renk derinliği farkı yeter
Bit FRC dahil 8 olduktan sonra HDR kullanmıyorsanız önemli değil hocam.
yarın inşallah sipariş geçeceğim ben bu fiyat bandında alınabilecek en iyi monitör bence
Renk gamutu olarak 256F daha iyi 24G4X'ten ama onun yerine ben aradaki kontrast farkını tercih ederim. 1150 vs 1350. AOC daha iyi siyahlar üretebiliyor. Ve biliyoruz ki IPS'in en büyük sorunlarından biri siyahlar. Eğer ışık sızmalı bir model gelmezse aradaki kontrast farkı belli olacaktır.
Bir de 256F'in hala pek çok şeyi belli değilken (Hız testi bile yok şu an.) 24G4X'in inciğini cinciğini biliyoruz.
R25i 1 sene kullandım hiç memnun kalmadım sattım 2 k geçtim va panel çok güzel
VA paneldeki kör edici black smearingi fark etmemişsiniz demek ki. İnsanlara istisnalar kaideyi bozmamakla beraber IPS önermemizin bir sebebi var. Siyah ekran üzerine beyaz yazı açıp kaydırmayı deneyin. En ufak bir şey okuyamadığinızı fark edeceksiniz. Ya da hareketli bir FPS oyunu açın ve hızlı bir IPS ile yan yana koyun. IPS'in hareketli cismi ne kadar daha net gösterdiğini fark edeceksiniz. VA'da işkence bu.
Bu olmasa zaten ben de VA'cıyım. IPS'in glowu, leş kontrastı çekilmiyor cidden. Siyah yok resmen gri. Basit bir VA ile yan yana koyduğunuzda aydınlık ortamda bile fazlasıyla belli oluyor bu. HZ arttı, çözünürlük arttı, hız arttı ama IPS'te bunlar değişmedi hatta daha kötüye gitti bazen. Edge aydınlatmalı IPS alırsanız 5000TL de olsa 50.000TL de olsa aynı leş sorunlar.
Ama düşünün, buna rağmen çoğunlukla IPS öneriyorsak VA black smearing ne kadar kötü?..
Ha bir de bazı istisna VA var: Odysses G6, G7 Neo vb. gibi. Pek çok IPS'ten daha hızlılar ve VA özelliklerini koruyorlar. Ama dediğim gibi istisnalar kaideyi bozmaz. Sayıları çok çok az.
Hatta geçen G6 modeli 9000'e satıldı. Bedava resmen arkadaşa aldık. Para olsa elimdeki 2K IPS'i onla değişirdim ve benimki üst segment 2K 144-180Hz IPS'lerden olmasına rağmen.