Neler Yeni

Yardım MSI G272QPF monitör çok nemli geldi. İade etmeli miyim ?

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
Bütçe
8000
MSI G272QPF E2 model 2K 180 monitör siparişim geldi. Test sonuçlarını paylaşıyorum:
Not: Monitörü ilk açtığımda çok nemliydi, parmağımla dokunduğumda bile ıslak hissediyordum.
Işık sızması ve ghosting muhabbetlerinden çok anlamıyorum ama monitörü ilk açtığımda kenarlardan dışarı ışık yayıyordu.
Yardımcı olur musunuz arkadaşlar sizce ne yapmalıyım? Başka hangi testleri yapmalıyım?
Monitör, kablo ve ekran kartlarını değiştirdiğim halde display/hdmi sinyal yok hatası tekrar alıyorum.
Sorunun anakart ya da BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
PC'yi açtığımda monitör sinyal yok deyip kapanıyor bir sonra anca açılıyor. Aynı durum ASUS monitör'de de vardı.
Tamamen karanlık ortamda telefon kamerası ile çektim. Sizce hangi ayarlarda ve modda kullanmalıyım?
Son olarak , satıcı amazon olduğu için stokta olmadığı zaman sadece iade edebiliyorum.. Asus'u 7800 , MSI'ı 8300. Böyle böyle artıyor..
Asus VG27AQ3A iade edilen monitörün test sonuçları ile karşılaştırır mısınız ?

Ekler

• MSI IŞIK SIZMASI 1.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1.jpg
    74.5 KB · Hit: 73
  • MSI IŞIK SIZMASI 11.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11.jpg
    78.6 KB · Hit: 70
  • MSI IŞIK SIZMASI 111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 111.jpg
    118.4 KB · Hit: 61
  • MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    78.2 KB · Hit: 57
  • MSI IŞIK SIZMASI 1123.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1123.jpg
    73.2 KB · Hit: 59
  • MSI IŞIK SIZMASI 1234.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1234.jpg
    111 KB · Hit: 56
  • MSI IŞIK SIZMASI 11111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11111.jpg
    74.9 KB · Hit: 55
  • MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    107.5 KB · Hit: 55
  • MSI IŞIK SIZMASI 11234123.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11234123.jpg
    99.7 KB · Hit: 52
  • MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    74.9 KB · Hit: 55
  • MSI GHOSTİNG 1.jpg
    MSI GHOSTİNG 1.jpg
    192.1 KB · Hit: 54
  • MSI GHOSTİNG 2.jpg
    MSI GHOSTİNG 2.jpg
    219.3 KB · Hit: 54
  • MSI GHOSTİNG 3.jpg
    MSI GHOSTİNG 3.jpg
    192.2 KB · Hit: 47
  • MSI GHOSTİNG 4.jpg
    MSI GHOSTİNG 4.jpg
    177.6 KB · Hit: 48
  • MSI GHOSTİNG 5.jpg
    MSI GHOSTİNG 5.jpg
    168 KB · Hit: 61

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
valorant oynarken 3-4 ms , cs oynarken de 4-7 arası ms alıyorum.
Monitör'ü 1 ms GTG olarak almadık mı ? neden 1 ms alamıyorum. Cs2'de 4-7 arası çok fazla değil mi?
Asus monitörde devalo da 3-4 ms alıyordum , fps sınırı kaldırınca 2.5 falan oluyordu ama coil whine olduğu için sabitliyorum 300 fps
Baktığınız şey muhtemelen Frametime ve monitör tepki süresi ile uzaktan yakindan alakası yok. Bilgisayarda pek çok gecikme ve ms değeri var bunları karıştırmayın. Monitor tepki süresini cihaz olmadan ölçemezsiniz.

Ek olarak monitörün tüm tepki süreleri 3-4ms olsaydı bu çok iyi olduğu anlamına gelirdi. Üreticilerin verdiği 0.03, 0.5, 1ms vs. yalan (ağız oyunu) (OLED OLMADIKÇA!). 0.03 diye pazarlanan monitörün karanlık renklerde 20ms tepki süresi olabilir.
Monitör'e değişim ya da iade yapmalı mıyım arkadaşlar ?
Ben olsam ederdim. İçi nemlendi mi oksitlenme yapacak mı belli değil. Ek olarak bilinmeyen bir model.

Ama çok geciktirmeyin yenisini almayı. Malum TR, fiyatlar ne olur bilinmez.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
Baktığınız şey muhtemelen Frametime ve monitör tepki süresi ile uzaktan yakindan alakası yok. Bilgisayarda pek çok gecikme ve ms değeri var bunları karıştırmayın. Monitor tepki süresini cihaz olmadan ölçemezsiniz.

Ek olarak monitörün tüm tepki süreleri 3-4ms olsaydı bu çok iyi olduğu anlamına gelirdi. Üreticilerin verdiği 0.03, 0.5, 1ms vs. yalan (ağız oyunu) (OLED OLMADIKÇA!). 0.03 diye pazarlanan monitörün karanlık renklerde 20ms tepki süresi olabilir.

