava alacak kanalların altında veya kenarlarında bişey olmaması gerekiyor. Hatta soğutucu yoksa bile ufak bir plaka ile hava alacak kadar yükseltilmesi şart. Soğutucudan önce evde hava üfleme makinesi varsa onunla tozlarını çıkart. En kötü ihtimalle güçlü bir saç kurutma makinesi varsa soğuk kısmına getirip biraz hava vermeyi dene. Ben bu şekilde laptopu 7 yıl kullandım. Sadece 1 kere termal macunu yeniledim.
Valla hocam laptobu masadan kaldırdığım zaman ortalama olarak 4 - 5 derece sıcaklığı düşüyor, bu yüzden ötürü bi soğutu almak istiyorum en azından yükselik olur. Saç kurutma makinasını vurmak istemiyorum fanların ters dönmesi durumunda sıkıntı çıkarabileceğini vs okumuştum. Aynı marka laptobun bir kaç alt sınıf modelide elimde onun bakımlarını kendim yapıyorum garantisi dolduğu için, masanın üzerinde dururken bile 50-55 derecede takılıyor işlemci bu da çok iyi, bu yeni aldığım laptobuda 55-60 derecelerine çekebilirsem yetecektir.
UXTU ile watt değerlerinide kısabilirim bununda illaki bir artısı olacaktır diye umuyorum ama ilk önce servise gönderip bir bakım yaptırmak istiyorum bakalım farkedecek mi diye