Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI b650 Gaming Plus Wifi BIOS güncelleme yapamıyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin
TwinMOS VOLTX DDR5 2X16 6000 mhz CL36
BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a tekrardan girip F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna tıklayıp gelen ekranın fotoğrafını çekip atabilir misin?

Jhuelz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ömer Efe
BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a tekrardan girip F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna tıklayıp gelen ekranın fotoğrafını çekip atabilir misin?
Hocam tam bilmiyorum da nasıl sıfırlayacağım BIOS'u ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin
Hocam tam bilmiyorum da nasıl sıfırlayacağım BIOS'u ?
BIOS'a girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Geçtikten sonra sol tarafta Settings butonunu göreceksin bas ona. Bastıktan sonra en altta Exit sekmesini göreceksin. Ona girdikten sonra Restore Defaults yazana bas. Ardından Save and Reboot yazana bas.

Jhuelz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ömer Efe
Hemen yapıyorum
BIOS'a girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Geçtikten sonra sol tarafta Settings butonunu göreceksin bas ona. Bastıktan sonra en altta Exit sekmesini göreceksin. Ona girdikten sonra Restore Defaults yazana bas. Ardından Save and Reboot yazana bas.
hemen yapıyorum hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

20250328_231659.jpg
20250328_231708.jpg

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin

Jhuelz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ömer Efe
EXPO'yu Profile 1 yap.
Hocam yine aynı şey oldu. Save and reboot dediğimde yeniden başlarkene anakartta dram ışığı yandı. O söndü bu sefer de boot ışığı yandı ve hala yanıyor. Açılmadı pc.

EXPO'yu Profile 1 yap.
Valla hocam beklerken reset attım açıldı şuan. Bıosa firdiğimde de 6000 mhz olarak görünüyor. Bir iki defa daha yeniden başlattım herhangi bir takılma olmadı. Sanırım başardık. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin
Hocam yine aynı şey oldu. Save and reboot dediğimde yeniden başlarkene anakartta dram ışığı yandı. O söndü bu sefer de boot ışığı yandı ve hala yanıyor. Açılmadı pc.
Gelmedi mi ekran? Takılı mı kaldı?

Valla hocam beklerken reset attım açıldı şuan. Bıosa firdiğimde de 6000 mhz olarak görünüyor. Bir iki defa daha yeniden başlattım herhangi bir takılma olmadı. Sanırım başardık. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bilgisayarı kapatıp aç bir de. Bak bakalım ne kadar sürede açılıyor? Eğer Boot etme süresi 40 saniyeyi falan buluyorsa OC (Overclock) butonuna girip Memory Context Restore ayarını aç.

Jhuelz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ömer Efe
Gelmedi mi ekran? Takılı mı kaldı?

Bilgisayarı kapatıp aç bir de. Bak bakalım ne kadar sürede açılıyor? Eğer Boot etme süresi 40 saniyeyi falan buluyorsa OC (Overclock) butonuna girip Memory Context Restore ayarını aç.
Sıfırdan açtığımda 25-30 saniye sürüyor. Uzun mu bu süre ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,146
İsim
Emre Zengin

Jhuelz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ömer Efe
Tamamdır hocam. Sorun yok.
Hocam, sabah testi yaptım, sıfırdan başlatma 18-20 saniye, yeniden başlatmakta 30 saniye sürüyor. Dediğiniz ayarı açayım mı ? Bir faydası olur mu ?

Top Bottom