Ben olsam ederdim. İçi nemlendi mi oksitlenme yapacak mı belli değil. Ek olarak bilinmeyen bir model.

Ama çok geciktirmeyin yenisini almayı. Malum TR, fiyatlar ne olur bilinmez.
Şu an aldığım monitörün stoğu yenilendiği için ya değişim yapabilirim ya da iade.
Stokta olmadığında değişim de yapamıyorum. Amazon'da başka alabileceğim monitör var mı acaba ?
Gönderen amazon şart , bu yüzden seçeneklerim kısıtlı.
Msı G274QPF monitör farklı satıcıdan aynı fiyata tekrar inerse onu alacağım sanırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepsiburada vb. sitelerden satın alırsam beğenmedim ya da ışık sızması vb. var desem direkt iade alırlar mı ?
İadeyi kapıdan mı alırlar ? Amazon direkt iade alıyor ve kapıdan alıyor.
En az 5 ölü piksel olması , ışık sızmasının şu kadar olması vb. ayıplı ürünlerine kılıf uydurma çabası olmayan bir yerden almak istiyorum

Örneğin hepsiburadanın kendisi satıyor bu monitörü , beğenmezsem direkt iade alabilir miyim ?

Fiyatından ötürü bu monitör öneriliyor , eksi yönü kalite kontrol yokmuş. Patates de çıkabilir. 3. kez uğraşmak istemiyorum..https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-r27qe-27-2k-180hz-0-5ms-monitor-67c5gac1tk-p-HBCV00006ZZZ54

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu an aldığım monitörün stoğu yenilendiği için ya değişim yapabilirim ya da iade.
Stokta olmadığında değişim de yapamıyorum. Amazon'da başka alabileceğim monitör var mı acaba ?
Gönderen amazon şart , bu yüzden seçeneklerim kısıtlı.
Msı G274QPF monitör farklı satıcıdan aynı fiyata tekrar inerse onu alacağım sanırım

Hepsiburada vb. sitelerden satın alırsam beğenmedim ya da ışık sızması vb. var desem direkt iade alırlar mı ?
İadeyi kapıdan mı alırlar ? Amazon direkt iade alıyor ve kapıdan alıyor.
En az 5 ölü piksel olması , ışık sızmasının şu kadar olması vb. ayıplı ürünlerine kılıf uydurma çabası olmayan bir yerden almak istiyorum

Örneğin hepsiburadanın kendisi satıyor bu monitörü , beğenmezsem direkt iade alabilir miyim ?

Fiyatından ötürü bu monitör öneriliyor , eksi yönü kalite kontrol yokmuş. Patates de çıkabilir. 3. kez uğraşmak istemiyorum..https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-r27qe-27-2k-180hz-0-5ms-monitor-67c5gac1tk-p-HBCV00006ZZZ54
Kapıdan alıyorlar mı bilmiyorum ama HB'nin kendisi satıyorsa evet oralardan da alabilirsiniz. Oranın da monitör için iade/değişim politikası gayet iyi. Lenovo'uu o şekilde aldırıyoruz özellikle ki sorunlu olursa değişim ile sorunsuzunu bulabilsinler.
Muhtemelen Trendyol ve N11'in kendisi satıyorsa onlarda da öyledir ama tam bilmiyorum.

Evet Lenovo kalite kontrolde sıkıntı. Onu HB'nin kendisinden alıp sıkıntili gelirse değişim yaparak sıkıntısızını bulabileceklere öneriyoruz.

Onun dışında G274QPF E2 bekleyebilirsiniz ya da Sineji riskini alıp Q27G4X alabilirsiniz. O da güzel monitör.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
Kapıdan alıyorlar mı bilmiyorum ama HB'nin kendisi satıyorsa evet oralardan da alabilirsiniz. Oranın da monitör için iade/değişim politikası gayet iyi. Lenovo'uu o şekilde aldırıyoruz özellikle ki sorunlu olursa değişim ile sorunsuzunu bulabilsinler.
Muhtemelen Trendyol ve N11'in kendisi satıyorsa onlarda da öyledir ama tam bilmiyorum.

Evet Lenovo kalite kontrolde sıkıntı. Onu HB'nin kendisinden alıp sıkıntili gelirse değişim yaparak sıkıntısızını bulabileceklere öneriyoruz.

