İnceleme (12 Nisan 2025 GÜNCELLENDİ) Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi

Teşekkürler . Gelince bilgilendirme yaparım
Normalde 28" 4k 144z hz monitör kullanıyorum, bunda pixelleri bile görmek çok zor bir yerden sonra aramayı bıraktım, qhd da bile zorlandım görmeye, bir kaç kere hatta monitörü belli bir süre kullandıktan sonra test etmek daha iyi olur.

Ölü piksel testi yapmakta zorlanan arkadaşlar şu rehberimi kulanabilir:

Değişim monitörü geldi fakat bu seferki farklı :D, önce sol alt taraftaydı, yeni gelende sağ üst ve sadece siyah renkte belli oluyor. Ekranın siyah bütünlüğü öncekiyle aynı üst köşelerde hafif sızma var. Gece olunca tekrar kontrol edeceğim.

Teşekkürler . Gelince bilgilendirme yaparım
Monitör bugün geldi. Herhangi bir sorun yoktu. Muhtemelen iade ya da değişim ürünü değildi. Gündüz ve gece ayrı aynı ölü piksel testi yaptım. Herhangi bir sıkıntısı yok. Panelde siyahlarda belli olan her IPS kadar ışık sızması var. Rahatsız edecek düzeyde değil kesinlikle. 7 k fiyata rakiplerinden 2.5-3 k uyguna mükemmel bir tercih oldu. Uzun yıllar sorunsuz kullanırım umarım.

Değişim monitörü geldi fakat bu seferki farklı :D, önce sol alt taraftaydı, yeni gelende sağ üst ve sadece siyah renkte belli oluyor. Ekranın siyah bütünlüğü öncekiyle aynı üst köşelerde hafif sızma var. Gece olunca tekrar kontrol edeceğim.
Gece testinde siyah kadar belli olmasa da diğer renklerde aynı pikselin sorunlu olduğunu fark ettim ve ekranın sol kenarı boydan boya ışık sızması barizdi, paketlemede ciddi iade edilmiş ürün izlenim verdi, iade edilmiş ürünü çok fazla dert etmem ama düzgün bir ürünü de kimse iade etmez zaten. Markanın Qe laçkalığını kimse kabullenmek zorunda değil, fiyatı ne olursa olsun. Sorunsuz alanda aynı parayı ödüyor. Yined e Hepsiburanın durumu kabullenip sorun çıkarmaması iyi. Kendi kargo firmasıda çok iyi çalışıyor gelip iadeyi kapınızdan ertesi gün almaları gayet hoş.

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum bu konuya yazmak için bu monitörü geçtiğimiz hafta bende hepsiburadadan satın aldım zaten almadan öncede bu konuyu okumuştum.Monitör birgün sonra elime ulaştı ölü piksel testinde farklı renklerde 5-6 tane ölü pixel tespit ettiğim için değişim talebinde bulundum birgün sonra hemen gelip evden teslim aldılar,değişim talebimi onayladılar bugünde yeni monitör elimde ulaştı.Gündüz ölü piksel testi yaptığımda sadece siyah renkte sağ ve sol kenarda 2 adet ölü piksel tespit ettim diğer renklerde göremedim.Gece tekrar kontrol edicem.Sadece siyahta 2 adetle sınırlı kalırsa değişime göndermekte kararsızım,elimde 1080p monitörümde var aslında ama birdaha uğraşmaya değer mi bilemedim siz ne dersiniz?

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum bu konuya yazmak için bu monitörü geçtiğimiz hafta bende hepsiburadadan satın aldım zaten almadan öncede bu konuyu okumuştum.Monitör birgün sonra elime ulaştı ölü piksel testinde farklı renklerde 5-6 tane ölü pixel tespit ettiğim için değişim talebinde bulundum birgün sonra hemen gelip evden teslim aldılar,değişim talebimi onayladılar bugünde yeni monitör elimde ulaştı.Gündüz ölü piksel testi yaptığımda sadece siyah renkte sağ ve sol kenarda 2 adet ölü piksel tespit ettim diğer renklerde göremedim.Gece tekrar kontrol edicem.Sadece siyahta 2 adetle sınırlı kalırsa değişime göndermekte kararsızım,elimde 1080p monitörümde var aslında ama birdaha uğraşmaya değer mi bilemedim siz ne dersiniz?
"Herhangi bir ışık sızması" ya da "aşırı IPS glow" yaşamazsanız değişmeyin.

Tekrardan merhaba arkadaşlar.Monitörü kullanırken bir oyuna girip çözünürlüğü 2k ya aldıktan sonra ekranın kenarlarında siyah boşluklar oldu bunu nasıl düzeltebilirim?İlk açtığımda kontrol ederken bu boşluklar yoktu

Tekrardan merhaba arkadaşlar.Monitörü kullanırken bir oyuna girip çözünürlüğü 2k ya aldıktan sonra ekranın kenarlarında siyah boşluklar oldu bunu nasıl düzeltebilirim?İlk açtığımda kontrol ederken bu boşluklar yoktu
masaüstü çözünürlüğün de 2k olsun, ek olarak nvidia denetim masasından "masaüstü boyutunu ve konumu ayarla" sekmesine gir, ölçeklendirmeyi tam ekran seç.
Ek olarak ; bazı arkadaşlar unutuyor. Nvidia denetim masasından "çözünürlük değiştirme" sekmesine girip, NVIDIA renk ayarlarını kullan seçeneğini seçin ve çıkış renk derinliği 10 bpc olarak seçin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,704
Üyeler
174,912
Son üye
Cem_Abi
Geri