Yardım MSI G274QPF-QD Ghosting

Reaksiyon skoru
82
Başlıktaki monitörü yeni aldım. Eldeki imkanlar ile 10 yıllık bir laptop ile HDMI kullanarak 1080p 60hz de bazı testler yaptım. Monitörde ghosting var (saniyede 960 kare hızında test ettim).
•Ghosting durumu çözünürlük ve Hz değiştirdiğimde ghosting durumu ortadan kalkar mı?
•Bu durumu engellemenin ya da azaltmanın bir yolu var mı?
•Ghosting olayının fazla mı az mı olduğunu anlayamıyorum. Bunu nasıl anlarım?
•Bu durum için iade/değişim yapmaya gerek var mı?
Şu an minimum şartları karşılayabildiğim için ona göre bir test yaptım.
Normal şartlarda 4080 laptop ile USB C to DP bağlantısıyla kullanacağım ve ilk defa monitör kulanıyorum.
Yetkin arkadaşlar tüm sorularımı cevaplarsa sevinirim.

Başlıktaki monitörü yeni aldım. Eldeki imkanlar ile 10 yıllık bir laptop ile HDMI kullanarak 1080p 60hz de bazı testler yaptım. Monitörde ghosting var (saniyede 960 kare hızında test ettim).
•Ghosting durumu çözünürlük ve Hz değiştirdiğimde ghosting durumu ortadan kalkar mı?
Normal şartlarda 4080 laptop ile USB C to DP bağlantısıyla kullanacağım ve ilk defa monitör kulanıyorum.
2k da kullandığın zaman ghosting olmuyordu bende kullandım o monitörü
Ghosting olayının fazla mı az mı olduğunu anlayamıyorum. Bunu nasıl anlarım videolarda ve filmler de anlayabilirsin karanlık sahnelerde kendini belli ediyor
Bu durumu engellemenin ya da azaltmanın bir yolu var mı var kontrast ve parlaklığın ayarıyla oynaman gerek
kontrastı yükseltirsen çok belli eder çoğalır azatırsan bu durum azalır pek fazla gözükmez

Laptop ile alakalı. İncelemelerde de laptoba bağlayıp 60hz kullanırsan ghosting olacağı söyleniyordu zaten. Daha iyi bir kablo ile çözebilirsin sorunu.

Laptop ile alakalı. İncelemelerde de laptoba bağlayıp 60hz kullanırsan ghosting olacağı söyleniyordu zaten. Daha iyi bir kablo ile çözebilirsin sorunu.
Elimdeki kablonun HDMI sürümü 1.4 bile olabilir. Denemek için ödünç aldığım bir kablo. Zaten uygun kabloyu bekliyorum biraz zaman alacak gelmesi.
İncelemelerdeki açıklama içime su serpti. İnceleme linklerini bırakabilir misin rica etsem?

60 hz ile ghosting fazla olur ona bakarak karar verilmez.

Son düzenleme:
Elimdeki kablonun HDMI sürümü 1.4 bile olabilir. Denemek için ödünç aldığım bir kablo. Zaten uygun kabloyu bekliyorum biraz zaman alacak gelmesi.
İncelemelerdeki açıklama içime su serpti. İnceleme linklerini bırakabilir misin rica etsem?
Burada da sizle aynı durumu yaşıyor inceleyen kişi.

Geri