Onun dışında G274QPF E2 bekleyebilirsiniz ya da Sineji riskini alıp Q27G4X alabilirsiniz. O da güzel monitör.
Şu an Q27G4x monitör amazonda satılıyor , satıcı SİNJ ve gönderen amazon fakat 1 hafta sonra anca geliyor
Sizce bu monitörü alsam iade vb. durumunda SİNJ ile muhattap olmadan direkt iade alır mı ?
Pivot özelliği olması hoşuma gitti monitörlerde. Msı ve Aoc monitör arasında çok fark var mı ?
Eğer çok fark yoksa Msı monitörün indirime düşmesini ve amazon'un göndermesini bekleyeceğim.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu an Q27G4x monitör amazonda satılıyor , satıcı SİNJ ve gönderen amazon fakat 1 hafta sonra anca geliyor
Sizce bu monitörü alsam iade vb. durumunda SİNJ ile muhattap olmadan direkt iade alır mı ?
Pivot özelliği olması hoşuma gitti monitörlerde. Msı ve Aoc monitör arasında çok fark var mı ?
Eğer çok fark yoksa Msı monitörün indirime düşmesini ve amazon'un göndermesini bekleyeceğim.
AOC daha iyi. MSI'ı son tercih öneriyorum önerdiğim 4'lü arasında.

Bilgim yok öbürü hakkında. Ama Amazon'dan gönderdiğiniz için bir sıkıntı olsa bile Amazon yardımci olur diye tahmin ediyorum.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
AOC daha iyi. MSI'ı son tercih öneriyorum önerdiğim 4'lü arasında.

Bilgim yok öbürü hakkında. Ama Amazon'dan gönderdiğiniz için bir sıkıntı olsa bile Amazon yardımci olur diye tahmin ediyorum.

AOC Gaming Q27G4X bu değil mi model adı önerdiğiniz , amazon linkindeki ile aynı olan ?​

Biraz düşüneceğim , sanırım bu monitör türkçe arayüze de sahip değildir. Ve asus msı samsung kadar da büyük firma değil sanırım

zaten amazonda philips da olmadığı için asus msı ve aoc var ya da farklı marka olarak viewsonic gigabyte gibi markalar.
Samsung monitörler de var ama nedense önerilmiyor

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

AOC Gaming Q27G4X bu değil mi model adı önerdiğiniz , amazon linkindeki ile aynı olan ?​

Biraz düşüneceğim , sanırım bu monitör türkçe arayüze de sahip değildir. Ve asus msı samsung kadar da büyük firma değil sanırım

zaten amazonda philips da olmadığı için asus msı ve aoc var ya da farklı marka olarak viewsonic gigabyte gibi markalar.
Samsung monitörler de var ama nedense önerilmiyor
Markanın büyüklüğüyle bir alakası yok olayın. Kaldı ki AOC da önde gelen monitör firmalarıdan. Sizin duymamış olmanız küçük yapmıyor onu.

Evet Samsung, Viewsonic, Gigabyte önermedim çünkü bu fiyatta F/P modelleri yok. Hele Viewsonic'inkiler facia zaten bu fiyatta.
Başka segmentlerde bu markalardan da öneriyorum. Örneğin 2K 240 IPS segmentinde LG, Gigabyte, Asus ve MSI opsiyonları var vs.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
Markanın büyüklüğüyle bir alakası yok olayın. Kaldı ki AOC da önde gelen monitör firmalarıdan. Sizin duymamış olmanız küçük yapmıyor onu.

Evet Samsung, Viewsonic, Gigabyte önermedim çünkü bu fiyatta F/P modelleri yok. Hele Viewsonic'inkiler facia zaten bu fiyatta.
Başka segmentlerde bu markalardan da öneriyorum. Örneğin 2K 240 IPS segmentinde LG, Gigabyte, Asus ve MSI opsiyonları var vs.
O zaman seçeneklerim Msı ya da bu monitör amazondan alabileceğim çünkü Dell monitörü de önermiyorsunuz
https://www.amazon.com.tr/AOC-Gaming-Q27G4X-FreeSync-DisplayPort/dp/B0CTXW2VB7?th=1

Açıkçası 3.kez iade vb. durumla uğraşmak istemiyorum. Peşin taksitle alıyorum bir de , geri dönüşü nasıl olcak onu da bilmiyorum :(
taksit taksit ödenecek ama limiti kısıtlıyor olabilir..

Yarın hepsiburada müşteri hizmetlerini arayacağım , eğer hepsiburadanın kendi satıcısı olan ürünleri direkt iade edebiliyorsam oradan da bakabilirim.
Firmaların '' 5 ölü piksel ve üzeri değilse değişim vb. yapamıyoruz '' çirkeflikleri ile uğraşmak istemiyorum.
Ayıplı ürün üretiyorlar ve bahane buluyorlar kusurlarını iyileştirmek yerine...

Ekran kartında coil whine var zaten :(

Bu monitör 7300'e düşmez ve MAG diyor. Size alınır mı ?

Son düzenleme:

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Jiyu
Arkadaşlar msı g274qpf e2 modeli test sonuçlarına bakar mısınız ? 1 ay oldu , bugün son gün.
Amazon'un kendisinden aldım fakat şu an satıcı farklı , iade yerine değişim yaparlar mı ? Yardımcı olur musunuz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,824
Üyeler
171,985
Son üye
howisyourmotivationtoday
Top Bottom