Çözüldü✓ Msi B350m anakartı temizlerken bozdum yardım

GameOver

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
400
Arkadaşlar 2.el pc aldım çalışıyordu 1 gün kullandım sonra temizledim bilgisayar artık açılmıyor biosa bile gelmiyor sadece fanlar dönüyor 4 tane debug light var hiç bir hatada vermiyor

Denediklerim,

Bios pil çıkardım saatlerce bekledim cmos reset yaptım
Gerekli gereksiz herseyi söktüm
Ram değiştim
Cpu değiştim
Psu değiştim
Hdd değiştim
Ekran karti değiştim
Usb yokken açmayı denedim

Yani anakart hariç herseyi değiştim sanırım dün 1 defa açıldı sevindim geri topladım kasaya koydum gene açılmadı,

Açılmıyor post gelmiyor ne yapayım

Ryzen 3500x
Rtx 2060
Msi b350m anakart

Son düzenleme:
Kasanın içinde değil yerde uzay montaj yap çalıştır. Anakartın arka tarafı muhtemelen kasanın içinde bir yere değdiğinde kısa devre yapıyordur.

Usb deliklerine dikkatlice bak. Yamulmuş tel felan gprürsen düzelt kısadevre olmasın.

Anakart üzerindeki küçük pinlere bak bir birine temas eden olmasın.

Büyük ihtimal temizlik sırasında bir yerlere hasar verdin ve anakart bozuldu. Ucuz yollu bu modeli alabilirsin.

Sırf öneri yapmış olmak için yapmayın, attığınız anakartta M2 Slotu bile yok ve A520'ler daha ucuz

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar 2.el pc aldım çalışıyordu 1 gün kullandım sonra temizledim bilgisayar artık açılmıyor biosa bile gelmiyor sadece fanlar dönüyor 4 tane debug light var hiç bir hatada vermiyor

Denediklerim,

Bios pil çıkardım saatlerce bekledim cmos reset yaptım
Gerekli gereksiz herseyi söktüm
Ram değiştim
Cpu değiştim
Psu değiştim
Hdd değiştim
Ekran karti değiştim
Usb yokken açmayı denedim

Yani anakart hariç herseyi değiştim sanırım dün 1 defa açıldı sevindim geri topladım kasaya koydum gene açılmadı,

Açılmıyor post gelmiyor ne yapayım

Ryzen 3500x
Rtx 2060
Msi b350m anakart
Uzay montajda tek 1 adet RAM takıp (2x8 falansa 1 tanesini takın) CMOS sıffırladıktan sonra açmayı deneyin

Sırf öneri yapmış olmak için yapmayın, attığınız anakartta M2 Slotu bile yok ve A520'ler daha ucuz

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uzay montajda tek 1 adet RAM takıp (2x8 falansa 1 tanesini takın) CMOS sıffırladıktan sonra açmayı deneyin
Uzay montajda 3 gündür denemedigim sey kalmadi zaten hocam pci e de sorun varmis ekran kartını sert takinca düzeliyor hasarda goremiyorum pci e slotunda kaplama oldugu icin, emanet çalışıyor ama geri bozuluyor bazen ne yapayım bilemedim

@xxxZAURxxx

Geri