Çözüldü✓ MSI B650 Tomahawk AMD Ryzen 7 7800X3D elimde var Devamı için yorum bekliyorum

PANIAC

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
60000
Kasa : MSI MAG FORCE 112R TEMPERLI CAM 3X120MM 1X120MM ARGB FAN ATX GAMING PC KASASI
İşlemci Soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
SSD : WD Black SN850 1TB
PSU : Enermax Revolution ERT1200EWT 1200 W Gen 5 ATX 3.0 Power Supply
Anakart : MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci
RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCCARGY DDR5 Ram
Ekran Kartı : ??
elimde şuan anakart ve işlemci var. Ekran kartı olarak ne yakışır ?diğer sistem bileşenlerini yorumlar mısınız?
:)

Son düzenleme:
60K bütçe elinde olan iki parça hariç hepsi için mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer öyleyse bize kaç kalıyor. Bir de psu modeli tam olarak nedir? RM850x mi?

Kasa : Corsair 4000D Airflow
İşlemci Soğutucu : Corsair H100i Elite Capellix Beyaz 240
SSD : WD Black SN850 1TB
PSU : Corsair 850W PSU 80+
Anakart : MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci
Ekran Kartı : Sapphire RX 9070 XT Pulse 16 GB
elimde şuan anakart ve işlemci var. Ram önerisi ve diğer sistem bileşenlerini yorumlar mısınız?
:)
Soğutucu biraz pahalı 240mm için, Nautilus modelinin 360mm sini düşünebilirsin Corsair istiyosan. iCUE desteği yok ama daha iyi performans alır, onun RGB sini fanları da anakarttan yönetirsin. Onun harici güzel sistem
Ram RGB mi istiyosun yoksa düz fiyat performans mı? O kasayı ve soğutucuyu seçtiğine göre görsele önem veiryosun sanırım
Bi de PSU modeli tam olarak ne seçtin?

Bende 1 yıldır 7800x3d b650 tomahawk kullanıyorum güzel ikili

Kasa olarak h5 flow öneririm minimal ve şık duruyor

60K bütçe elinde olan iki parça hariç hepsi için mi?

Eğer öyleyse bize kaç kalıyor. Bir de psu modeli tam olarak nedir? RM850x mi?
evet hariç 60bintl .
Thermalright Peerless Assassin 120 Siyah İşlemci Soğutucu
Enermax
Enermax Revolution ERT1200EWT 1200 W Gen 5 ATX 3.0 Power Supply
psu fikrim değişti. Sıvı soğutma sevmiyorum kule tipi candır. Onun dışındakiler için öneri alabilirim. Veya yeni kampanyalı birşeyler varsa.

Soğutucu biraz pahalı 240mm için, Nautilus modelinin 360mm sini düşünebilirsin Corsair istiyosan. iCUE desteği yok ama daha iyi performans alır, onun RGB sini fanları da anakarttan yönetirsin. Onun harici güzel sistem
Ram RGB mi istiyosun yoksa düz fiyat performans mı? O kasayı ve soğutucuyu seçtiğine göre görsele önem veiryosun sanırım
Enermax
psu olarak düşünüyorum fikrim değişti bi arkadaş önerdi az önce. Ben görsele hiç önem vermiyorum kule tipi soğutucu alıcam büyük ihtimalle. Tank gibi bir şey toplamak istiyorum.Bozulmasın.
Thermalright Peerless Assassin 120 Siyah İşlemci Soğutucu düşündüm işlemci için. Ankarada yaşıyorum çok problem olmaz bence ısı için. Onun dışında önerini beklerim tabii ki

Bende 1 yıldır 7800x3d b650 tomahawk kullanıyorum güzel ikili

Kasa olarak h5 flow öneririm minimal ve şık duruyor
çok güzrl duruyor da kasanın hava akışı naasıl sence?

Düz fiyat performans istiyorum ramı btw

Son düzenleme:
Enermax
psu olarak düşünüyorum fikrim değişti bi arkadaş önerdi az önce. Ben görsele hiç önem vermiyorum kule tipi soğutucu alıcam büyük ihtimalle. Tank gibi bir şey toplamak istiyorum.Bozulmasın.
Thermalright Peerless Assassin 120 Siyah İşlemci Soğutucu düşündüm işlemci için. Ankarada yaşıyorum çok problem olmaz bence ısı için. Onun dışında önerini beklerim tabii ki
PSU ideal seçim olmuş, ileri yönelik yükseltmelere açık,
Thermalright PA iyidir ama Phantom Spirit modeli daha güçlü ve daha iyi, fiyat farkı da çok fazla değil. Ekstradan bir soğutma borusu geliyor PS modelinde.
Ram'e gelicek olursak patriot viper ın 6000mhz/cl30 modelini dual kit olarak alabilirsin en fiyat performansıdır.
Onun harici xpg caster 6000/30 da olabilir

Son düzenleme:
Kasayı almadıysan almanı tavsiye etmem bende 5000d modeli vardı arctic 360mm sığmadı. Lian li geçtim o kadar geniş ve rahat ki akvaryum hoşuna gidiyorsa öyle bir kasa almanı tavsiye ederim

kasa frame 4000d guzel secim olmus. 5000d de alabilirsiniz. tamami 140mm fan destegi olmus oluyor.

bende 4000d olani var butun fan slotlarini doldurdum. islemci sogutucusu dahil 14 adet ayni fanlar olmus oldu. aksam size foto atarim. kasa sogutma olarak asiri basarili. gorsellik bu kadar fanla herkese hitap etmeyebilir.

ekleme: sivi sogutma sevmedigim icin hic sigar mi sigmaz mi bilgim yok.

