Neler Yeni

MSI B650M Gaming Plus WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart Overclock

xawyet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
xawyet
İlgilendiği Kategoriler
E-SPOR,BİLGİSAYAR TOPLAMA,EKRAN KARTI,İŞLEMCİ,BİLGİSAYAR AKSESUARLARI,OYUNLAR
Instagram
@xawyet
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar. Şunu sormak istiyorum ben

MSI B650M Gaming Plus WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart​

Almak istiyorum fakat 4800 mhz ram diyor overclockla 7200 mhz ye çıktığını belirtiyor. Yeni sistem topluyorum ve bu anakart hoşuma gitti baya dolu bir kart fakat 4800 mhz az ben overclockla uğraşmak istemiyorum. Acaba anakart Biosunda hazır 7200 mhz profili varmı yada bu oveclock dediği EXPO yu mu kastediyor açıklarsanız bana inanılmaz yardımcı olmuş olursunuz.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Mehmetcan
Expo Zaten OC oluyor diye biliyorum Önceden firmaların hazırladığı Hazır OC Profilleri zaten Expo Dediğimiz şey

(Yanlış bilmiyorsam)

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
M.Rüzgar Özen
Expo Zaten OC oluyor diye biliyorum Önceden firmaların hazırladığı Hazır OC Profilleri zaten Expo Dediğimiz şey

(Yanlış bilmiyorsam)
Expo Amd ramlerin wattman yememesi için geliştirilmiş bir teknoloji eskiden direk xmp açarakta ram frekansını yükseltebiliyorduk. Bu şekilde 1 taşta 2 kuş oldu yani

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Yunus Emre Uzun
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar. Şunu sormak istiyorum ben

MSI B650M Gaming Plus WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart​

Almak istiyorum fakat 4800 mhz ram diyor overclockla 7200 mhz ye çıktığını belirtiyor. Yeni sistem topluyorum ve bu anakart hoşuma gitti baya dolu bir kart fakat 4800 mhz az ben overclockla uğraşmak istemiyorum. Acaba anakart Biosunda hazır 7200 mhz profili varmı yada bu oveclock dediği EXPO yu mu kastediyor açıklarsanız bana inanılmaz yardımcı olmuş olursunuz.
hocam 7000 ram alırsanız expo açtığınızda zaten direkt 7000 çalışır ama bence en stabil olan 6000 cl30 modelleri

xawyet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
xawyet
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@xawyet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 7000 ram alırsanız expo açtığınızda zaten direkt 7000 çalışır ama bence en stabil olan 6000 cl30 modelleri
6000 mhz cl30 ram alacağım zaten 4800 mhz dediği için biraz ön yargılı karşıladım anakartı bir sakınca yok dimi ona göre satın alacağım oveclock la uğraşmak istemiyorum expo profilini kast ediyorsa sıkıntı yok

Equa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Berkay
6000 mhz cl30 ram alacağım zaten 4800 mhz dediği için biraz ön yargılı karşıladım anakartı bir sakınca yok dimi ona göre satın alacağım oveclock la uğraşmak istemiyorum expo profilini kast ediyorsa sıkıntı yok
Aynı anakartı kullanıyorum expo/xmp veya oc ile kullanabiliyorsun 7200mhze kadar onu demek istiyor

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Yunus Emre Uzun
hayır hocam bir sıkıntı olmaz zaten dd5 4800 den başlıyor ya onu kastetmişler herhalde

xawyet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
xawyet
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@xawyet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Mehmetcan
Expo Amd ramlerin wattman yememesi için geliştirilmiş bir teknoloji eskiden direk xmp açarakta ram frekansını yükseltebiliyorduk. Bu şekilde 1 taşta 2 kuş oldu yani
Yani Senin dediğini İlk kez duyuyorum çünkü benim bildiğim OC olmadan 6000mhz Ulaşan Ram'ler çok daha pahalı oluyor bu yüzden Aslında bizlere daha düşük maliyette daha iyi performans iç ik n 4800mhz. Olan ram'leri OC ile 6000mhz. Çıkarma imkanı sunuyorlar

Bu konu hakkında Blok Yazısı⬇️
Tekrar hatırlatmak gerekirse, tüm RAM’ler kutudan çıktığı haliyle stok hızında çalışır. DDR4 sistemler genelde 2133 MHz ile yola koyuluyordu. DDR5 söz konusu olduğunda ise çoğu bellek 4800 MHz hızda çalışmaya başlıyor. Kutunun üzerinde örneğin 6000 MHz veya 6400 MHz gibi hızlardan bahsediliyor diyelim. Bu da demek oluyor ki yüksek hızlara erişmek için önceden onaylanmış EXPO ve XMP hız aşırtma profillerini etkinleştirmemiz gerekiyor.

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
M.Rüzgar Özen
Yani Senin dediğini İlk kez duyuyorum çünkü benim bildiğim OC olmadan 6000mhz Ulaşan Ram'ler çok daha pahalı oluyor bu yüzden Aslında bizlere daha düşük maliyette daha iyi performans iç ik n 4800mhz. Olan ram'leri OC ile 6000mhz. Çıkarma imkanı sunuyorlar

Bu konu hakkında Blok Yazısı⬇️
Tekrar hatırlatmak gerekirse, tüm RAM’ler kutudan çıktığı haliyle stok hızında çalışır. DDR4 sistemler genelde 2133 MHz ile yola koyuluyordu. DDR5 söz konusu olduğunda ise çoğu bellek 4800 MHz hızda çalışmaya başlıyor. Kutunun üzerinde örneğin 6000 MHz veya 6400 MHz gibi hızlardan bahsediliyor diyelim. Bu da demek oluyor ki yüksek hızlara erişmek için önceden onaylanmış EXPO ve XMP hız aşırtma profillerini etkinleştirmemiz gerekiyor.
Amd'nin sitesinde yazdığına göre wattman hatalarının çoğu ramden kaynaklıymış ve ddr5 platformunda expo ile bu sorunun azalmasını sağlamaya çalışmışlar.

Top Bottom