Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI garanti firması anakartın 75 derece chipsetine normal diyor

Penguen

80+ Silver
Hocam ürün garantili açamam heatsinkini
Benim anakart niye böyle anlamadım anlamadım şimdi tekrar garantilik oldu ürün hep beni mi bulur bunlar 570s ler daha mı az güç tüketiyor chipsetleri hocam evet heatsinki büyük bence yeteri kadar ama bir işe yaramıyor bu elimi değdiğimde yanıyor oluyor chipset
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu ne için paylaştınız hocam güzel fiyat alırsanız felan diye mi

Bunun yerine şuanda msi b550 unify wifi düşünüyorum
X570 chipseti 11w a kadar çıkabiliyor, ısındığı için fan gerekiyor. X570S de bunu 6w a düşürüyorlar yanlış hatırlamıyorsam, o da fana ihtiyaç duymuyor. Şahsen sıcaklıkları HWinfo ile kontrol ediyorum sık sık, chipsetin 60 derece üstüne çıktığını görmedim. Fan da dönmüyor zaten bu sıcaklıklarda.

Son düzenleme:
Arkadaşlar adam yeni açtım sistemi boşta 75 derece diyor bunu nasıl normal görüyorsunuz? Ben de en az sıcaklık anakart chipsetinde oluyor zaten adamın chipsette yükteki ekran kartının sıcaklığı var boşta…
Boşta 75 yükte 80 derelere ulaşıyor hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
Emir Yusuf
x570'ler zaten chipset olarak ısınan bir model. Aktif fan koyuyor tüm modellerine zaten markalar, ancak gördüğüm kadarıyla sizin anakartınızda yok aktif bir fan

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
İnşallah hocam
Sizinle şöyle canlı canlı paylaşayım şuanki sonucu

Termal macun nasıl iyi yayılmış mı diye açıp baktım işlemciye hocam gayet güzel yayılmış aceba sorun işlemci macunundamı ki çünkü bu macunu yeni aldım ilk defa ve ilk test edişim oluyor noctua nt-h1
Hocam pump 1 neden dönmüyor. Sıvı soğutucunun pompa girişini cpu pump’a bağlamadınız mı? Ayrıca termal macundan da olabilir, ürünün gerçek olduğuna emin misiniz?

X570 chipseti 11w a kadar çıkabiliyor, ısındığı için fan gerekiyor. X570S de bunu 6w a düşürüyorlar yanlış hatırlamıyorsam, o da fana ihtiyaç duymuyor. Şahsen sıcaklıkları HWinfo ile kontrol ediyorum sık sık, chipsetin 60 derece üstüne çıktığını görmedim. Fan da dönmüyor zaten bu sıcaklıklarda.

Anakart satılık bu arada, 3500 TL.
Bende o programla ve birçok farklı programla kontrol ediyorum hocam 81 dereceyi 78 dereceyi görüyorum oyunlardan sonra masaüstünde iken de sabit 75 de çalışıyor

x570'ler zaten chipset olarak ısınan bir model. Aktif fan koyuyor tüm modellerine zaten markalar, ancak gördüğüm kadarıyla sizin anakartınızda yok aktif bir fan
Maalesef yok hocam 🤦‍♂️

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Normalde bu sorun x570s’lerde fan koyulmaksızın çözüldü.

Hocam pump 1 neden dönmüyor. Sıvı soğutucunun pompa girişini cpu pump’a bağlamadınız mı? Ayrıca termal macundan da olabilir, ürünün gerçek olduğuna emin misiniz?
Hocam kablolarda birinde cpu cable diğerinde de pwm cable yazıyor cpu cable ı cpu fan kısmına diğer pwm cable ı da sys fan 1 e bağladım

Normalde bu sorun x570s’lerde fan koyulmaksızın çözüldü.
Ama benimkinde çözülememiş gibi hocam

Piyasası 10k demişsiniz.
Buyrun hocam
Bendeki o anakart değil

Isı dağıtımını daha iyi sağlayan ve ısıyı daha iyi emebilen pasif soğutmaya geçtiler.
Bu işlem benim anakartta işe yaramamış gibi komik olan servise gidince anakart servisdekiler bu sorunu görmüyorlar

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Hocam kablolarda birinde cpu cable diğerinde de pwm cable yazıyor cpu cable ı cpu fan kısmına diğer pwm cable ı da sys fan 1 e bağladım

Ama benimkinde çözülememiş gibi hocam

Buyrun hocam
Bendeki o anakart değil
Ben kendi montajımda pompa kablosunu cpu pump girişine, fanları ise cpu fan girişine taktım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,352
İsim
Hacı
Köprü soğutma bloğunu fan olan bir blokla değiştirsen fark olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,292
Üyeler
169,836
Son üye
Stardizzy53
Top Bottom