Ekler

• 1000088782.webp
    1000088782.webp
    177.8 KB · Hit: 22
PSU ideal seçim olmuş, ileri yönelik yükseltmelere açık,
Thermalright PA iyidir ama Phantom Spirit modeli daha güçlü ve daha iyi, fiyat farkı da çok fazla değil. Ekstradan bir soğutma borusu geliyor PS modelinde.
Ram'e gelicek olursak patriot viper ın 6000mhz/cl30 modelini dual kit olarak alabilirsin en fiyat performansıdır.
Onun harici xp caster 6000/30 da olabilir
Ram için xp caster çok mantıklı
phantom spiritte çok mantıklıymış hiç aklıma gelmemişti. Hoşuma giden parçaları ana konuda düzenleyeceğim. Bu ikisini kaptım

Ram için xp caster çok mantıklı
phantom spiritte çok mantıklıymış hiç aklıma gelmemişti. Hoşuma giden parçaları ana konuda düzenleyeceğim. Bu ikisini kaptım
Kasanın CPU soğutucusuna ayırdığı alana bak ama karar vermeden, kasa darsa sığmayabiliyor. Kasa modelini google a yaz direk üretrici firmanın sitesinin linki çıkar ona girip specifications a tıkla orda yazar

Kasayı almadıysan almanı tavsiye etmem bende 5000d modeli vardı arctic 360mm sığmadı. Lian li geçtim o kadar geniş ve rahat ki akvaryum hoşuna gidiyorsa öyle bir kasa almanı tavsiye ederim
Benim için içindeki akışı önemli zaten 7800x3dye kule tipi soğutucu alacağım

kasa frame 4000d guzel secim olmus. 5000d de alabilirsiniz. tamami 140mm fan destegi olmus oluyor.

bende 4000d olani var butun fan slotlarini doldurdum. islemci sogutucusu dahil 14 adet ayni fanlar olmus oldu. aksam size foto atarim. kasa sogutma olarak asiri basarili. gorsellik bu kadar fanla herkese hitap etmeyebilir.

ekleme: sivi sogutma sevmedigim icin hic sigar mi sigmaz mi bilgim yok.
sıvı soğutmadan vazgeçtim kule tipi alacağım. Görsellik umrumda değil foto atarsanız çok iyi olur. Onun dışında bir kasa önerisi olursa da mutlu olurum kasa konusunda biraz kafam karışık.

Kasanın CPU soğutucusuna ayırdığı alana bak ama karar vermeden, kasa darsa sığmayabiliyor. Kasa modelini google a yaz direk üretrici firmanın sitesinin linki çıkar ona girip specifications a tıkla orda yazar
Peki kule tipi soğutucuyla beraber farklı bir kasa ne önerirsin şuan kasayı sıfırladım. Havadar ve geniş bir şey olmasını istiyorum. Bilgi için teşekkürler bu arada bilmiyordum

Benim için içindeki akışı önemli zaten 7800x3dye kule tipi soğutucu alacağım

sıvı soğutmadan vazgeçtim kule tipi alacağım. Görsellik umrumda değil foto atarsanız çok iyi olur. Onun dışında bir kasa önerisi olursa da mutlu olurum kasa konusunda biraz kafam karışık.
fotoyu mesaja ekledim hocam. ustteki fanlar her zaman 500rpmde falan donuyor. ustteki on ilk 2 fan onden giren temiz havayi tahliye ediyor o yuzden boyle dusuk hizda kullaniyorum. ikisini intake olarak ayarlamam lazim ancak bu sefer gorsel olarak farkli duruyor. bu fanlarin reverse modelleri henuz ulkemizde satisa cikmadi. hepsi corsair rs120.

Peki kule tipi soğutucuyla beraber farklı bir kasa ne önerirsin şuan kasayı sıfırladım. Havadar ve geniş bir şey olmasını istiyorum. Bilgi için teşekkürler bu arada bilmiyordum
Şmdi hava akışı öncelik dediğin için hava akışında iyi olduklarını bildiğim modelleri atıcam, ama kasa biraz da zevk işi olduğu için hangisini önerirsin dersen sanki asus ön planda gibi.

Aboo yeni farkettim a21 plus M.Atx sanırım

Son düzenleme:
Geri