İnceleme (12 Nisan 2025 GÜNCELLENDİ) Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi

masaüstü çözünürlüğün de 2k olsun, ek olarak nvidia denetim masasından "masaüstü boyutunu ve konumu ayarla" sekmesine gir, ölçeklendirmeyi tam ekran seç.
Ek olarak ; bazı arkadaşlar unutuyor. Nvidia denetim masasından "çözünürlük değiştirme" sekmesine girip, NVIDIA renk ayarlarını kullan seçeneğini seçin ve çıkış renk derinliği 10 bpc olarak seçin.
Yapın tabii ama HDR izlemedikçe (Yani %95) 10 bitin bir işlevinin olduğunu unutmayın (Evet mağazalar kandırıyor sizi):

masaüstü çözünürlüğün de 2k olsun, ek olarak nvidia denetim masasından "masaüstü boyutunu ve konumu ayarla" sekmesine gir, ölçeklendirmeyi tam ekran seç.
Ek olarak ; bazı arkadaşlar unutuyor. Nvidia denetim masasından "çözünürlük değiştirme" sekmesine girip, NVIDIA renk ayarlarını kullan seçeneğini seçin ve çıkış renk derinliği 10 bpc olarak seçin.
Yardım için teşekkürler hocam dediğiniz gibi yaptım ama ne yazık ki düzelmedi :(

Akşam kontrol ettiğimde ben rahatsız edici bir ışık sızması yada ıps glow göremedim birde siz bakarmısınız?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.22.50.webp
    WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.22.50.webp
    18.8 KB · Hit: 35
  • WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.22.49.webp
    WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.22.49.webp
    17.6 KB · Hit: 34
3.
Gece testinde siyah kadar belli olmasa da diğer renklerde aynı pikselin sorunlu olduğunu fark ettim ve ekranın sol kenarı boydan boya ışık sızması barizdi, paketlemede ciddi iade edilmiş ürün izlenim verdi, iade edilmiş ürünü çok fazla dert etmem ama düzgün bir ürünü de kimse iade etmez zaten. Markanın Qe laçkalığını kimse kabullenmek zorunda değil, fiyatı ne olursa olsun. Sorunsuz alanda aynı parayı ödüyor. Yined e Hepsiburanın durumu kabullenip sorun çıkarmaması iyi. Kendi kargo firmasıda çok iyi çalışıyor gelip iadeyi kapınızdan ertesi gün almaları gayet hoş.
3.monitörde ölü pikselsiz bir tane buldum, fakat bu seferde kenarlarda hafif ışık sızması var. Sorun değil zamanla azalma ihtimali var. İlk üründe ölü piksel dışında neredeyse panel kusursuzdu. Bu monitörde 3 farklı panel gördüm. her birinde farklı farklı sorunlar. Tavsiyem Panel genel görüntü itibariyle iyiyse ölü veya kusurlu piksel dert etmeyin (pikseller varsa ayrı) Çok daha kötüsü gelme ihtimali her zaman daha yüksek bu modelde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,849
Üyeler
175,115
Son üye
legens07
Geri